Hoe Google verbeteringen aanbrengt in Google Ads

Google doet er alles aan om de beste versie van Google Ads te bieden. Daarom ontwikkelen we voortdurend nieuwe functies, vragen we om uw feedback, en onderzoeken en testen we potentiële verbeteringen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Google onderzoek en experimenten gebruikt om Google Ads te verbeteren.

Hoe experimenten werken

De meeste experimenten zijn bedoeld om onze technische systemen en infrastructuur te verbeteren en zijn daarom niet waarneembaar voor adverteerders. Andere experimenten kunnen wel waarneembaar zijn, maar slechts gedurende een relatief korte periode door een kleine groep adverteerders. De kans is dan ook klein dat een experiment op een bepaald moment duidelijk impact heeft op uw campagnes.

Aangezien honderden miljoenen consumenten elke dag miljarden zoekopdrachten uitvoeren op Google, en hevig concurrerende adverteerders hun biedingen, zoekwoorden en campagne-instellingen voortdurend updaten om bij te blijven, is de kans groter dat onverwachte wijzigingen in de prestaties het gevolg zijn van veranderende marktomstandigheden dan van een tijdelijk Google Ads-experiment.

In het onwaarschijnlijke geval dat uw campagnes zijn aangemeld voor een experiment, ziet u mogelijk enkele verschillen in advertentie-indelingen, advertentieplaatsingen of zelfs in de Google Ads-interface. Omdat iedereen kan worden aangemeld voor een experiment, ziet u mogelijk ook wijzigingen in advertenties van concurrenten. U heeft echter de controle, ongeacht de experimenten. Google respecteert altijd uw advertentie-instellingen, zelfs tijdens experimenten, en u betaalt nooit meer voor een klik dan uw maximum CPC.

Wat te doen

Gebruik Google Ads zoals u dat altijd doet en houd uw campagneprestaties bij om ervoor te zorgen dat uw instellingen geschikt zijn voor uw doelen. Onze systemen houden voortdurend rekening met wijzigingen in uw instellingen, zelfs tijdens experimenten, dus u behoudt de controle. Als bijvoorbeeld een bepaalde wijziging in indeling of positie u niet bevalt, kunt u uw biedingen of andere campagne-instellingen altijd updaten (en zoals altijd betaalt u nooit meer dan uw maximum CPC-bod). Hoewel sommige experimentele wijzigingen tijdelijk kunnen zijn, kunnen andere definitief worden als de tests positieve resultaten opleveren. En vaak zijn de prestatiewijzigingen die u ziet, helemaal niet gerelateerd aan experimenten of systeemwijzigingen. U kunt dus het best de campagneprestaties in de gaten houden en uw instellingen dienovereenkomstig updaten.