Inzicht in zichtbaarheid en rapportagestatistieken voor Actieve weergave

Vanaf juni 2023 schakelen we over naar het gebruik van de Open Measurement SDK (OME), een branchenorm voor meting van advertentiezichtbaarheid, voor videovoorraad op het web.

Actieve weergave is een technologie op YouTube, op bepaalde websites in het Display Netwerk en in bepaalde apps waarmee Google Ads kan bepalen of uw advertentie zichtbaar is voor potentiële klanten. U kunt statistieken voor Actieve weergave gebruiken voor video- en display-campagnes om inzicht te krijgen in hoe vaak uw advertentie wordt getoond op een positie op een webpagina, op een apparaat of in een app waar gebruikers die kunnen opmerken.

Wat is een zichtbare advertentie?

Statistieken voor Actieve weergave zijn gemaakt in overeenstemming met de branchenormen voor zichtbaarheidsmeting van online advertenties, zoals die zijn opgesteld door de Media Rating Council (MRC). Dit zijn de normen voor het meten van de zichtbaarheid van advertenties volgens de MRC-richtlijnen:

• Een display-advertentie wordt geteld wanneer ten minste 50% van de advertentie gedurende ten minste 1 seconde zichtbaar is op het scherm.
    • Voor grote display-advertenties van 242.500 pixels of meer wordt de advertentie als zichtbaar beschouwd wanneer ten minste 30% van de advertentie gedurende ten minste één seconde zichtbaar is.
  • Een videoadvertentie wordt geteld als zichtbaar wanneer ten minste 50% van de advertentie zichtbaar is op het scherm terwijl de video gedurende minstens 2 seconden wordt afgespeeld.

Zichtbaarheid meten met Actieve weergave

De meeste advertenties die op YouTube of in het Google Display Netwerk worden weergegeven, kunnen worden gemeten door Actieve weergave-technologie. Als uw advertentie wordt getoond op een locatie die meetbaar is voor Actieve weergave, worden de zichtbaarheidsstatistieken in uw Google Ads-account vastgelegd. Hoewel Actieve weergave aangeeft wanneer advertenties zichtbaar zijn, kunnen we niet garanderen dat een gebruiker op dat moment ook naar het scherm kijkt.

Voeg de juiste kolommen voor Actieve weergave toe aan de tabellen met statistieken als u Actieve weergave-statistieken voor uw campagne wilt zien.

1. Selecteer in Google Ads het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon boven de tabel die u wilt bewerken.
  2. Selecteer Kolommen aanpassen.
  3. Vouw het gedeelte Zichtbaarheid uit en selecteer de statistieken voor Actieve weergave om ze aan de tabel toe te voegen.

Meer informatie over kolommen in de tabel met statistieken

Gebruikt u statistieken voor Actieve weergave nog niet zo lang? Dit zijn enkele belangrijke statistieken om op te letten:

• Percentage zichtbaar: Met deze statistiek wordt aangegeven hoe vaak uw advertenties konden worden gemeten door Actieve weergave en zichtbaar waren voor gebruikers.
  • Percentage meetbaar: Met deze statistiek wordt aangegeven hoe vaak uw advertenties konden worden gemeten door Actieve weergave.

Lees hieronder meer gedetailleerde beschrijvingen van deze statistieken.

Inzicht in statistieken voor Actieve weergave

Beschikbare statistieken voor video- en display-campagnes:

