Mobiililaitekohdistuksen käyttöönotto

Tärkeää: Alla kuvatut laitteiden kohdistusasetukset ovat muuttuneet.

Tässä artikkelissa on ohjeita Asetukset‑välilehdeltä löytyvän mobiililaitekohdistuksen käyttämiseen. Näiden asetusten avulla voit kohdistaa mainoksesi tiettyihin laitetyyppeihin.

Ennen kuin aloitat

Aloita lukemalla lisätietoja näistä asetuksista artikkelista Tietoja mobiililaitekohdistuksen asetuksista.

Ohjeet

Mainonnan kohdistaminen käyttöjärjestelmiin, laitemalleihin, operaattoreihin ja langattomiin verkkoihin älypuhelimilla ja tableteilla, joissa on kaikilla toiminnoilla varustetut selaimet

Display-kampanjat

Display-kampanjat, joissa käytetään teksti‑, kuva‑ tai videomainoksia:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse jokin "Vain Display-verkosto – kaikki ominaisuudet" ‑kampanjoistasi.
  5. Klikkaa Asetukset‑välilehteä.
  6. Klikkaa Lisäasetukset‑kohdasta plusmerkkiä ja laajenna "Laite: kohdista mainoksesi valittuihin mobiililaitteisiin ja tabletteihin" ‑vaihtoehto.
  7. Laajenna osio klikkaamalla Laitteet‑kohdan vieressä Muokkaa.
  8. Jos haluat lopettaa mainostamisen tietyllä laitetyypillä, poista kyseisen laitetyypin vieressä olevan ruudun valinta.
  9. Voit valita tietyt mainosjakaumatyypit (tietyt paikat mainoksillesi) valitsemalla laitetyyppien valintaruudut. Klikkaa sitten avattavaa valikkoa ja valitse mainosjakaumatyypit.

• Tietokoneet: Oletusasetus on kaikki mainosjakaumat.
    • Mobiili: Vaihtoehdot ovat mobiilisovellus, mobiilisovelluksen välimainos ja mobiiliverkko. Jos valitset kaikki, mainoksesi näkyvät aina mobiililaitteiden mainosjakaumassa.
    • Tabletti: Vaihtoehdot ovat tablettisovellus, tablettissovelluksen välimainos ja tablettiverkko. Jos valitset kaikki, mainoksesi näkyvät aina tablettien mainosjakaumassa.
  10. Voit kohdistaa mainonnan tiettyihin käyttöjärjestelmiin, malleihin tai operaattoreihin klikkaamalla Mobiililaitteiden ja tablettien lisäasetukset.

• Käyttöjärjestelmät: Valitse, näytetäänkö mainoksiasi kaikissa käyttöjärjestelmissä vai kohdistetaanko ne vain tiettyihin käyttöjärjestelmiin. Esimerkki: Android tai iOS.
    • Laitemallit: Valitse, kohdistetaanko mainoksesi kaikkiin vai ainoastaan tiettyihin laitemerkkeihin ja ‑versioihin.
    • Operaattorit: Valitse, kohdistetaanko mainoksesi kaikkiin mobiilioperaattoreihin vai ainoastaan tiettyihin operaattoreihin kohdistusalueellasi. Voit kohdistaa mainontaa käyttäjille, jotka käyttävät tiettyä operaattoria, riippumatta yhteyden tyypistä (esim. Wi-Fi tai operaattorikohtainen). Muista, että mahdollisuus valita tiettyjä operaattoreita kohdistukseen on saatavilla monissa maissa mutta ei kaikissa.
    • Wi-Fi: Jos haluat kohdistaa mainoksiasi langattomien verkkojen käyttäjille, valitse Wi-Fi-liikenne. Tällöin mainonta kohdistetaan Wi-Fi-käyttäjille käytetystä operaattorista riippumatta.

Vain mobiililaitteille kohdistetut kampanjat

Kampanjat, joissa käytetään sovelluskampanjamainoksia tai muita vain mobiililaitteille kohdistettuja mainoksia älypuhelimilla ja tableteilla, joissa on kaikilla toiminnoilla varustetut selaimet:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse yksi "Vain Display-verkosto" ‑kampanja.
  5. Klikkaa Asetukset‑välilehteä.
  6. Klikkaa Laitteet-kohdan vieressä Muokkaa.
  7. Osio laajentuu, ja voit sen jälkeen valita käyttöjärjestelmät, laitemallit, operaattorit ja Wi-Fi-verkot.
    • Käyttöjärjestelmät: Valitse, kohdistetaanko mainoksesi kaikkiin vai ainoastaan tiettyihin käyttöjärjestelmiin. Esimerkki: Android tai iOS.
    • Laitemallit: Valitse, kohdistetaanko mainoksesi kaikkiin vai ainoastaan tiettyihin laitemerkkeihin ja ‑versioihin.
    • Operaattorit: Valitse, kohdistetaanko mainoksesi kaikkiin mobiilioperaattoreihin vai ainoastaan tiettyihin operaattoreihin kohdistusalueellasi. Nyt voit kohdistaa mainontaa myös käyttäjille, jotka käyttävät tiettyä operaattoria, riippumatta yhteyden tyypistä (esim. Wi-Fi tai operaattorikohtainen). Muista, että mahdollisuus valita tiettyjä operaattoreita kohdistukseen on saatavilla monissa maissa mutta ei kaikissa.
    • Wi-Fi: Jos haluat kohdistaa mainoksiasi langattomien verkkojen käyttäjille, valitse Wi-Fi-liikenne. Tällöin mainonta kohdistetaan Wi-Fi-käyttäjille käytetystä operaattorista riippumatta.