Google effektiviserer Google Ads

Google har som mål at du skal få den beste versjonen av Google Ads, så vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye funksjoner, be om tilbakemeldinger fra brukere samt undersøke og teste ut forbedringer.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan Google bruker undersøkelser og eksperimenter til å effektivisere Google Ads.

Slik fungerer eksperimenter

De fleste eksperimenter utføres for å effektivisere de tekniske systemene våre og infrastrukturen vår. Annonsørene merker vanligvis ikke noe til dem. Det kan imidlertid hende at noen få annonsører merker enkelte eksperimenter, men i så fall bare i en relativt kort periode. Sannsynligheten er derfor lav for at eksperimenter påvirker kampanjene dine.

Flere hundre millioner forbrukere søker på Google hver dag. Når svært konkurransedyktige annonsører oppdaterer budene, søkeordene og kampanjeinnstillingene sine stadig vekk for å holde tritt, er det mye større sannsynlighet for at uventede endringer i resultatene skyldes endringer i markedsforholdene enn midlertidige Google Ads-eksperimenter.

Hvis et eksperiment skulle berøre kampanjene dine, kan det hende du merker noen forskjeller i annonseformatene, annonseplasseringene eller Google Ads-grensesnittet. Ettersom alle kampanjer kan bli berørt av eksperimenter, kan det også hende du ser endringer i konkurrenters annonser. Uavhengig av hvilke eksperimenter som eventuelt berører kampanjene dine, beholder du fortsatt kontrollen. Google respekterer alltid annonseinnstillingene dine, selv under eksperimenter, og du betaler aldri mer for et klikk enn det høyeste CPC-budet ditt.

Dette bør du gjøre

Bruk Google Ads på samme måte som før, og følg med på kampanjeresultatene for å sikre at innstillingene dine er i tråd med målene dine. Systemene våre tar hele tiden hensyn til eventuelle endringer i innstillingene dine, selv under pågående eksperimenter, så du beholder kontrollen. Hvis du for eksempel ikke liker en bestemt formaterings- eller rangeringsendring, kan du alltids oppdatere budene eller de andre kampanjeinnstillingene dine (og som alltid betaler du aldri mer enn det høyeste CPC-budet ditt). Husk at enkelte eksperimentelle endringer kan være midlertidige, mens andre kan bli permanente hvis testen viser positive resultater. Ofte har ikke resultatendringene du ser, sammenheng med eksperimenter eller systemendringer. Du bør derfor følge nøye med på kampanjeresultatene dine og oppdatere innstillingene i tråd med dem.