Visa data om exponeringsandel

Exponeringsandelen anger hur resultatet av din annons står sig jämfört med andras.

Mätvärdet beräknas genom att antalet visningar av annonsen divideras med det totala antalet visningar den var kvalificerad för.

I den här artikeln beskriver vi hur du visar data för exponeringsandel, vilka mätvärden du bör granska och mer information om hur exponeringsandel fungerar.

Innan du börjar

Om du inte har gjort det förut kan du börja med att läsa lite om exponeringsandel.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer på avsnittsmenyn och välj Kampanjer, Annonsgrupper. Du kan även klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn och välja Sökord.
  3. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Konkurrensstatistik och välj Exp.andel – Sök och Exp.andel – Display genom att markera rutorna bredvid kolumnnamn.
  5. Klicka på Använd. Statistiktabellen innehåller nu information om visningsandelar.

Andra sätt att visa visningsandelar

• Visa uppgifter om visningsandel för specifika annonsgrupper och sökord genom att aktivera kolumnen Visningsandel på sidorna Annonsgrupper och Sökord.
  • Du kan visa uppgifter om visningsandel för Shopping-kampanjer på sidorna Kampanjer, Annonsgrupper eller Produktgrupper.

Vilka mätvärden du ska titta på

Det här är några mätvärden som indikerar din visningsandel:

• Exponeringsandel – Söknätverket: Antalet exponeringar i Söknätverket dividerat med det uppskattade antal exponeringar som annonsen var kvalificerad för.
  • Visningsandel i Display-nätverket: Antalet visningar i Display-nätverket dividerat med uppskattat antal visningar som annonsen var kvalificerad för
  • Förlorad exponeringsandel i söknätverket (budget): Procentandelen tid då annonserna inte visades i söknätverket på grund av otillräcklig budget. Uppgifterna finns bara på kampanjnivå.
    Obs! I rapportredigeraren finns Förlorad exponeringsandel i söknätverket (budget) tillgängligt i rapporten Kampanjer, men inte i rapporten Annonsgrupp. Från och med juni 2022 tas mätvärdet Förlorad exponeringsandel i söknätverket (budget) bort från tidigare sparade rapporter som även använde Annonsgrupp, Sökord för söknätverket eller Etikett (annonsgrupp).
  • Förlorad exponeringsandel i Display-nätverket (budget): Procentandelen tid då annonserna inte visades i Display-nätverket på grund av otillräcklig budget. Uppgifterna finns bara på kampanjnivå.
    Obs! I rapportredigeraren finns Förlorad exponeringsandel i Display-nätverket (budget) tillgängligt i rapporten Kampanjer, men inte i rapporten Annonsgrupp. Från och med juni 2022 tas mätvärdet Förlorad exponeringsandel i Display-nätverket (budget) bort från tidigare sparade rapporter som även använde Annonsgrupp, Sökord för söknätverket eller Etikett (annonsgrupp).
  • Förlorad exponeringsandel i söknätverket (rankning): Procentandelen tid då annonserna inte visades i söknätverket på grund av dålig annonsrankning i auktionen.
    Obs! Förlorad exponeringsandel (rankning) visas inte på fliken Annonsgrupper om budgeten förbrukades under det aktuella datumintervallet.
  • Förlorad exponeringsandel i Display-nätverket (rankning): Procentandelen tid då annonserna inte visades i Display-nätverket på grund av dålig annonsrankning.
    Obs! Förlorad exponeringsandel (rankning) visas inte på fliken Annonsgrupper om budgeten förbrukades under det aktuella datumintervallet.
  • Exponeringsandel för exakt matchning i söknätverket: Antalet visningar i söknätverket dividerat med uppskattat antalet visningar som annonsen var kvalificerad för, för söktermer som matchade sökorden exakt (eller var liknande varianter av sökorden). Detta är inte tillgängligt för Shopping-kampanjer.

Viktigt att tänka på

• Mätvärdena för exponeringsandel rapporteras separat för varje kampanjtyp och samlas inte in från hela kontot.
  • Alla mätvärden för exponeringsandel uppdateras inom en till två dagar.
  • Data om exponeringsandel för kampanjer i Sök- och Display-nätverket är tillgängliga från oktober 2012 fram till dagens datum. Data om visningsandel för Shopping-kampanjer är tillgängliga från september 2013 fram till dagens datum. Detta gäller dock inte Förlorad exponeringsandel i söknätverket (budget), vars uppgifter är tillgängliga från november 2014.