Problemen met weinig verkeer of laag conversiepercentage voor doel-CPA-biedingen oplossen

Omdat u biedingen op basis van doelkosten per actie (CPA) gebruikt, kunt u soms een daling in het verkeer of conversiepercentage opmerken.

In dit artikel wordt beschreven wat u kunt doen om deze scenario's te verbeteren.

Voordat u begint

Als u nog geen strategie voor doel-CPA-biedingen heeft ingesteld, leest u eerst meer over doel-CPA-biedingen.

Opmerking: Als u merkt dat het budget te laag is voor het doel, kunt u het budget verhogen of uw doel verlagen.

Problemen met weinig verkeer oplossen

Als u na het opzetten van een doel-CPA-biedstrategie een daling in het verkeer (klikken en conversies) opmerkt, kunnen er een paar dingen aan de hand zijn:

• Controleer uw doel-CPA. Uw doel-CPA is mogelijk te laag. U kunt uw doel-CPA vergelijken met de historische gemiddelde CPA van uw campagne. Als uw bod aanzienlijk lager is dan uw historische gemiddelde CPA, is uw doel-CPA mogelijk niet haalbaar als u een redelijk verkeersniveau wilt handhaven. In dat geval moet u overwegen uw doel te verhogen.
  • Controleer of er meer conversies zijn. Mogelijk bekijkt u klikken of vertoningen in plaats van conversies. Omdat doel-CPA-biedingen zijn bedoeld om meer conversies op te leveren, is het mogelijk dat het aantal vertoningen of klikken lager is, terwijl het aantal conversies is toegenomen.
  • Zorg ervoor dat Conversies bijhouden is aangezet. Als u geen conversies meer bijhoudt, worden de advertenties in campagnes die gebruikmaken van doel-CPA-biedingen, niet meer weergegeven. Wilt u de weergave van deze advertenties hervatten, dan moet u Conversies bijhouden weer aanzetten.

Lees Uw automatische biedstrategieën testen.

Evalueer uw conversiepercentage opnieuw

Mogelijk daalt het conversiepercentage wanneer u voor het eerst een doel-CPA-biedstrategie gebruikt. Deze wijziging kan zich voordoen omdat u een gemiddeld conversiepercentage voor alle klikken ziet. Stel dat door het gebruik van uw doel-CPA-biedstrategie het aantal zeer goedkope klikken met iets lagere conversiepercentages toeneemt voor uw campagne. Als er geen andere wijzigingen in uw campagne zijn, lijkt dit gewijzigde conversiepercentage op een afname. De gewijzigde kosten kunnen alleen een zeer positieve invloed op de ROI van uw campagne hebben. Lees het onderstaande voorbeeld:

Voorbeeld van een display-campagne

Stel dat u via een specifieke website op elke 10 klikken één conversie ontvangt en dat elke klik € 1 kost. Dit betekent dat u een conversiepercentage heeft van 10 procent, waarbij de totale kosten € 10 per conversie bedragen. Stel nu dat door bieden op basis van doel-CPA uw biedingen zodanig worden aangepast dat u adverteert op een website waar slechts één op de 50 gebruikers een conversie uitvoert, maar waar u per klik slechts € 0,10 betaalt. Uw conversiepercentage zakt dan naar net onder de 2 procent, maar uw kosten per conversie zouden ook zakken naar net onder de € 5.