Informatie over limieten voor uw Google Ads-account

Voor uw account gelden maximumlimieten voor onder meer het aantal zoekwoorden. Hoewel u deze limieten waarschijnlijk nooit zult opmerken, is het verstandig om er rekening mee te houden wanneer u toekomstige advertentieactiviteiten plant.

In dit artikel beschrijven we de limieten voor diverse belangrijke delen van uw Google Ads-account.

Limieten voor merkenlijsten

• 10.000 merkenlijsten per account
  • 10 merkenlijsten per campagne
  • 5000 merken per merkenlijst

Limieten voor campagnes en advertentiegroepen

• 10.000 campagnes per account (inclusief actieve en onderbroken campagnes)
  • 20.000 advertentiegroepen per campagne
    • Opmerking: In lokale campagnes en app-campagnes is het aantal advertentiegroepen beperkt tot 100 per campagne.
  • 20.000 targetingitems per advertentiegroep
  • 100 slimme Shopping-campagnes per account

Limieten voor advertenties

• 300 beeld- of galerijadvertenties per advertentiegroep
  • 50 actieve tekstadvertenties en advertenties zonder afbeeldingen/galerijadvertenties per advertentiegroep
  • 4 miljoen advertenties per account (inclusief actieve en onderbroken advertenties)
  • 3 beschikbare responsieve zoekadvertenties per advertentiegroep
  • 1000 vermeldingsgroepen per componentengroep (Performance Max)
  • 5000 productgroepen

Limieten voor targeting

• 5 miljoen targetingitems op advertentiegroepniveau per account (zoals zoekwoorden, plaatsingen en doelgroeplijsten)
  • 1 miljoen targetingitems op campagneniveau per account (zoals locatietargets en uitgesloten zoekwoorden op campagneniveau)
  • 10.500 locatietargets per campagne (getarget en uitgezonderd), inclusief maximaal 500 doelen in de nabije omgeving per campagne
  • 20 gedeelde lijsten met plaatsingsuitzonderingen per account, met maximaal 65.000 uitzonderingen per lijst
  • 65.000 plaatsingsuitzonderingen op accountniveau per account (los van uw lijst-, campagne- en advertentiegroepuitzonderingen)
  • 128.000 plaatsingsuitzonderingen in totaal per advertentiegroep (dit omvat het totaal van uw account-, lijst-, campagne- en advertentiegroepuitzonderingen)
  • 3 lijsten met plaatsingsuitzonderingen voor elk manageraccount, met maximaal 250.000 uitzonderingen per lijst
  • 11.000 gedeelde budgetten per account
  • 25.000 dynamische zoekadvertentiedoelen per account
Opmerking: In de Google Ads-UI kunnen maximaal 5000 plaatsingen tegelijk worden toegevoegd. U kunt meer plaatsingen toevoegen (de limieten worden hierboven vermeld), maar niet meer dan maximaal 5000 tegelijk.

Limieten voor uitgesloten zoekwoorden

• 20 gedeelde lijsten met uitgesloten zoekwoorden per account
  • 5000 zoekwoorden per lijst met uitgesloten zoekwoorden
  • 10.000 uitgesloten zoekwoorden per campagne
  • Er kunnen maximaal 5000 uitgesloten zoekwoorden worden toegepast op campagnes in het Display Netwerk en videocampagnes

Limieten voor bedrijfsgegevens en feeds

• 5 miljoen rijen of feeditems per account voor dynamische advertenties, advertentieparameters voor uitgebreide tekstadvertenties en componenten
  • 40 kenmerken voor advertentieparameters voor responsieve zoekadvertenties
  • 100 door gebruikers gemaakte feeds of sets met bedrijfsgegevens per account
  • 3000 bytes per kenmerk (ruwweg 750-3000 tekens, afhankelijk van de bytegrootte van de gebruikte tekens)

Limieten voor advertentiecomponenten

• 250.000 componenten op advertentiegroepniveau per account
  • 50.000 componenten op campagneniveau per account
  • 10.000 componenten op advertentiegroepniveau per campagne
Voorbeeld: Stel dat u een campagne heeft met een component die 8 sitelinks bevat. Daarna voegt u dezelfde sitelinks toe aan een andere campagne en ook aan 10 advertentiegroepen in een derde campagne. Uw account heeft nu 8 feeditems, 2 componenten op campagneniveau en 10 componenten op advertentiegroepniveau.

Limieten voor manageraccounts

U kunt alle manageraccounts koppelen aan maximaal 85.000 niet-manageraccounts. Hieronder vallen zowel actieve als inactieve/geannuleerde accounts. Het maximumaantal actieve niet-manageraccounts waaraan u het top-level manageraccount kunt koppelen, is gebaseerd op de totale maandelijkse uitgaven van uw accounts in de laatste 12 maanden. Meer informatie over accountlimieten voor manageraccounts

Limieten voor accountkoppelingen

• 500 Google Ads-accounts per Merchant Center-account

Extra limieten

Ondanks wat hierboven wordt vermeld, kunnen onze systemen en processen overbelast raken. Zo kan overbelasting optreden bij sommige combinaties van campagne- of advertentiemateriaalstructuren binnen deze limieten of bij een bepaalde snelheid en frequentie waarmee ze worden gemaakt of geüpdatet. Dit kan de werking van onze programma's (dreigen te) verstoren.

Voorbeeld:

• Een groot aantal advertentiegroepen of campagnes maken en daarbij weinig advertentiemateriaal of zoekwoorden gebruiken
  • Responsieve advertenties maken met een groot aantal combinaties van advertentiecontent, items, bestemmingen of zoekwoorden
  • Kenmerken van campagnes en advertentiemateriaal (zoals URL's voor targeting) regelmatig of met een grote wijziging updaten
Opmerking: Als adverteerders onze advertentiesystemen of -processen overbelasten, krijgen ze een melding met specifieke details om het probleem op te lossen. In de tussentijd kan Google acties ondernemen om de stabiliteit van ons systeem te behouden, zoals throttling. Google schort het account van een adverteerder niet op zonder een voorafgaande kennisgeving van 7 dagen.