• Meetbare verton.: Er wordt een vertoning geteld wanneer uw advertentie wordt weergegeven. Meetbare vertoningen geven aan hoe vaak uw advertentie is weergegeven op locaties op websites of in apps die kunnen worden gemeten door Actieve weergave. Niet alle vertoningen zijn meetbaar door Actieve weergave, omdat sommige factoren kunnen voorkomen dat de gegevens worden vastgelegd. Op basis van deze statistiek kunt u inzicht krijgen in hoe vaak uw advertentie is weergegeven op locaties die worden gemeten door Actieve weergave.
  • Zichtbare verton.: Met deze statistiek wordt het aantal keren aangegeven dat de vertoningen van uw advertentie als zichtbaar zijn beschouwd. Een advertentie wordt als zichtbaar geteld wanneer ten minste 50% van de advertentie zichtbaar was gedurende ten minste 1 seconde voor display-advertenties of gedurende ten minste 2 seconden voor videoadvertenties. Aan de hand van deze informatie kunt u inzicht krijgen in hoe vaak uw advertentie is getoond op een locatie waar mensen die konden opmerken.
  • Percentage zichtbaar: Dit is het zichtbaarheidspercentage van uw advertentie. Deze statistiek geeft u inzicht in de tijd (uitgedrukt als percentage) dat uw advertentie is weergegeven op sites of in apps waarvoor Actieve weergave aanstond en hierop of hierin ook zichtbaar was. Dit percentage geeft een schatting van hoeveel van uw meetbare vertoningen daadwerkelijk zichtbaar waren voor potentiële klanten.
  • Percentage meetbaar: Met het aantal meetbare vertoningen van het totale aantal vertoningen wordt het percentage van uw totale aantal vertoningen aangegeven dat is gemeten door Actieve weergave. Het totale aantal vertoningen omvat zowel meetbare als niet-meetbare vertoningen. Aan de hand van deze statistiek kunt u inzicht krijgen in hoe vaak uw advertentie is weergegeven op plaatsen die konden worden gemeten door Actieve weergave.
  • Distributie zichtb. verton. Deze distributiestatistiek toont het percentage van het totale aantal advertentievertoningen dat zichtbaar was. Het totale aantal vertoningen omvat zowel meetbare als niet-meetbare vertoningen.
    Opmerking: Dit is niet het zichtbaarheidspercentage van uw advertentie. De zichtbaarheid van bepaalde vertoningen kan niet worden bepaald. Dit worden niet-meetbare vertoningen genoemd. Zichtbare vert./meetbare vert. voor Actieve weergave toont het zichtbaarheidspercentage van uw advertentie.
  • Niet-meetbare verton.: Een niet-meetbare vertoning betekent dat uw advertentie is weergegeven op sites, in apps of op apparaten waarvoor geen zichtbaarheidsgegevens voor Actieve weergave kunnen worden vastgelegd. Dit betekent niet dat uw advertentie wel of niet is opgemerkt. Het betekent alleen dat uw advertentie is getoond op websites, in apps of op apparaten die Actieve weergave niet kon meten.
  • Niet-zichtbare verton.: Een niet-zichtbare vertoning betekent dat voor uw advertentie niet ten minste 50% van de advertentie zichtbaar was gedurende ten minste 1 seconde voor display-advertenties of gedurende ten minste 2 seconden voor videoadvertenties. Aan de hand van deze statistiek kunt u inzicht krijgen in hoe vaak de advertentie is getoond op een positie die mensen niet konden opmerken.
  • Distributie niet-zichtb. verton.: Deze distributiestatistiek geeft het percentage aan van het totale aantal vertoningen van de advertentie dat als niet zichtbaar wordt beschouwd. Het totale aantal vertoningen omvat zowel meetbare als niet-meetbare vertoningen. Aan de hand van deze statistiek kunt u inzicht krijgen in hoe vaak uw advertentie is getoond op een positie die mensen niet konden opmerken.
  • Distributie niet-meetb. verton.: Deze distributiestatistiek is het percentage van uw totale aantal vertoningen waarvoor de zichtbaarheid niet kon worden gemeten. Dit betekent niet dat uw advertentie wel of niet is opgemerkt, maar alleen dat uw advertentie is getoond op sites, apps of apparaten die Actieve weergave niet kon meten.
  • Zichtbare CTR: Met uw zichtbare klikfrequentie (CTR) wordt aangegeven hoe vaak mensen op uw advertentie hebben geklikt nadat deze zichtbaar werd. Dit percentage is gelijk aan het aantal klikken op uw advertentie gedeeld door het aantal keren dat uw advertentie werd weergegeven op een website of in een app.
  • Gem. zichtbare CPM: Met de gemiddelde kosten per duizend vertoningen (of gemiddelde CPM) wordt het gemiddelde bedrag gerapporteerd dat in rekening is gebracht voor 1000 zichtbare vertoningen. Aan de hand van deze statistiek kunt u meer inzicht krijgen in de kosten van uw vertoningen, omdat niet-zichtbare vertoningen niet zijn opgenomen in deze statistiek.
  • Meetbare kosten: Uw meetbare kosten zijn de totale kosten van alle gegenereerde vertoningen die konden worden gemeten door Actieve weergave. Aan de hand van deze informatie kunt u inzicht krijgen in het deel van uw uitgaven dat is besteed aan vertoningen die meetbaar waren.