Om anropskampanjer

Hvis du vil at kundene skal ringe bedriften din, kan du konfigurere en anropskampanje for å oppfordre dem til å ringe deg ved å klikke eller trykke på annonsen din. Du kan angi at annonsene bare skal vises i bedriftens åpningstid når noen kan ta telefonen. Dermed går du aldri glipp av muligheter til å nå ut til kundene dine.

Dette er en informativ artikkel om anropskampanjer. Du kan finne en veiledning i artikkelen Opprett anropskampanjer. Hvis du vil legge til telefonnumre i eksisterende tekstannonser, kan du gå direkte til Om anropselementer.

Sånn fungerer det

Annonser opprettet i anropskampanjer blir finjustert, slik at de bare vises på mobilenheter med telefonfunksjonalitet. Disse annonsene er svært fleksible med hensyn til hvordan de kan vises. Av resultathensyn og for å optimalisere for mobil kan enkelte av tekstlinjene du skriver inn når du konfigurerer kampanjen, bli utelatt fra annonsene dine. På samme måte kan vi komme til å skjule visse elementer, som du kan bruke i anropskampanjer, for å utnytte den begrensede plassen på mobilskjermer maksimalt.

Med elementer vises det ekstra informasjon i annonser, slik at de kan bli synligere og oppnå økt prominens på søkeresultatsiden. Det koster ikke noe ekstra å legge til elementer, og derfor anbefaler vi at du bruker alle elementene som er relevante for bedriften din. Du blir imidlertid belastet for klikk på annonsen din (inkl. elementet) som vanlig. Finn ut mer om elementer i artikkelen Om elementer.

Her er noen viktige ting du bør vite om bruk av anropskampanjer:

• Du kan bruke telefonnumrene dine i flere annonser i en annonsegruppe eller i en hel kampanje.
  • Du kan angi at numrene bare skal vises i bedriftens åpningstid når noen kan ta telefonen.
  • Du kan telle anrop som konverteringer. Finn ut mer om sporing av anropskonverteringer og om samtalerapportering.
  • Klikk på bedriftens telefonnummer koster det samme som overskriftsklikk (standard CPC).
  • Du kan foreløpig ikke bruke anropskampanjer i kampanjer som er målrettet mot Displaynettverket.
  • Når du oppretter en ny annonse i en anropskampanje, blir du bedt om å oppgi et telefonnummer til bedriften din. Vi må kontrollere annonsen din og nummeret ditt, og ber derfor om en nettadresse som kan bekrefte at de er gyldige. Denne må føre til en nettside der telefonnummeret ditt vises. Finn ut mer om krav til anropsannonser.

Budgivning og rapportering

Hvis du ikke oppgir noe i feltet for endelig nettadresse for anropsannonsene dine, vil anropskampanjen din bare tillate klikk for å ringe. I slike tilfeller kan du by på anrop til bedriften din i stedet for klikk på nettstedet ditt. Dette betyr at CPC-budet ditt (kostnad per klikk) bør samsvare med verdien du tilskriver en telefonoppringing fra en annonse. Standardbudstrategien er klikkmaksimering, noe som her innebærer flest mulig oppringinger. Hvis du har konfigurert konverteringssporing for anrop, kan du bruke budgivning for maksimering av antall konverteringer eller mål-CPA.

Anrop fra annonsene dine vises under Klikk-kolonnen i rapporteringstabellen din for hver anropskampanje.

Hvis du oppgir en endelig nettadresse, gjelder budet ditt både for anropsklikket og nettstedsklikket. Budet bør representere verdien du tilskriver en telefonoppringing fra en annonse. Maksimer antall klikk er standard budstrategi. Hvis du har konfigurert konverteringssporing for anrop, kan du bruke budgivning for maksimering av antall konverteringer eller mål-CPA. Anrop fra annonsene dine og klikk på nettstedet ditt vises sammen under Klikk-kolonnen i rapporteringstabellen din for hver anropskampanje. Hvis du vil se anropsklikk og nettstedsklikk hver for seg, kan du segmentere etter klikktype.