Over oproepcampagnes

Als u telefoontjes naar uw bedrijf wilt genereren, stelt u een oproepcampagne in om klanten aan te moedigen u te bellen door op uw advertentie te klikken of erop te tikken. U kunt uw advertenties zo instellen dat ze alleen worden weergegeven wanneer uw bedrijf oproepen kan aannemen, zodat u geen mogelijkheden misloopt om in contact te komen met klanten.

Dit is een informatief artikel over oproepcampagnes. Ga voor instructies naar Een oproepcampagne maken. Als u telefoonnummers wilt toevoegen aan bestaande tekstadvertenties, gaat u naar het artikel Over oproepextensies.

Hoe ze werken

Advertenties in oproepcampagnes zijn zo afgestemd dat ze alleen worden weergegeven op mobiele apparaten waarmee kan worden gebeld. Deze advertenties zijn zeer flexibel in hoe ze kunnen worden weergegeven. Mogelijk worden in uw advertenties niet altijd alle regels weergegeven van de tekst die u opgeeft tijdens de campagneconfiguratie. Deze keuze kan worden gemaakt om te optimaliseren voor mobiel en om de prestaties te verbeteren. Op dezelfde manier kunnen bepaalde extensies, die beschikbaar zijn voor oproepcampagnes, ook worden verborgen om het maximale uit de kleinere schermruimte op mobiele apparaten te halen.

Extensies zorgen ervoor dat uw advertentie wordt uitgebreid met aanvullende informatie en zorgen voor betere zichtbaarheid en prominentie op de pagina met zoekresultaten. U hoeft niets te betalen wanneer u ze toevoegt. We adviseren dat u alle extensies toevoegt die relevant zijn voor uw bedrijf. Voor klikken op uw advertentie (inclusief uw extensie) worden de gebruikelijke kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie over extensies gaat u naar het artikel Over extensies.

Hier volgen een aantal belangrijke zaken die u moet weten over het gebruik van oproepcampagnes:

• U kunt uw telefoonnummers delen tussen de advertenties binnen een advertentiegroep of volledige campagne
  • U kunt instellen dat nummers alleen worden weergegeven wanneer uw bedrijf oproepen kan aannemen
  • U kunt oproepen tellen als conversies. Meer informatie over belconversies bijhouden en over oproeprapportage.
  • Klikken op uw nummer zijn even duur als klikken op kopregels (standaard CPC)
  • Oproepcampagnes zijn nog niet beschikbaar voor campagnes die het Display Netwerk targeten
  • Wanneer u een nieuwe advertentie in uw oproepcampagne maakt, wordt u gevraagd een telefoonnummer voor uw bedrijf op te geven. We vragen om een verificatie-URL (die moet leiden naar een pagina waarop uw telefoonnummer wordt weergegeven) zodat we uw advertentie en nummer kunnen verifiëren. Meer informatie over Vereisten voor oproepadvertenties.
  • Gebruikers in India hebben de mogelijkheid om rechtstreeks te bellen of de optie voor gemiste oproepen te selecteren. Als een gebruiker de optie voor gemiste oproepen selecteert, plaatst Google Ads een oproep naar de adverteerder en een andere naar de gebruiker. Vervolgens worden de oproepen doorverbonden zodra zowel de gebruiker als de adverteerder aan de lijn is. De optie 'Gemiste oproep' is geautomatiseerd. Adverteerders hoeven niets te doen om deze optie in te stellen of oproepen te ontvangen. Meer informatie over gemiste oproepen in India​.

Bieden en rapportage

Aangezien oproepcampagnes alleen klikken om te bellen mogelijk maken, kunt u bieden op oproepen naar uw bedrijf in plaats van op klikken naar uw website. Dit betekent dat uw CPC-bod moet overeenkomen met de waarde die een oproep via uw advertentie heeft. De standaardbiedstrategie is het maximaliseren van het aantal klikken of (in dit geval) oproepen. Als u het bijhouden van conversies heeft ingesteld voor oproepen, kunt u de optie gebruiken voor het maximaliseren van het aantal conversies (oftewel doel-CPA-biedingen).

Oproepen via uw advertenties worden weergegeven in de kolom 'Klikken' in de rapportagetabel voor elke oproepcampagne.

Als u een uiteindelijke URL opgeeft, is uw bod zowel van toepassing op de klik als op de websiteklik en moet het de waarde vertegenwoordigen die u via een telefoongesprek met uw advertentie zou instellen.  'Klikken maximaliseren' is de standaard biedstrategie. Als u het bijhouden van conversies heeft ingesteld voor oproepen, kunt u de optie gebruiken voor het maximaliseren van het aantal conversies (oftewel doel-CPA-biedingen).  Oproepen van uw advertenties en klikken naar uw website worden samen weergegeven in de kolom 'Klikken' in uw rapportagetabel voor elke oproepcampagne.  Als u oproepklikken en websiteklikken afzonderlijk wilt bekijken, kunt u segmenteren op kliktype.