Utilitzar un identificador de la transacció per minimitzar les conversions duplicades

Nota: el terme "identificador de comanda" s'utilitza en comptes de l'identificador de transacció en el context de les conversions fora de línia, incloent-hi els ajustos de conversió fora de línia i les conversions millorades per a contactes. Si feu servir un d'aquests productes, heu d'utilitzar el camp "Identificador de comanda" per especificar l'identificador únic d'una conversió a les pujades en format CSV o al codi de l'API.

Els identificadors de transacció són identificadors únics per a cada transacció, com ara un número de confirmació de comanda, i ajuden a evitar que es comptin conversions duplicades. Utilitzar identificadors de transacció per al seguiment de conversions en línia i fora de línia

Si afegiu l'etiqueta de seguiment de conversions a una pàgina de conversió, com ara la pàgina de confirmació d'una comanda, la conversió només es comptarà quan un client hagi completat una acció valuosa al vostre lloc web. No obstant això, si un client torna a la pàgina de conversió o la torna a carregar, és possible que l'etiqueta s'activi de nou i es compti una segona conversió per a la mateixa comanda.

Per evitar que es comptin les conversions més d'una vegada, editeu l'etiqueta de seguiment de conversions perquè registri un identificador de transacció únic, com ara un número de confirmació de comanda que potser ja esteu utilitzant. Si hi ha dues conversions per a una mateixa acció de conversió amb el mateix identificador de transacció, Google Ads sabrà que la segona està duplicada, veureu un missatge d'error i la conversió duplicada no s'inclourà al recompte.

Aquest article explica com podeu afegir un identificador de transacció únic a la vostra etiqueta de seguiment de conversions i com podeu utilitzar-lo amb les conversions fora de línia.

Abans de començar

Per poder afegir identificadors de transacció a l'etiqueta de seguiment de conversions, primer heu de fer el següent:

• Configureu el seguiment de conversions al vostre lloc web. Per seguir les instruccions de sota, heu d'haver creat una acció de conversió al compte de Google Ads i haver afegit una etiqueta de conversió al lloc web.
  • Creeu identificadors de la transacció únics, com ara números de confirmació de comanda, per a les transaccions. Els identificadors de transacció tenen un límit de 64 caràcters i poden contenir xifres, lletres i caràcters especials, com ara guions o espais. Han de ser específics per a cada transacció i no poden contenir informació d'identificació personal sobre els clients.
  • Assegureu-vos que pugueu editar el codi del vostre lloc web. Heu de poder editar l'etiqueta de seguiment de conversions, ja sigui personalment o amb l'ajuda d'un administrador web.

Instruccions

Heu d'afegir codi a l'etiqueta de seguiment de conversions per obtenir el número de comanda únic i adjuntar-lo a l'etiqueta. No cal que actualitzeu res del compte de Google Ads; només l'etiqueta.

Recordatori

• Assegureu-vos de passar un valor dinàmic per a l'identificador de la transacció, ja que si l'etiqueta envia el mateix identificador a Google Ads per a transaccions diferents, un nombre significatiu de conversions podrien quedar fora del recompte.
  • Les instruccions següents utilitzen Active Server Pages (ASP) com a exemple, però el codi varia segons el llenguatge de servidor que utilitzeu. Feu servir el llenguatge correcte al vostre lloc web.

Configurar identificadors de transacció per a les conversions de lloc web

1. Obriu el fitxer ASP de la pàgina de conversió (o el fitxer corresponent al llenguatge de servidor que utilitzeu). Si es generen diverses pàgines a partir del mateix fitxer, cerqueu la secció del fitxer ASP que genera la pàgina de conversió.
  2. Si el vostre lloc web té un identificador de transacció variable, cerqueu l'expressió ASP que emmagatzema aquest tipus d'informació. Per exemple: <%= orderId %>.
  3. Obriu el fitxer HTML de la pàgina de conversió i cerqueu el fragment d'esdeveniment. També podeu fer aquests canvis al fragment abans d'afegir-lo a la pàgina de conversió. Seguiu les instruccions de sota per editar el fragment i, a continuació, instal·leu-lo segons les indicacions de l'article Afegir una etiqueta de seguiment de conversions al lloc web.
  4. A la secció script del fragment d'esdeveniment (entre les etiquetes <script></script>), substituïu <%= orderId %> per l'expressió ASP que heu obtingut al pas 2:
    Exemple de fragment d'esdeveniment:

<!-- Fragment d'esdeveniment per a la pàgina de conversió d'exemple -->
        <script>
         gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
          'value': 1.0,
          'currency': 'USD',
          'transaction_id': '<%= orderId %>',
         });
        </script>

Nota: el fragment d'esdeveniment només inclou el paràmetre transaction_id de manera predeterminada si heu seleccionat la categoria "Compra/Venda" en configurar l'acció de conversió.

5. Per provar el codi, feu una conversió al vostre lloc web per arribar a la pàgina de conversió.
  6. Consulteu el codi font de la pàgina web al navegador (a la majoria dels navegadors heu de fer clic amb el botó dret a la pàgina i seleccionar Mostra el codi font). Veureu el codi de seguiment de conversions entre les etiquetes <head> i </head> de la pàgina. L'expressió ASP se substituirà per l'identificador real de la transacció.

Configurar identificadors de transacció per a conversions les fora de línia

Quan importeu les conversions de clics en anuncis, teniu l'opció d'afegir un identificador de transacció únic a la columna Identificador de la transacció (o Identificador de comanda).

Sobre l'identificador de la transacció i l'opció de configuració "Recompte"

Afegir un identificador de transacció al fragment d'esdeveniment no és el mateix que canviar l'opció de configuració "Recompte" perquè només comptabilitzi una conversió per cada clic en un anunci.

Si afegiu un identificador de transacció, evitareu que es comptabilitzi la mateixa conversió dues vegades. Per exemple, si algú torna a obrir la pàgina de confirmació d'una compra, evitareu que la compra es comptabilitzi com a dues conversions.

Si canvieu l'opció de configuració "Recompte" a "Una", només es comptabilitzarà una conversió després de cada clic en un anunci, encara que un clic generi diverses conversions (per exemple, diverses compres diferents).

En quins casos és recomanable utilitzar l'opció "Recompte" en lloc de l'identificador de transacció:

• Si voleu fer el seguiment d'un contacte per cada clic en un anunci, canvieu l'opció de configuració a "Una".
  • Si voleu fer un seguiment de totes les compres que fa un client després de fer clic en un anunci, però voleu assegurar-vos que no compteu la mateixa compra dues vegades, afegiu un identificador de transacció al fragment d'esdeveniment. Afegir un identificador de transacció és l'opció recomanada per a les compres.

Nota:

• Els identificadors de transacció no es registren a Google Ads.
  • Afegir un identificador de transacció al fragment no resol el problema de les conversions postimpressió duplicades.
  • Encara que el lloc web ja tingui una solució per treure les conversions duplicades, us recomanem que hi afegiu l'identificador de transacció com a eina addicional per assegurar-vos que les dades de conversió siguin tan precises com sigui possible.
  • Si feu servir Google Tag Manager, podeu utilitzar identificadors de transacció. Introduïu-los com a variables i no com a cadenes estàtiques.