Prominens

Prominens er en vurdering av synligheten til annonsen din på søkeresultatsiden. De følgende tingene påvirker prominensen:

• Annonseplassering: Annonser i høyere plasseringer har større prominens, fordi det er mer sannsynlig at folk ser annonsen. En annonse får som regel flere klikk når den går til en høyere annonseplassering.
  • Annonseformater: Annonser med annonseformater har større prominens enn annonser uten annonseformater, fordi formater vanligvis tiltrekker mer oppmerksomhet til annonsen og øker antallet klikk på den.

Prominens måles hovedsakelig i gjennomsnittlig endring i klikkfrekvens (CTR) når annonseformater legges til eller annonsen går til en høyere plassering. Den unike verdien av andre interaksjoner, for eksempel en telefonsamtale fra en klikk for å ringe-annonse, kan også bidra til prominens.