Paikallisten hakumainosten käyttäminen Google Mapsissa

Google Maps ‑mainonnan avulla voit herättää tehokkaasti lähistöllä olevien asiakkaiden huomion. Jos sinulla on paikallinen yritys, Mapsissa näkyvät mainokset tekevät toimipisteesi löytämisestä helppoa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit mainostaa Google Mapsissa. Lue lisää artikkelista Tietoja Google Mapsin paikallisista hakumainoksista.

Ohjeet

Saat hakumainoksesi näkymään Google Mapsissa seuraamalla näitä ohjeita:

• Ota Google Ads ‑tililläsi käyttöön sijaintielementit. Lue lisää
  • Luo Yritysprofiili tai päivitä profiilisi tiedot. Jos sinulla ei vielä ole Yritysprofiilia, luo sellainen. Jos sinulla on jo Yritysprofiili, tarkista tietojesi paikkansapitävyys. Lue lisää
  • Käytä aluekohdistusta ja tee hintatarjouksia sijainnin mukaan. Kohdista mainoksesi tiettyyn sijaintiin ja aseta hintatarjoukset sijainnin mukaan niin, että tarjoukset ovat korkeampia yrityksesi lähistöllä oleville. Lue lisää
  • Optimoi avainsanasi. Käytä kampanjoissasi avainsanoja, jotka liittyvät yrityksesi sijaintiin ja käyttäjien tekemiin paikallisiin hakuihin. Lue lisää

Klikkaushistorian tarkasteleminen

Voit tarkastella hakumainostesi toimivuutta Google Mapsissa tulostietojen avulla. Hakumainokset voivat luoda kolmentyyppisiä klikkauksia:

• Hae sijainnin tiedot ‑klikkaukset: Käyttäjät laajentavat mainoksia klikkaamalla niitä hakutulosluettelossa.
  • Hae reittiohjeet -klikkaukset: Käyttäjät klikkaavat mainoksen tietoja saadakseen yrityksesi reittiohjeet.
  • Soita klikkaamalla mobiililaitteella ‑klikkaukset: Käyttäjät klikkaavat mainoksen tietoja soittaakseen yritykseesi.

Voit tarkastella kunkin hakumainostesi klikkaustyypin tehokkuutta Google Mapsissa seuraavalla tavalla:

1. Valitse Kampanjat, Mainosryhmät, Mainokset tai Avainsanat.
  2. Klikkaa ryhmittelykuvaketta Segmentti ja valitse sitten Klikkaustyyppi.