Mål-CPA-budgivning: Rett opp i forhold som gir lav trafikk eller lav konverteringsfrekvens

Når du bruker budgivning med målkostnad per kjøp (mål-CPA-budgivning), kan du noen ganger legge merke til en nedgang i trafikken eller konverteringsfrekvensen.

I denne artikkelen forklarer vi hva du kan gjøre for å rette opp i forholdene som forårsaker dette.

Før du begynner

Hvis du ikke har konfigurert noen mål-CPA-budstrategi ennå, kan du først lese artikkelen Om mål-CPA-budgivning.

Endringer i trafikken

Hvis du oppdager en nedgang i trafikken (klikk og konverteringer) etter at du har konfigurert en mål-CPA-budstrategi, kan dette komme av flere årsaker:

• Mål-CPA-verdien din kan være for lav. Det kan være lurt å sammenligne mål-CPA-verdien din med den gjennomsnittlige CPA-verdien for kampanjen din gjennom tidene. Hvis mål-CPA-verdien din ligger betydelig under den gjennomsnittlige CPA-verdien kampanjen har hatt sett under ett, kan det hende at det ikke er mulig å oppnå mål-CPA-verdien du har satt deg, samtidig som du opprettholder rimelige trafikknivåer. Du bør derfor vurdere å øke målverdien.
  • Det kan hende du ser på klikk eller visninger i stedet for konverteringer. Ettersom det med mål-CPA-budgivning tas sikte på å skaffe deg flere konverteringer ved å unngå trafikk som ikke resulterer i konverteringer, kan det hende du ser en reduksjon i antallet visninger eller klikk selv om antallet konverteringer øker.
  • Du kan ha slått av konverteringssporingen. Hvis du fjerner konverteringer du sporer, stopper kjøringen av annonsene som er en del av kampanjer der det brukes mål-CPA-budgivning. For å få vist annonsene dine igjen må du slå på konverteringssporingen eller bytte til manuell CPC-budgivning.

Endringer i konverteringsfrekvensen

Det kan hende konverteringsfrekvensen faller når du begynner å bruke en mål-CPA-budstrategi. Dette kan skje fordi du observerer en gjennomsnittlig konverteringsfrekvens for alle klikk. Tenk deg for eksempel at mål-CPA-budstrategien din fører til en oppgang i svært billige klikk som har noe lavere konverteringsfrekvenser, i kampanjen din. Hvis du ikke har endret andre ting i kampanjen, fremstår denne endringen i konverteringsfrekvens som en reduksjon. Kostnadsforskjellen kan imidlertid ha en veldig positiv innvirkning på avkastningen for kampanjen.

Eksempel

Vi tar som utgangspunkt at du pleide å få 1 konvertering per 10 klikk fra et bestemt nettsted, og at hvert klikk kostet NOK 10. Dette betyr at du hadde en konverteringsfrekvens på 10 %, med en totalkostnad på NOK 100 per konvertering. Tenk deg så at mål-CPA-budgivningen medførte en endring i budene dine, slik at du heretter annonserte på et nettsted der du betalte NOK 1 per klikk, men at bare 1 av 50 konverterte fra disse. Konverteringsfrekvensen synker da til forsiktige 2 %, men kostnaden per konvertering synker samtidig til bare NOK 50.

Linker til beslektet innhold