Vältä saman konversion laskeminen moneen kertaan tilaustunnusten avulla

Lisäämällä konversioseurannan tagiisi tilaustunnuksen voit välttää tilanteita, joissa sama konversio lasketaan monta kertaa.

Jos lisäät konversioseurannan tagisi konversiosivulle, kuten tilausvahvistussivulle, konversio lasketaan vain silloin, kun asiakas on tehnyt jonkin arvokkaan valinnan verkkosivustollasi. Jos asiakas kuitenkin palaa konversiosivulle tai päivittää sivun, sama tagi saattaa käynnistyä uudelleen, jolloin samalle tilaukselle voidaan laskea toinen konversio.

Päällekkäisten konversioiden välttämiseksi voit muokata konversioseurannan tagia siten, että se tallentaa yksilöllisen tilaustunnuksen, kuten käyttämäsi tilausvahvistusnumeron. Jos samalla konversiotapahtumalla on kaksi samaa tilaustunnusta käyttävää konversiota, Google Ads tunnistaa toisen niistä kopioksi ja jättää sen laskematta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten konversioseurannan tagiin lisätään yksilöllinen tilaustunnus.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Seuraavat asiat ovat edellytyksenä tilaustunnusten lisäämiselle konversioseurannan tagiin:

• Verkkosivustolle määritetty konversioseuranta. Jotta voit toimia alla olevien ohjeiden mukaisesti, sinun on ensin luotava konversiotapahtuma Google Ads ‑tililläsi ja lisättävä verkkosivustollesi konversiotagi.
  • Yksilölliset tilaustunnukset, kuten tapahtumiesi tilausvahvistusnumerot. Tilaustunnukset voivat sisältää numeroita, kirjaimia ja erikoismerkkejä, kuten viivoja tai välilyöntejä, ja niiden merkkirajoitus on 64 merkkiä. Kullekin tilaukselle on oltava yksilöllinen tunnus. Tilaustunnukset eivät saa sisältää tietoja, joita voidaan käyttää yksittäisten asiakkaiden tunnistamiseen.
  • Mahdollisuus muokata verkkosivuston koodia. Sinun tai verkkovastaavan on muokattava konversioseurannan tagia.

Ohjeet

Jotta yksilöllinen tilausnumero voidaan noutaa ja lähettää sitten eteenpäin tagissa, sinun on lisättävä koodinpätkä konversioseurannan tagiisi. Sinun ei tarvitse päivittää mitään Google Ads ‑tililläsi – riittää, että päivität tagisi.

Muistettavaa

• Muista välittää tilaustunnukselle dynaaminen arvo. Jos tagisi lähettää Google Adsille saman tunnuksen eri tapahtumien yhteydessä, konversiot saatetaan laskea alakanttiin.
  • Alla olevissa ohjeissa käytetään esimerkkinä aktiivisia palvelinsivuja (Active Server Pages, ASP). Tarkka koodi vaihtelee käyttämäsi palvelinkielen mukaan. Varmista, että olet valinnut verkkosivustollesi oikean kielen.

Lokakuusta 2017 alkaen mainostajat, jotka luovat verkkosivuston konversiotapahtuman uudistuneessa Google Adsissa, käyttävät uutta konversioseurannan tagia. Kyseinen tagi koostuu yleisestä sivustotagista ja tapahtumakoodinpätkästä. Jos verkkosivustollesi on asennettu aiempi konversioseurannan tagi, se toimii jatkossakin. Suosittelemme kuitenkin, että käytät uutta konversioseurannan tagia. Lue lisätietoja verkkosivuston uuden konversioseurannan tagin eduista.

Jos haluat seurata verkkosivustosi klikkauksia konversioina aiemman konversioseurannan tagin avulla, noudata näitä ohjeita.

1. Avaa konversiosivun ASP-tiedosto. (Jos käytät eri palvelinkieltä, avaa sitä vastaava tiedosto.) Jos samasta tiedostosta on luotu useita sivuja, etsi ASP-tiedostosta kohta, joka luo konversiosivun.

