De prestaties evalueren op basis van uw doel

Zorg ervoor dat Google Ads over voldoende conversiegegevens beschikt

Hoe meer gegevens Google Ads heeft om de gemeenschappelijke kenmerken onder uw gewenste gebruikers te vinden, hoe consequenter er nieuwe gebruikers met een vergelijkbaar profiel kunnen worden gevonden.

U kunt verwachten dat de prestaties van uw universele app-campagne stabiliseren zodra Google Ads voldoende gegevens heeft verzameld om met zekerheid vast te stellen wat waardevolle nieuwe gebruikers zijn. Zo kan uw statistiek voor kosten per conversie (CPI of CPA) van dag tot dag verschillen, maar heeft deze een maandelijks gemiddelde dat aansluit op uw doel. U kunt het beste wachten tot u minimaal 100 conversies heeft gehaald voordat u uw kosten per conversie evalueert.

Houd rekening met de conversievertraging wanneer u de prestaties evalueert

Houd rekening met de tijd die het doorgaans kost voordat een klik op een advertentie tot een conversie leidt. Dat noemen we de conversievertraging.

Aangezien Google Ads een conversie toewijst aan de dag waarop de advertentieklik heeft plaatsgevonden, zijn uw recentere gegevens mogelijk incompleet omdat er conversies ontbreken die later worden geregistreerd.

Tip

Zodra u over voldoende conversiegegevens beschikt, kunt u zien welke delen van uw app-conversies in verschillende perioden hebben plaatsgevonden. Kijk bijvoorbeeld welk percentage van de conversies plaatsvindt in de eerste 7, 14 en 30 dagen nadat iemand op een advertentie heeft geklikt. Achterhaal wanneer de meerderheid van de app-conversies plaatsvindt voor meer inzicht in uw algehele conversievertraging. Check dan of de door u ingestelde conversieperiode afdoende is om rekening te houden met deze conversievertraging.

Het is van belang om de prestaties te analyseren door een periode in te stellen die minimaal gelijk is aan uw conversievertraging. Verwijder vervolgens de recentere klikgegevens, waarvoor mogelijk conversies ontbreken.

Uw doelkosten per conversie evalueren

1. Check eerst of app-campagnes voldoen aan uw doelkosten per conversie binnen een periode waarin rekening wordt gehouden met de algemene conversievertraging van uw advertenties.
  2. Bepaal dan of u meer volume of een hoger rendement op investering (ROI) wilt. Als u meer conversies wilt genereren, vergroot u uw doelbod en -budget. Als u meer inkomsten wilt genereren via uw bestedingen, verlaagt u uw doelbod.

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.