Om kontobudgetter

Kontobudgetter, som tidligere hed budgetordrer, bruges af annoncører, der betaler via månedlig fakturering. Når du opretter et kontobudget, vælger du et bestemt beløb, som du vil bruge i løbet af en periode. Det kan være en hjælp til at holde styr på dine omkostninger ud over dine daglige kampagnebudgetter.

Eksempel

Du er et bureau og vil gerne hver måned tildele din kundes konto et fast beløb. Udover at anvende et dagligt budget for kontoen kan du bruge et kontobudget til at sikre, at de månedlige omkostninger ikke overskrider det pågældende beløb for hele kontoen.

Se budgethistorik

I takt med udrulningen af den nye Google Ads-oplevelse oplever du muligvis nogle ændringer af siden Kontobudgetter. I den gamle AdWords-oplevelse blev budgetændringshistorikken vist på siden Budgetdetaljer. I den nye Google Ads-oplevelse vises disse oplysninger på siden Ændringshistorik.

VIGTIGT! Når du er skiftet helt til den nye Google Ads-oplevelse, er der ikke længere adgang til ændringshistorikdata fra før skiftet. For at sikre, at du fortsat har adgang til disse oplysninger, opfordrer vi dig til at downloade din budgethistorik via linket Download arkiveret ændringshistorik for budgetter, som du finder under budgettabellen. Denne downloadmulighed var kun tilgængelig frem til og med 2017.

Beløb med et grønt + (plustegn) eller et rødt minus - (minustegn) foran

Din budgetordre kan nogle gange vises med et grønt + (plussymbol) eller et rødt - (minussymbol) foran det. Det betyder følgende:

Grønt + (plustegn)

Et beløb kan vises med et grønt + (plustegn) i to forskellige situationer: Enten blev der anvendt en kreditjustering på din konto, eller også registrerede vi ugyldige klik, som du ikke debiteres for. I begge tilfælde er beløbet efter det grønne + det ekstra budget, du kan bruge ud over kreditjusteringerne.

Vores system beregner den del af dit budget, som ugyldige klik udgjorde. Da du ikke debiteres for ugyldige klik, føjer systemet beløbet tilbage til dit budget, så dit forbrug er det, du oprindeligt har beregnet.

Rødt - (minustegn)

Et beløb med et rødt - (minustegn) angiver et beløb, der endnu ikke er tilgængeligt til brug. Dette sker normalt, når du lige har øget dit eksisterende budget, og stigningen endnu ikke er færdigbehandlet. Budgetstatussen er midlertidig, og det røde - (minustegn) forsvinder, når det ekstra budget føjes til den tilgængelige budgetlinje.

Daglige kampagnebudgetter og dit kontobudget

Et kontobudget fungerer kun som en forbrugsgrænse på tværs af alle dine kampagner. Hvis dine samlede kampagneomkostninger når det angivne beløb i kontobudgettet før din angivne slutdato, vil alle annoncer på kontoen stoppe med at blive vist. Et kontobudget fordeler ikke dine omkostninger på dine forskellige kampagner eller inden for det angivne tidsinterval. For at gøre dette har du brug for daglige kampagnebudgetter.

Eksempel

Lad os sige, at du har en Google Ads-konto med to kampagner. Du opretter et kontobudget på 8.000 DKK for perioden fra 1. april til 30. april. Hvis der løber 8.000 DKK på i omkostninger efter den 1. april og før den 30. april, stopper dine annoncer med at blive vist, indtil dit næste kontobudget starter.

For at sikre dig, at de 8.000 kroner rækker til alle 30 dage i måneden, tager du fat i dine daglige kampagnebudgetter. Først skal du beslutte, hvor meget du vil bruge på hver kampagne. I dette eksempel vil du bruge 3.500 DKK på kampagne nr. 1 og 2.000 DKK på kampagne nr. 2. Derefter deler du hvert beløb med 30 for at finde dit daglige budget:

1. 3.500/30 = 116,67 DKK
  2. 2.000/30 DKK = 66,67 DKK

Du tildeler kampagne nr. 1 et dagligt budget på 116,67 DKK og kampagne nr. 2 et dagligt budget på 66,67 DKK.

Husk!

• Kolonnen Budget viser dig det samlede beløb, der er blevet anmodet om eller godkendt for et budget. Hvis budgettet er ubegrænset (dvs. at alle dine Google Ads-kampagner ikke er begrænsede til et bestemt beløb, men i stedet til de daglige budgetter, du har angivet for hver enkelt kampagne), står der Ubegrænset her.
  • Kolonnen Udgift viser dig den samlede udgift indtil videre for et budget. Dette beløb kan være højere end det beløb, der står i budgetkolonnen, hvis f.eks. der er føjet en kredit til dit budget. Under forbrug, kan du se den procentdel det brugte beløb udgør af det gældende budget.