De prestaties evalueren op basis van uw doel

Zorg ervoor dat Google Ads over voldoende conversiegegevens beschikt

Hoe meer gegevens Google Ads heeft om de gemeenschappelijke kenmerken onder uw gewenste gebruikers te identificeren, hoe consequenter er nieuwe gebruikers met een vergelijkbaar profiel kunnen worden gevonden.

U kunt verwachten dat de prestaties van uw universele app-campagne stabiliseren zodra Google Ads voldoende gegevens heeft verzameld om met zekerheid waardevolle nieuwe gebruikers te identificeren. Zo kan uw statistiek voor kosten per conversie (CPI of CPA) van dag tot dag verschillen, maar heeft deze een maandelijks gemiddelde dat aansluit op uw doel. U kunt het beste wachten tot u minimaal 100 conversies heeft gegenereerd voordat u uw kosten per conversie evalueert.

Houd rekening met de conversievertraging wanneer u de prestaties evalueert

Houd rekening met de tijd die het doorgaans kost voordat een klik op een advertentie tot een conversie leidt. Dit noemen we de conversievertraging

Aangezien Google Ads een conversie toewijst aan de dag waarop de advertentieklik heeft plaatsgevonden, zijn uw recentere gegevens mogelijk onvolledig omdat er conversies ontbreken die later worden geregistreerd.

Tip

Zodra u over voldoende conversiegegevens beschikt, kunt u zien welke delen van uw app-conversies in verschillende perioden hebben plaatsgevonden. Kijk bijvoorbeeld welk percentage van de conversies plaatsvindt in de eerste 7, 14 en 30 dagen nadat iemand op een advertentie heeft geklikt. Achterhaal wanneer de meerderheid van de app-conversies plaatsvindt voor meer inzicht in uw algehele conversievertraging. Controleer vervolgens of de door u ingestelde conversieperiode afdoende is om rekening te houden met deze conversievertraging.

Het is van belang om de prestaties te analyseren door een periode in te stellen die minimaal gelijk is aan uw conversievertraging. Verwijder vervolgens de recentere klikgegevens, waarvoor mogelijk conversies ontbreken.

Evalueer uw doelkosten per conversie

1. Controleer eerst of App campaigns voldoet aan uw doelkosten per conversie binnen een periode waarin rekening wordt gehouden met de algemene conversievertraging van uw advertenties.
  2. Bepaal vervolgens of u meer volume of een hoger rendement op de investering (ROI) wilt. Als u meer conversies wilt genereren, vergroot u uw doelbod en -budget. Als u meer inkomsten wilt genereren met uw bestedingen, verlaagt u uw doelbod.

Meld u aan voor de nieuwsbrief met praktische tips om geavanceerde tips van Google Ads en updates rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.