Uitsluitingszoekwoorden bewerken, verwijderen of downloaden

Met uitsluitingszoekwoorden kunt u uw campagnes beter richten op waar uw klanten daadwerkelijk naar op zoek zijn.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw uitsluitingszoekwoorden beheert door ze bulksgewijs te bewerken, te verwijderen en te downloaden. Deze content is van toepassing op uw campagnes in het zoeknetwerk. Meer informatie over hoe u uitsluitingszoekwoorden toevoegt

Voordat u begint

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Toegang tot uw uitsluitingszoekwoorden

Voer de volgende stappen uit om toegang te krijgen tot uw uitsluitingszoekwoorden:

1. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  2. Klik op het tabblad Uitsluitingszoekwoorden.
  3. U ziet nu twee tabellen: Advertentiegroepniveau en Campagneniveau. Ad group and Campaign level

Uitsluitingszoekwoorden bewerken

1. Vink het selectievakje aan naast de uitsluitingszoekwoorden die u wilt bewerken.
  2. Klik op het dropdownmenu Bewerken in de tabel 'Advertentiegroepniveau' of 'Campagneniveau' en selecteer 'Zoekwoordtekst wijzigen...'. Breng uw wijzigingen voor elk afzonderlijk uitsluitingszoekwoord aan in de vakken die worden weergegeven.

• (Optioneel) Als u het zoektype van uw uitsluitingszoekwoord wilt wijzigen, klikt u op het dropdown-menu om een nieuw zoektype te selecteren.
  3. Klik op Opslaan.

Uitsluitingszoekwoorden verwijderen

1. Vink het selectievakje aan naast de uitsluitingszoekwoorden die u wilt verwijderen.
  2. Klik op het dropdownmenu Bewerken in de tabel 'Advertentiegroepniveau' of 'Campagneniveau' en selecteer 'Zoekwoorden verwijderen'.

Uitsluitingszoekwoorden downloaden

1. Vink het selectievakje aan naast de uitsluitingszoekwoorden die u wilt downloaden.
  2. Klik op de downloadknop download icon in de tabel Advertentiegroepniveau of Campagneniveau.
  3. Het gedeelte 'Rapport downloaden en plannen' wordt weergegeven. Geef een naam op voor uw rapport in het veld Rapportnaam. Selecteer een indeling voor uw bestand in het dropdown-menu Indeling.
  4. Klik op Maken.