Google Ads ‑tileihin liittyvät rajoitukset

Google Ads ‑tileihin liittyy tiettyjä rajoituksia. Esimerkiksi avainsanoja voi olla vain rajallinen määrä. Et välttämättä huomaa näitä rajoituksia käytännössä, mutta ne on silti hyvä pitää mielessä tulevaa mainontaa suunniteltaessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan keskeisistä Google Ads ‑tilejä koskevista rajoituksista.

Brändilistoihin liittyvät rajoitukset

• 10 000 brändilistaa tiliä kohden
  • 10 brändilistaa kampanjaa kohden
  • 5 000 brändiä brändilistaa kohden

Kampanjoihin ja mainosryhmiin liittyvät rajoitukset

• 10 000 kampanjaa tiliä kohden (sisältää sekä aktiiviset että keskeytetyt kampanjat)
  • 20 000 mainosryhmää kampanjaa kohden
    • Huom. Paikallisessa kampanjassa ja Sovelluskampanjassa voi olla enintään 100 mainosryhmää.
  • 20 000 mainosryhmäkohdistusta mainosryhmää kohden
  • 100 Älykästä Shopping-kampanjaa tiliä kohden

Mainoksiin liittyvät rajoitukset

• 300 kuva- tai galleriamainosta mainosryhmää kohden
  • 50 aktiivista tekstimainosta ja muuta kuin kuva-/galleriamainosta mainosryhmää kohden
  • 4 miljoonaa mainosta tiliä kohden (sisältää sekä aktiiviset että keskeytetyt mainokset)
  • 3 käytössä olevaa responsiivista hakumainosta mainosryhmää kohden
  • 1 000 listausryhmää elementtiryhmää kohden (Maksimitulokset)
  • 5 000 tuoteryhmää

Kohdistukseen liittyvät rajoitukset

• 5 miljoonaa mainosryhmäkohdistusta tiliä kohden (esimerkiksi avainsanoja, sijoitteluja ja yleisölistoja)
  • Miljoona kampanjakohdistusta tiliä kohden (esimerkiksi kohdistusalueita ja negatiivisia avainsanoja kampanjatasolla)
  • 10 500 (kohdistettua ja poissuljettua) aluetta kampanjaa kohden, mukaan lukien 500 lähikohdetta kampanjaa kohden
  • 20 jaettua, sijoittelujen poissulkemislistaa tiliä kohden ja enintään 65 000 poissulkemista listaa kohden
  • 65 000 sijoittelun poissulkemista tilitasolla tiliä kohden (pois lukien listojen, kampanjoiden ja mainosryhmien poissulkemiset)
  • 128 000 sijoittelujen poissulkemista mainosryhmää kohden (sisältää kaikki tilien, listojen, kampanjoiden ja mainosryhmien poissulkemiset)
  • 3 sijoittelujen poissulkemislistaa hallinnoijan tiliä kohden ja enintään 250 000 poissulkemista listaa kohden
  • 11 000 jaettua budjettia tiliä kohden
  • 25 000 dynaamisten hakumainosten kohdennusta tiliä kohden
Huom. Google Adsin käyttöliittymässä voi lisätä kerralla enintään 5 000 sijoittelua. Voit lisätä tätäkin enemmän sijoitteluja (katso rajoitukset edeltä), mutta enintään 5 000 kerrallaan.

Negatiivisiin avainsanoihin liittyvät rajoitukset

• 20 jaettua negatiivisten avainsanojen listaa tiliä kohden
  • 5 000 avainsanaa negatiivisten avainsanojen listaa kohden
  • 10 000 negatiivista avainsanaa kampanjaa kohden
  • Enintään 5 000 negatiivista avainsanaa voidaan ottaa käyttöön Display-verkoston kampanjoissa ja Videokampanjoissa

Bisnesdataan ja syötteisiin liittyvät rajoitukset

• 5 miljoonaa riviä tai syötekohdetta tiliä kohden dynaamisissa mainoksissa, laajennettujen tekstimainosten mainosmuokkaajissa ja elementeissä
  • 40 responsiivisen hakumainoksen mainosmuokkaajan määritettä
  • 100 käyttäjien luomaa syötettä tai bisnesdatajoukkoa tiliä kohden
  • 3 000 tavua määritettä kohden (noin 750–3 000 merkkiä riippuen merkin tavukoosta)

Mainoselementteihin liittyvät rajoitukset

• 250 000 mainosryhmätason elementtiä tiliä kohden
  • 50 000 kampanjatason elementtiä tiliä kohden
  • 10 000 mainosryhmätason elementtiä kampanjaa kohden
Esimerkki: Oletetaan, että olet luonut aiemmin yhden kampanjan, johon liitetyssä elementissä on kahdeksan sivustolinkkiä. Sitten lisäät samat sivustolinkit toiseen kampanjaan sekä kolmannen kampanjan 10 mainosryhmään. Nyt tililläsi on kahdeksan syötekohdetta, kaksi kampanjatason elementtiä ja kymmenen mainosryhmätason elementtiä.

Hallinnoijan tileihin liittyvät rajoitukset

Kaikkiin hallinnoijan tileihin voidaan linkittää enintään 85 000 muuta kuin hallinnoijan tiliä. Tämä luku kattaa sekä aktiiviset että ei-aktiiviset tai peruutetut tilit. Se, kuinka moneen aktiiviseen muuhun tiliin ylimmän tason hallinnoijan tilisi voi olla linkitettynä, määräytyy tileilläsi 12 viime kuukauden aikana käytetyn kuukausittaisen kokonaissumman mukaan. Lue lisää hallinnoijan tilien linkitettyjen tilien enimmäismäärästä.

Linkitettyihin tileihin liittyvät rajoitukset

• 500 Google Ads ‐tiliä Kauppiaskeskus-tiliä kohden

Muut rajoitukset

Edellä mainitusta huolimatta kampanja- tai mainosaineistorakenteiden tietyt yhdistelmät tai niiden luomis- tai päivitysnopeus ja ‑tiheys voivat heikentää järjestelmiemme ja prosessiemme vakautta ja näin häiritä (tai yrittää häiritä) ohjelmiemme toimintaa.

Esimerkkejä:

• Luot suuren määrän mainosryhmiä tai kampanjoita, joissa on kussakin vain vähän mainosaineistoja tai avainsanoja.
  • Luot responsiivisia mainoksia, joissa on suurehkoja mainosaineistojen, sisältöjen, kohteiden tai avainsanojen yhdistelmiä.
  • Päivität kampanjoiden tai mainosaineistojen määritteitä, esimerkiksi kohde-URL-osoitteita, usein tai merkittävästi.
  • Lataat suuren määrän avainsanoja, mainosryhmiä tai kampanjoita eri tileillä.
Huom. Jos mainostaja heikentää mainosjärjestelmiemme ja -prosessiemme vakautta, lähetämme sille yksityiskohtaiset ohjeet ongelman ratkaisemiseksi. Sillä välin Google voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin järjestelmän vakauden säilyttämiseksi, esimerkiksi rajoittamalla liikennettä. Google ei jäädytä mainostajan tiliä ilman seitsemän päivän ennakkoilmoitusta.