2. Jos sivuston tilaustunnus vaihtelee, etsi kyseisen tiedon sisältävä ASP-lauseke. Esimerkki: <%= tilaustunnus %>.

3. Avaa konversiosivun HTML-koodi ja etsi tapahtumakoodinpätkäsi. (Voit tehdä muutokset myös tähän koodinpätkään, ennen kuin lisäät sen konversiosivullesi. Muokkaa koodinpätkää alla olevien ohjeiden mukaan ja asenna koodinpätkä sen jälkeen noudattamalla Konversioseurannan tagin lisääminen verkkosivustolle ‑artikkelin ohjeita.)

4. Lisää seuraava koodi tapahtumakoodinpätkän script-osioon (<script></script>-tagien väliin) ja korvaa <%= orderId %> vaiheessa 2 löytämälläsi ASP-lausekkeella:

Esimerkki tapahtumakoodinpätkästä:
        <!-- Event snippet for Example conversion page --> <script>   gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',     'value': 1.0,     'currency': 'USD',     'transaction_id': '<%= orderId %>',   }); </script>

Note

The event snippet only includes the transaction_id parameter by default if you selected the category “Purchase/Sale” while setting up the conversion action.
  5. Jos haluat testata koodia, siirry konversiosivulle tekemällä sivustollasi konversio.

6. Tarkastele selaimessasi verkkosivun lähdekoodia. (Useimmissa selaimissa voit tehdä tämän klikkaamalla sivua hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehdon Näytä lähde). Konversioseurantakoodin pitäisi näkyä sivusi <head>- ja </head>-tunnisteiden välissä. ASP-lauseke korvataan todellisella tilaustunnuksella.

Tietoja tilaustunnuksesta ja Laskentatapa-asetuksesta

Tilaustunnuksen lisääminen tapahtumakoodiin ei ole sama asia kuin Laskentatapa-asetuksen muuttaminen siten, että jokaisesta mainoksen klikkauksesta lasketaan yksi konversio.

Lisäämällä tilaustunnuksen voit varmistaa, ettei samaa konversiota lasketa kahteen kertaan. Yksittäinen osto voidaan muutoin laskea virheellisesti kahdeksi konversioksi esimerkiksi tapauksessa, jossa tilauksen tehnyt asiakas avaa ostovahvistussivun uudelleen.

Kun muutat Laskentatapa-asetuksen arvoksi Yksi, mainoksen klikkauksen jälkeen lasketaan vain yksi konversio. Näin tapahtuu siinäkin tapauksessa, että mainoksen klikkauksesta seuraa useita konversioita (esimerkiksi ostoja).

Milloin Laskentatapa-asetusta kannattaa käyttää tilaustunnuksen sijasta?

• Jos haluat seurata yhtä liidiä mainoksen klikkausta kohti, muuta Laskentatapa-asetuksesi arvoksi Yksi.
  • Jos haluat seurata jokaista ostosta, jonka asiakas tekee mainosklikkauksen jälkeen, mutta haluat varmistaa, että samaa ostosta ei lasketa kahdesti, lisää tilaustunnus tapahtumakoodinpätkääsi. Tilaustunnuksen lisäämistä suositellaan ostoksia seurattaessa.

Huomioitavaa

• Tilaustunnuksia ei raportoida Google Adsissa.
  • Tilaustunnuksen lisääminen koodinpätkään ei ratkaise päällekkäisten view‑through-konversioiden ongelmaa.
  • Jos verkkosivustollasi on jo ratkaisu päällekkäisten konversioiden poistamiseen, suosittelemme, että lisäät tilaustunnuksen lisätyökaluksi. Näin voit varmistaa, että konversiotiedot ovat mahdollisimman tarkkoja.
  • Jos käytössäsi on Google Tag Manager, voit käyttää tilaustunnuksia. Varmista, että lisäät tilaustunnuksen muuttujaksi staattisen merkkijonon sijaan.