Om promoveringskoder

Salgsfremmende koder (også kendt som kuponer eller rabatkuponer) giver mulighed for at opnå kredit til en annoncørs konto. Man kan ikke bede om en salgsfremmende kode, men Google og vores partnere vil lejlighedsvist uddele salgsfremmende koder som led i særlige tilbud.

Denne artikel beskriver kriterierne for promoveringskoder, og hvordan de fungerer med de forskellige betalingsindstillinger.

Kriterier for tilbud

I de fleste promoveringstilbud kræves det, at du opfylder visse betingelser, før kreditten vises på din konto, og disse tilbud gælder typisk for nye annoncører med nye konti. Sørg for at tjekke de vilkår, der gælder for din promoveringskode, for at få flere oplysninger om tilbuddet.

Vi kan f.eks. have et introduktionstilbud i stil med "Brug 150 DKK, og få 300 DKK". For at få kreditten på 300 DKK skal du indtaste promoveringskoden på din promoveringsside inden for 14 dage efter oprettelsen af din konto, og du skal have opnået klik til en værdi af mindst 150 DKK på din konto, når du har indtastet koden. Når du har brugt 250 DKK, kan du inden for 35 dage se kreditten på 500 DKK på din konto.

Bemærk!

Vi tæller kun det beløb, du bruger efter indtastning af koden. Hvis du har brugt 200 DKK, før du indtaster koden, tælles dette beløb ikke med i dit tilbud.

For at kunne bruge din kredit skal du have angivet faktureringsoplysninger på din konto. Husk også på, at promoveringskredit kun kan bruges til annoncering. Hvis du lukker din konto, før hele kreditten er brugt, kan den resterende saldo ikke refunderes.

Bemærk! I tilfælde af faktureringsoverførsel (f.eks. ved ændring af kontoejerskab) bliver eventuelle aktive promoveringskreditter ikke overført eller refunderet. Dine kampagnekreditbeløb udløber og er ikke længere tilgængelige, når overførslen er fuldført. Du kan fortsætte med at bruge dem indtil da.

Du kan se de promoveringer, der er knyttet til en eventuel tidligere aktiveret faktureringskonfiguration, ved at vælge den pågældende faktureringskonfiguration på siden Faktureringsoverførsler og derefter gå til siden med promoveringer.

Tjek status for dine promoveringer

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Hvis du vil se, hvor tæt du er på at have optjent din kredit, kan du gå til kampagnesiden på din konto. Den opdateres med nogle timers mellemrum. Du kan hurtigt se din status og statussen for en kredit, og du kan se indløste eller udløbne promoveringer. Følg denne fremgangsmåde for at tjekke status for dine promoveringer:

1. Klik på ikonet Fakturering Faktureringsikon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Promoveringer.
  3. På siden "Promoveringer" kan du se alle de kampagnekoder, der er knyttet til din aktuelle aktive faktureringskonfiguration, samt de relaterede beløb og statusser, heriblandt følgende:
    • "Aktiv": Den belønning, der er knyttet til kuponen, er blevet tildelt.
    • "Indløst: På vej mod at opfylde kriterierne": Kuponen er blevet indløst, men forbrugskravet (f.eks. "Få 500 DKK, når du har brugt 250 DKK") er endnu ikke opfyldt.
    • "Behandling i gang": Forbrugskravet (f.eks. "Få 500 DKK, når du har brugt 250 DKK") er opfyldt, og systemet er i gang med at behandle det tildelte beløb.
    • "Udløbet": Kuponen er udløbet, efter at den er blevet indløst, og inden forbrugskravet er opfyldt.
    • "Ikke længere gyldig": Kuponen er ugyldig/ikke længere gyldig.

Du kan også tjekke, hvor stor en del af din kredit, der allerede er brugt, ved at tjekke kolonnen "Forbrug fra promovering". Dette beløb kan også ses på siden "Faktureringsoversigt".

Tjek status for dine kontokampagner fra din managerkonto

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Du kan tjekke status for alle anvendte promoveringer på din managerkonto. Følg denne fremgangsmåde for at tjekke status for dine promoveringer:

1. Klik på ikonet Fakturering Faktureringsikon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Promoveringer.
  3. På siden "Promoveringer" på din managerkonto kan du se alle de kampagnekoder, der er blevet føjet til Google Ads-kontoen, herunder beløb og status (aktive kuponer, indløste kuponer, udløbne kuponer osv.).

Bemærk! Denne rapport er kun beregnet til information. Brugere af managerkonti kan ikke anvende promoveringer på managerkontoniveau. Følg nedenstående fremgangsmåde på kontoniveau for at anvende en promoveringskode.

