Googles förbättringar av Google Ads

Vi strävar efter att ge dig den bästa versionen av Google Ads. Därför utvecklar vi ständigt nya funktioner, ber om feedback, undersöker och testar förbättringar.

I den här artikeln beskriver vi hur Google använder forskning och experiment för att förbättra Google Ads.

Så fungerar experiment

De flesta experiment är avsedda att förbättra våra tekniska system och vår infrastruktur och de är oftast inte märkbara för annonsörerna. Andra experiment kan märkas, men oftast bara för en mindre del av annonsörerna och under en relativt kort tidsperiod. Det betyder att sannolikheten för att experimenten ska påverka dina kampanjer vid ett visst tillfälle är låg.

Eftersom hundratals miljoner kunder kör miljarder sökfrågor på Google varje dag, och med mycket konkurrenskraftiga annonsörer som kontinuerligt uppdaterar sina bud, sökord och kampanjinställningar för att hålla jämna steg, är det mer troligt att oväntade förändringar i resultatet kommer från att marknadsförhållanden förändras än från ett tillfälligt Google Ads-experiment

I sällsynta fall då du kan välja att låta dina kampanjer delta i ett experiment kanske du upptäcker vissa skillnader i annonsformat, annonsplaceringar eller till och med i Google Ads-gränssnittet. Eftersom vem som helst kan delta i ett experiment kan du också se förändringar i konkurrenternas annonser. Oavsett vilka experiment som körs är det du som har kontrollen. Google respekterar alltid dina annonsinställningar, även under experiment, och du betalar aldrig mer för ett klick än din högsta CPC.

Åtgärder

Använd Google Ads på samma sätt som du alltid gör och övervaka ditt kampanjresultat för att se till att dina inställningar är lämpliga för dina mål. Våra system lägger kontinuerligt till dina ändringar i inställningarna, även under experiment, så att du har kontroll över dem. Om du till exempel inte gillar en viss formaterings- eller rankningsförändring, kan du alltid uppdatera dina bud eller andra kampanjinställningar (du betalar aldrig mer än ditt högsta CPC-bud). Kom ihåg att även om experimentändringarna kan vara tillfälliga kan andra bli permanenta om testet visar positiva resultat. Ofta är de resultatförändringar du ser inte kopplade till experiment eller systemändringar alls. Det bästa du kan göra är att hålla koll på kampanjresultatet och uppdatera dina inställningar.