Prominens

Prominens er en vurdering av synligheten til annonser på søkeresultatsiden. Følgende påvirker prominensen:

• Annonseplassering: Annonser med høy plassering har høy prominens, fordi det er mer sannsynlig at folk ser annonsen. Når annonser oppnår høyere annonseplasseringer, får de som regel flere klikk. Toppannonser vises ved siden av de øverste organiske søkeresultatene. Disse annonsene vises vanligvis ovenfor de øverste organiske resultatene, men for enkelte søk kan toppannonsene vises nedenfor de øverste organiske resultatene. Plasseringen av toppannonser er dynamisk og kan endres i tråd med brukerens søk.
  • Annonseformater: Annonser med annonseformater har større prominens enn annonser uten annonseformater, fordi formater vanligvis tiltrekker mer oppmerksomhet til annonsen og bidrar til flere klikk på den.

Prominens måles hovedsakelig i gjennomsnittlig endring i klikkfrekvens (CTR) når annonseformater legges til eller annonsen går til en høyere plassering. Den unike verdien av andre interaksjoner, for eksempel en telefonsamtale fra en klikk for å ringe-annonse, kan også bidra til prominens.