Om gränser i ditt Google Ads-konto

Det finns vissa maxgränser i ditt konto, till exempel för hur många sökord du kan ha. Även om du troligen aldrig når dessa gränser bör du vara medveten om dem när du planerar dina marknadsföringsåtgärder.

I den här artikeln beskriver vi maxgränserna för olika delar av ditt Google Ads-konto.

Gränser för varumärkeslistor

• 10 000 varumärkeslistor per konto
  • 10 varumärkeslistor per kampanj
  • 5 000 varumärken per varumärkeslista

Gränser för kampanjer och annonsgrupper

• 10 000 kampanjer per konto (inräknat aktiva och pausade kampanjer)
  • 20 000 annonsgrupper per kampanj
    • Obs! Lokala kampanjer och appkampanjer är begränsade till 100 annonsgrupper per kampanj.
  • 20 000 inriktningsobjekt per annonsgrupp
  • 100 Smart Shopping-kampanjer per konto

Gränser för annonser

• 300 bild- eller galleriannonser per annonsgrupp
  • 50 aktiva textannonser och annonser som inte är bild-/galleriannonser per annonsgrupp
  • 4 miljoner annonser per konto (inräknat aktiva och pausade annonser)
  • 3 aktiverade responsiva sökannonser per annonsgrupp
  • 1 000 uppgiftsgrupper per tillgångsgrupp (Performance Max)
  • 5 000 produktgrupper

Gränser för inriktning

• 5 miljoner inriktningsobjekt i annonsgrupper per konto (till exempel sökord, placeringar och målgruppslistor)
  • 1 miljon enskilda inriktningar för kampanjer per konto (till exempel platsinriktningar och negativa sökord på kampanjnivå)
  • 10 500 platsinriktningar (inriktade och uteslutna) per kampanj, inklusive upp till 500 närhetsinriktningar per kampanj
  • 20 delade listor över placeringsuteslutningar per konto, högst 65 000 uteslutningar per lista
  • 65 000 uteslutningar av placeringar på kontonivå per konto (utöver uteslutningar på list-, kampanj- och annonsgruppsnivå)
  • 128 000 uteslutningar av placeringar per annonsgrupp totalt (inklusive uteslutningar på konto-, list-, kampanj- och annonsgruppsnivå)
  • 3 listor över placeringsuteslutningar per förvaltarkonto, högst 250 000 uteslutningar per lista
  • 11 000 delade budgetar per konto
  • 25 000 inriktningar för dynamiska sökannonser per konto
Obs! I Google Ads-gränssnittet kan högst 5 000 placeringar läggas till vid ett och samma tillfälle. Du kan lägga till fler placeringar (enligt gränserna ovan), men du kan inte lägga till fler än 5 000 placeringar åt gången.

Gränser för negativa sökord

• 20 delade listor över negativa sökord per konto
  • 5 000 sökord per lista med negativa sökord
  • 10 000 negativa sökord per kampanj
  • Högst 5 000 negativa sökord kan användas för kampanjer i Display-nätverket och videokampanjer.

Gränser för företagsinformation och flöden

• 5 miljoner rader eller flödesobjekt per konto för dynamiska annonser, UTA-annonsanpassare och tillgångar
  • 40 annonsanpassningsattribut för responsiva sökannonser
  • 100 användargenererade flöden eller dataset med företagsinformation per konto
  • 3 000 byte per attribut (cirka 750–3 000 tecken beroende på tecknets bytestorlek)

Gränser för annonstillgångar

• 250 000 tillgångar på annonsgruppsnivå per konto
  • 50 000 tillgångar på kampanjnivå per konto
  • 10 000 tillgångar på annonsgruppsnivå per kampanj
Exempel: Anta att du har en kampanj med en tillgång som har åtta webbplatslänkar. Du lägger till samma webbplatslänkar i en annan kampanj samt i tio annonsgrupper i en tredje kampanj. Nu har ditt konto åtta flödesobjekt: två tillgångar på kampanjnivå och tio på annonsgruppsnivå.

Gränser för förvaltarkonton

Alla förvaltarkonton kan länkas till högst 85 000 underordnade konton. Detta omfattar både aktiva och inaktiva eller avslutade konton. Det högsta antal aktiva underordnade konton som kan länkas till förvaltarkontot på den högsta nivån baseras på dina kontons totala månadsutgifter under de senaste tolv månaderna. Läs mer om gränser för konton i förvaltarkonton.

Gränser för kontolänkning

• 500 Google Ads-konton per Merchant Center-konto

Ytterligare gränser

Oaktat det som nämns ovan kan vissa kombinationer av kampanjer eller annonsmaterialstrukturer som ligger inom dessa gränser, eller frekvensen med vilken de skapas eller uppdateras, överbelasta våra system och processer, vilket påverkar (eller försöker att påverka) hur våra program fungerar.

Exempel:

• skapa ett stort antal annonsgrupper eller kampanjer som var och en bara innehåller lite annonsmaterial eller få sökord
  • skapa responsiva annonser med ett stort antal kombinationer av annonsmaterial, tillgångar, mål eller sökord
  • uppdatera kampanj- och annonsmaterialattribut, till exempel inriktningswebbadresser, ofta eller med stora ändringar
Obs! Om våra annonsörer överlastar våra annonssystem eller processer skickas en avisering till dem med detaljerad information om hur de kan åtgärda problemet. Under tiden kan Google vidta lämpliga åtgärder för att upprätthålla systemets stabilitet, som att begränsa annonsvisningen. Google ger alltid sju dagars förvarning innan vi stänger av en annonsörs konto.