Om visningsandel för exakt matchning.

Om du använder bredmatchande sökord och har låg visningsandel kan du titta på visningsandelen för exakt matchning om du vill ta reda på resultatet för de sökningar som matchar dina sökord exakt.
Om du inte har läst om visningsandel förut kan du börja med att läsa lite om visningsandel.

Visningsandel för exakt matchning är en procentandel som beräknas genom att dela antalet visningar som kampanjen fick i sökningar som matchade ditt sökord exakt med det totala uppskattade antalet visningar för exakt matchning som annonsen kunde ha fått.

I den här artikeln finns information om när du kan använda visningsandel för exakt matchning istället för visningsandel för bred matchning, vilket är standard. Här finns även information om vad visningsandel för exakt matchning innebär och vilka åtgärder du kan vidta utifrån resultaten.

Innan du börjar

Om du inte vet vad som skiljer bred matchning och exakt matchning åt kan du läsa mer om alternativ för sökordsmatchning.

Om du inte har läst om visningsandel förut kan du börja med att läsa lite om visningsandel.

Data om visningsandel för exakt matchning finns endast för kampanjer i söknätverket.

När den ska användas

Vi antar att du har ”blommor” som sökord med bred matchning. Kunderna kan då se din annons om de söker på ”blommor” samt i liknande sökningar, som ”rosor”.

Statistiken över visningsandel för exakt matchning visar hur ofta ditt sökord visas när användare specifikt söker efter ”blommor”.

Du kan då avgöra om visningsandelen är låg vid alla sökningar eller bara vid de sökningar som brett matchar dina sökord.

Innebörd

Om visningsandelen är låg vid alla sökningar kan du läsa mer om strategier för att öka din visningsandel.

Om visningsandelen bara är låg vid sökningar som brett matchar dina sökord kan du köra en söktermsrapport. Utöver att du kan se vilka sökningar som inte matchar dina sökord exakt, kan du också förbättra visningsandelen för sådana sökningar genom att lägga till termerna som sökord och ange högre bud. Om en sökterm inte är tillräckligt relevant för dina produkter eller tjänster, kan du i stället lägga till den som ett negativt sökord.