Om samtalskampanjer

Om du vill få telefonsamtal till ditt företag skapar du en samtalskampanj som uppmuntrar kunderna att ringa dig genom att klicka eller trycka på din annons.Du kan ställa in dina annonser så att de visas endast när ditt företag kan ta emot samtal, så att du inte missar några möjligheter till kontakt med dina kunder.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder samtalskampanjer. Läs mer i Skapa en samtalskampanj. Om du vill lägga till telefonnummer i befintliga textannonser kan du läsa Om samtalstillägg.

Så fungerar de

Annonser som har skapats i kampanjer med samtalsannonser visas bara på mobila enheter som det går att ringa med.De här annonserna är flexibla vad gäller hur de kan visas. Eftersom vi vill optimera annonserna för mobila enheter och få bättre resultat kanske alla textrader du skriver in när du konfigurerar kampanjen inte alltid visas. På samma sätt kan utvalda tillägg, som är tillgängliga för samtalskampanjer, också döljas så att det mindre skärmutrymmet på sådana enheter utnyttjas på bästa sätt.

Tillägg utökar annonsen med ytterligare information vilket kan göra att de syns bättre på sökresultatsidan genom ökad synlighet och prominens. Det kostar inget att lägga till tilläggen, och vi rekommenderar att du lägger till alla tillägg som är relevanta för ditt företag. Klick på din annons, inräknat tillägget, debiteras som vanligt. Om du vill veta mer om tillägg kan du gå till Om tillägg.

Här följer några saker som är viktiga att känna till när det gäller kampanjer med samtalsannonser:

• Du kan använda dina telefonnummer i alla annonser inom en annonsgrupp eller en hel kampanj.
  • Du kan ställa in nummer så att de endast visas när du kan ta emot samtal.
  • Du kan räkna samtal som konverteringar. Läs mer om spårning av samtalskonverteringar och om samtalsrapportering.
  • Klick på ditt nummer kostar lika mycket som ett klick på rubriken (standardkostnaden per klick).
  • Samtalskampanjer är ännu inte tillgängliga för kampanjer som är inriktade på Display-nätverket
  • När du skapar en ny annons i samtalskampanjen blir du ombedd att uppge ett telefonnummer för ditt företag. För att vi ska kunna verifiera din annons och ditt nummer ber vi dig ange en webbadress för verifiering, som ska leda till en sida där telefonnumret finns. Läs mer om krav på samtalsannonser.
  • Användare i Indien kan ringa ett telefonsamtal direkt eller välja alternativet för missat samtal. Om en användare väljer alternativet för missat samtal ringer Google Ads ett samtal till annonsören och ett annat till användaren. När både användaren och annonsören har svarat kopplas samtalet. Alternativet för missat samtal är automatiskt och annonsörer behöver inte göra något för att konfigurera det eller ta emot samtal.Läs mer om missade samtal i Indien.

Budgivning och rapportering

Eftersom samtalskampanjer endast tillåter samtalsklick kan du lägga bud på samtal till ditt företag i stället för klick på din webbplats. Det betyder att din kostnad per klick bör matcha det värde du skulle ge ett telefonsamtal från din annons. Den vanliga budgivningsstrategin är att maximera antalet klick eller i det här fallet, antalet samtal. Om du har ställt in konverteringsspårning för samtal kan du maximera antalet konverteringar eller budgivning med mål-CPA.

Samtal från dina annonser visas i kolumnen Klick i rapporttabellen för varje samtalskampanj.

Om du anger en slutlig webbadress gäller budet både för samtalsklick och webbplatsklick och representerar värdet du skulle sätta på ett telefonsamtal från annonsen. Den vanliga budstrategin är att maximera antalet klick. Om du har ställt in konverteringsspårning för samtal kan du maximera antalet konverteringar eller budgivning med mål-CPA. Samtal från dina annonser och klick till din webbplats visas tillsammans i kolumnen Klick i rapporttabellen för varje samtalskampanj. Om du vill visa samtalsklick och webbplatsklick separat kan du dela in dem efter klicktyp.