Targeting van mobiele apparaten instellen

Belangrijk: De targetinginstellingen voor de hieronder beschreven apparaten zijn gewijzigd.

Dit artikel bevat instructies voor het instellen van targeting van mobiele apparaten op het tabblad Instellingen. Met deze instellingen kunt u uw advertenties richten op specifieke apparaattypen.

Voordat u begint

Zorg er eerst voor dat u bekend bent met de verschillende targetinginstellingen voor mobiele apparaten

Instructies

Targeten op besturingssystemen, apparaatmodellen, providers en draadloze netwerken op smartphones en tablets met volledige browsers:

Display-campagnes

Voor display-campagnes met tekst-, beeld- of videoadvertenties:

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Selecteer een van uw campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk - Alle functies'.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Vouw onder 'Geavanceerde instellingen' het plusteken bij 'Apparaat: geselecteerde mobiele apparaten en tablets targeten' uit.
  6. Klik naast Apparaten op Bewerken om het gedeelte uit te vouwen.
  7. Als u zich wilt afmelden voor de weergave van advertenties op een bepaald apparaattype, verwijdert u het vinkje bij die optie.
  8. Als u specifieke typen advertentievoorraad (typen ruimten voor uw advertenties) wilt kiezen, vinkt u het vakje bij een apparaattype aan en klikt u op het dropdownmenu om voorraadtypen te selecteren.

• Computers: De standaardinstelling voor computers is 'Alle voorraad'.
    • Mobiel: U heeft de opties 'Mobiele app', 'Interstitial voor mobiele apps' en 'Mobiel internet'. Als u alles selecteert, worden uw advertenties altijd weergegeven in voorraad voor mobiele apparaten.
    • Tablet: U heeft de opties 'Tablet-app', Interstitial voor tablet-app' en 'Internet voor tablet'. Als u alles selecteert, worden uw advertenties altijd weergeven in voorraad voor tablets.
  9. Als u specifieke besturingssystemen, apparaatmodellen of providers wilt targeten, klikt u op 'Geavanceerde opties voor mobiele apparaten en tablet'.

• Besturingssystemen: Geef uw advertenties weer op alle besturingssystemen of target specifieke besturingssystemen. Voorbeeld: Android of iOS.
    • Apparaatmodellen: Geef uw advertenties weer op apparaten van alle merken en versies of target specifieke merken of versies.
    • Providers: Geef uw advertenties weer aan gebruikers van alle mobiele providers of target specifieke providers in uw doelgebied. Houd er rekening mee dat de optie voor het targeten van specifieke providers wel in veel, maar niet in alle landen beschikbaar is.
    • Wifi: Selecteer Wifi-verkeer om uw advertenties weer te geven aan mensen die een draadloos netwerk gebruiken. Als u wifi-verkeer wilt opnemen, target u alle wifi-gebruikers, ongeacht de provider die ze gebruiken.

Campagnes alleen voor mobiel

Voor campagnes waarin app-advertenties of andere advertenties alleen voor mobiel worden weergegeven op smartphones en tablets met volledige internetbrowsers:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Selecteer een van uw campagnes van het type 'Alleen in het Display Netwerk'.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik naast 'Apparaten' op Bewerken.
  6. Dat gedeelte wordt uitgevouwen en u kunt besturingssystemen, apparaatmodellen, providers en wifi selecteren.
    • Besturingssystemen: Geef uw advertenties weer op alle besturingssystemen of target specifieke besturingssystemen. Voorbeeld: Android of iOS.
    • Apparaatmodellen: Geef uw advertenties weer op apparaten van alle merken en versies of target specifieke merken of versies.
    • Providers: Geef uw advertenties weer aan gebruikers van alle mobiele providers of target specifieke providers in uw doelgebied. Houd er rekening mee dat de optie voor het targeten van specifieke providers wel in veel, maar niet in alle landen beschikbaar is.
    • Wifi: Selecteer Wifi-verkeer om uw advertenties weer te geven aan mensen die een draadloos netwerk gebruiken. Als u wifi-verkeer wilt opnemen, target u alle wifi-gebruikers, ongeacht de provider die ze gebruiken.