Sådan fungerer salgsfremmende koder med forskellige betalingsindstillinger

Du kan betale dine Google Ads-udgifter enten manuelt (manuelle betalinger) eller automatisk (automatiske betalinger), eller du kan have en kreditgrænse (månedlig fakturering). Din indstilling påvirker den måde, den salgsfremmende kode fungerer på. Det her er, hvad du har brug for at vide:

Automatiske betalinger

Hvis du bruger automatiske betalinger, skal du blot indtaste koden inden dens udløbsdato og begynde at annoncere. Når din konto opfylder de krav, der er nævnt i promoveringsmaterialet, vises den del af kampagnekoden, der er brugt, som en underlinje under sektionen Aktive kampagner på kortet for den aktuelle måned på siden Faktureringsoversigt inden for ca. 35 dage. Hvis du f.eks. ifølge tilbuddet skal bruge 150 DKK inden for 30 dage, skal du have opnået klik til en værdi af mindst 150 DKK inden for 30 dage, før kreditten vises på din konto.

Kampagnekreditter kan kun anvendes på fremtidige annonceringsomkostninger. De omkostninger, der påløber, før du modtager en kredit, og de omkostninger, der påløber, efter at du har brugt din kredit, debiteres betalingsmetoden på din konto.

Når din promoveringskredit er opbrugt, fortsætter dine annoncer med at blive vist og akkumulere omkostninger.. Du kan som altid i Google Ads til enhver tid stoppe med at annoncere ved at sætte dine kampagner på pause. Der påløber ingen ekstra omkostninger for de kampagner, der er sat på pause.

Manuelle betalinger

Hvis du bruger manuelle betalinger, skal du indtaste koden inden dens udløbsdato og derefter opfylde alle de betingelser, der er nævnt i kampagnematerialet. Hvis du f.eks. ifølge tilbuddet skal bruge 150 DKK inden for 30 dage, skal du foretage en manuel betaling på mindst 150 DKK og ligeledes bruge de 150 DKK ved at opnå et tilstrækkeligt antal klik inden for 30 dage. Når du har brugt det påkrævede beløb, vises den del af kampagnekoden, der er brugt, som en underlinje under sektionen "Aktive kampagner" på kortet for den aktuelle måned på siden "Faktureringsoversigt" inden for ca. 35 dage.

Det er en god idé at foretage en indledende betaling, der er lidt højere end det krævede beløb, da der ellers er risiko for, at Google Ads ophører med at vise dine annoncer, inden hele beløbet er brugt. Hvis tilbuddet f.eks. kræver, at du bruger 150 DKK, og du foretager en indledende betaling på nøjagtigt 150 DKK, bruger din konto muligvis ikke alle 150 DKK, hvis din pris pr. klik (CPC, cost-per-click) er højere end den kredit, du har tilbage. Lad os sige, at den gennemsnitlige CPC er 2 DKK. Hvis du derefter bruger det hele bortset fra 1,50 DKK, bruges de resterende 1,50 DKK sandsynligvis aldrig, da din CPC er højere end den kredit, du har tilbage.

Oplysningerne om eventuelle aktive kampagner vises under sektionen "Aktive kampagner" på månedskortet på siden "Faktureringsoversigt".

Hvis der er promoveringer, der bruges i løbet af den aktuelle måned, vises sektionen "Promoveringer" i panelet til højre for det åbnede månedskort.

Bemærk!

Hvis der fratrækkes moms fra dine Google Ads-betalinger i dit land, skal du sørge for indregne moms i din betaling.

Undersøg, om der fratrækkes moms i dit land.

Månedlig fakturering

Hvis du bruger månedlig fakturering, skal du først indtaste din kode, når din konto er konfigureret til fakturering. Når din konto herefter opfylder de krav, der er nævnt i promoveringsmaterialet, vises den del af kampagnekoden, der er brugt, på siden Faktureringstransaktioner, typisk inden for 35 dage. Der er ingen grund til bekymring, hvis du har mere kredit, end du kan nå at bruge i løbet af én måned – ubrugt promoveringskredit fra én måned overføres nemlig til den næste måned.

Kontobudgetter

Kreditten giver mulighed for yderligere annoncering, uden at det påvirker dit kontobudget. Hvis du f.eks. har angivet et budget på 1.600 DKK, og du modtager en promovering på 400 DKK, er dit nye budget dermed 2.000 DKK. Du debiteres dog kun det oprindelige kontobudget på 1.600 DKK, da de ekstra 400 DKK udgøres af kreditten.

Hvis dit budget opbruges, og du endnu ikke har brugt hele kreditten, overføres den resterende kredit til det næste aktiverede budget.