Konfigurer mobilenhetsmålretting

Viktig: Målrettingsinnstillingene for enhetene som er beskrevet nedenfor, er endret.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bruker mobilenhetsmålretting på Innstillinger-fanen. Med disse innstillingene kan du fokusere på spesifikke typer enheter med annonsene dine.

Før du begynner

Begynn med å lese mer om de forskjellige innstillingene i artikkelen Om innstillinger for mobilenhetsmålretting

Veiledning

Målretting mot operativsystemer, enhetsmodeller, operatører og trådløse nettverk på smarttelefoner og nettbrett med fullverdige nettlesere.

Bannerkampanjer

For kampanjer i Displaynettverket der det vises tekst-, bilde- eller videoannonser:

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Velg en av kampanjene dine av typen «Bare Displaynettverket – alle funksjoner».
  4. Klikk på Innstillinger-fanen.
  5. Klikk på plusstegnet ved siden av «Enhet: målrett mot utvalgte mobilenheter og nettbrett» under «Avanserte innstillinger».
  6. Klikk på Endre ved siden av «Enheter» for å vise delen.
  7. Fjern merket ved siden av en enhetstype for å velge bort annonsevisning på denne typen enheter.
  8. For å velge spesifikke annonsebeholdningstyper (typer av plasseringer for annonsene dine), merker du av for den aktuelle enhetstypen og klikker på rullegardinmenyen for å velge beholdningstypene.

• Datamaskiner: Standard for datamaskiner er all beholdning.
    • Mobil: Du kan blant annet velge «Mobilapp», «Interstitial-annonse på mobil» og «Nett på mobil». Hvis du velger alle alternativene, vises annonsene dine i all mobilbeholdning.
    • Nettbrett: Du kan blant annet velge «App for nettbrett», «Interstitial-annonse i app for nettbrett» og «Nett på nettbrett». Hvis du velger alle alternativene, vises annonsene dine i all nettbrettbeholdning.
  9. For å målrette mot spesifikke operativsystemer, modeller eller operatører klikker du på «Avanserte alternativer for mobile enheter og nettbrett».

• Operativsystemer: Vis annonsene dine til brukere på alle operativsystemer, eller målrett mot bestemte systemer. Eksempel: Android eller iOS.
    • Enhetsmodeller: Velg å vise annonsene dine til brukere av alle enhetsmerker og -versjoner, eller målrett mot bestemte merker og versjoner.
    • Operatører: Velg å vise annonsene dine hos alle mobiloperatører, eller målrett mot spesifikke operatører i det aktuelle området. Husk at muligheten til å målrette annonser mot spesifikke operatører finnes i mange land, men ikke alle.
    • Wi-Fi: Hvis du vil vise annonsene dine til folk på trådløse nettverk, velger du WiFi-trafikk. Hvis du velger å ta med Wi-Fi-trafikk, målretter du mot alle Wi-Fi-brukere, uavhengig av hvilken operatør de bruker.

Kampanjer kun for mobiltelefoner

For kampanjer der det vises annonser for apper eller andre mobilspesifikke annonser på smarttelefoner og nettbrett med fullverdige nettlesere:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Velg en av Bare Displaynettverket-kampanjene dine.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen.
  5. Klikk på Rediger ved siden av «Enheter».
  6. Denne delen utvides, og du kan velge operativsystemer, enhetsmodeller, operatører og Wi-Fi.
    • Operativsystemer: Vis annonsene dine til brukere på alle operativsystemer, eller målrett mot bestemte systemer. Eksempel: Android eller iOS.
    • Enhetsmodeller: Velg å vise annonsene dine til brukere av alle enhetsmerker og -versjoner, eller målrett mot bestemte merker og versjoner.
    • Operatører: Velg å vise annonsene dine hos alle mobiloperatører, eller målrett mot spesifikke operatører i det aktuelle området. Husk at muligheten til å målrette annonser mot spesifikke operatører finnes i mange land, men ikke alle.
    • Wi-Fi: Hvis du vil vise annonsene dine til folk på trådløse nettverk, velger du WiFi-trafikk. Hvis du velger å ta med Wi-Fi-trafikk, målretter du mot alle Wi-Fi-brukere, uavhengig av hvilken operatør de bruker.