Puhelukampanjat

Jos haluat saada yritykseesi puheluita, luo Puhelukampanja, jonka avulla voit kannustaa asiakkaita soittamaan sinulle klikkaamalla tai napauttamalla mainostasi. Voit ajoittaa mainokset näkymään vain silloin, kun joku yrityksessäsi voi vastata puheluihin. Näin et menetä yhtäkään asiakaskontaktia.

Tämä artikkeli sisältää tietoja Puhelukampanjoista. Niitä koskevat ohjeet löytyvät artikkelista Puhelukampanjoiden luominen. Jos haluat lisätä puhelinnumeroita tekstimainoksiisi, lue artikkeli Puheluelementit.

Näin ne toimivat

Puhelukampanjoiden mainokset näkyvät vain mobiililaitteilla, joilla voidaan soittaa puheluita. Mainosten ulkoasu voi vaihdella joustavasti. Koska mainokset optimoidaan mobiililaitteille siten, että saavutat parhaat mahdolliset tulokset, kaikki kampanjaan lisätyt tekstirivit eivät aina välttämättä näy mainoksissa. Myös tietyt Puhelukampanjoille saatavilla olevat elementit saatetaan piilottaa, jotta mobiililaitteiden pienempi näyttötila voidaan hyödyntää tehokkaasti.

Elementit täydentävät mainostasi lisätiedoilla ja parantavat mainoksesi näkyvyyttä ja näkyvyyspotentiaalia hakutulossivulla. Elementin lisääminen ei maksa mitään, ja siksi suosittelemmekin, että lisäät mainokseesi kaikki yrityksesi kannalta olennaiset elementit. Mainoksen (ja elementin) klikkauksista veloitetaan normaalisti. Lisätietoa elementeistä on artikkelissa Elementit.

Hyvä huomata Puhelukampanjoiden käytössä:

Hintatarjoukset ja raportointi

Jos jätät Lopullinen URL ‑kentän tyhjäksi Puhelukampanjasi soittomainoksissa, mainosten klikkaukset johtavat aina puheluihin. Tällöin voit tehdä hintatarjouksia yritykseesi soitettavista puheluista sivustollesi vievien klikkausten sijaan. Tämä tarkoittaa, että klikkauskohtaisen hintatarjouksesi pitäisi vastata arvoa, jonka mainoksesta lähtöisin oleva puhelu tuo yrityksellesi. Oletusarvoisena hintatarjousstrategiana on saavuttaa mahdollisimman paljon klikkauksia – eli tässä tapauksessa puheluita. Jos olet ottanut käyttöön puhelukonversioiden seurannan, voit käyttää Maksimoi konversiot ‑hintatarjousstrategiaa tai CPA-tavoitehintatarjouksia.

Kuhunkin Puhelukampanjaasi liittyvät mainostesi kautta soitetut puhelut näkyvät raportointitaulukkosi Klikkaukset-sarakkeessa.

Jos lisäät lopullisen URL-osoitteen, hintatarjouksesi koskee sekä puheluklikkauksia että klikkauksia verkkosivustolle ja sen pitäisi vastata arvoa, jonka mainoksesta lähtöisin oleva puhelu tuo yrityksellesi. Oletushintatarjousstrategia on Maksimoi klikkaukset. Jos olet ottanut käyttöön puhelukonversioiden seurannan, voit käyttää konversiomäärän maksimoivaa hintatarjousstrategiaa tai CPA-tavoitehintatarjouksia. Kuhunkin Puhelukampanjaasi liittyvät mainostesi kautta soitetut puhelut ja klikkaukset verkkosivustollesi näkyvät yhteenlaskettuina raportointitaulukkosi Klikkaukset-sarakkeessa. Jos haluat nähdä puheluklikkaukset ja klikkaukset verkkosivustolle erikseen, segmentoi data klikkaustyypin mukaan.