Konfigurer innsetting av søkeord

Innsetting av søkeord kan gjøre annonsene dine mer relevante for potensielle kunder ettersom annonsene automatisk blir oppdatert med søkeordene i annonsegruppen som utløste visning av annonsene.

I denne artikkelen forklarer vi de to måtene du kan legge til koden for innsetting av søkeord på i annonsens overskrift, på tekstlinjene eller i nettadressefeltene: med veiledning eller manuelt.

Instruksjoner

Slik bruker du metoden med veiledning for å konfigurere innsetting av søkeord

1. Når du skriver inn annonseteksten, taster du inn en venstre krøllparentes ( { ) og velger Innsetting av søkeord på rullegardinmenyen.
  2. I «Standardtekst»-delen skriver du inn ordet eller ordene du vil skal vises når teksten ikke kan byttes ut med et søkeord.
  3. Velg bruken av store og små bokstaver for søkeordene dine:
    • Store og små bokstaver som i titler: Hvert av søkeordene skrives med stor forbokstav. Eksempel: «Mørk Sjokolade».
    • Store og små bokstaver som i vanlige setninger: Det brukes bare stor forbokstav i det første søkeordet. Eksempel: «Mørk sjokolade».
    • Små bokstaver: Det brukes bare små bokstaver. Eksempel: «mørk sjokolade».
  4. Klikk på Angi.

Slik bruker du den manuelle metoden for å konfigurere innsetting av søkeord

1. Når du skriver inn annonseteksten, setter du inn {keyword:standardtekst} der du vil vise et søkeord. Bytt ut «standardtekst» med ordet eller ordene du vil skal vises når teksten ikke kan byttes ut med et søkeord.
  2. Bruk små eller store bokstaver i keyword avhengig av hvordan du ønsker små/store bokstaver brukt i søkeordteksten.
    • Hvis du vil at søkeordet skal skrives med bare små bokstaver, bruker du keyword. Eksempel: «mørk sjokolade».
    • For stor bokstav på begynnelsen av en setning bruker du Keyword. Eksempel: «Mørk sjokolade».
    • For stor forbokstav i hvert ord, bruker du KeyWord. Eksempel: «Mørk Sjokolade».
    • For første ord i store bokstaver og stor forbokstav i hvert påfølgende ord bruker du KEYWord. Eksempel: «USA sjokolade».
    • For stor forbokstav i hvert ord og siste ord i store bokstaver bruker du KeyWORD. Eksempel: «Sjokolade Fra USA».
  3. Standardteksten må være kort nok til at annonsen holder seg innenfor tegngrensene.
  4. Unngå spesialtegn (f.eks. «é») i visningsadressen eller nettadressen til landingssiden.
  5. Lagre annonsen som vanlig.

Vær oppmerksom på følgende

Annonseteksten din er som vanlig underlagt retningslinjene for annonsering.

Slik løser du et problem med innsetting av søkeord

Her er noen vanlige årsaker til at innsetting av søkeord kanskje ikke fungerer for deg:

• For mange tegn: Du kan ikke ha flere enn 30 tegn i hver overskrift, 80 tegn i tekstlinjen eller 15 tegn i nettadressebanen i hver annonse. Finn ut mer om tegngrenser i tekstannonser
  • Meningsløs tekst: Søkeordene du setter inn, må være kontekstuelt relevante.
  • Grammatikkfeil: Sørg for at alle søkeordene samsvarer med syntaksen du bruker.
  • Feilstavede ord: Google Ads-systemet godtar feilstavede søkeord, men du kan ikke vise annonser med feilstavede ord.
  • Landingssiden fungerer ikke: Sørg for at nettadressen til landingssiden har støtte for dynamisk tekst, eller unngå bruk av innsetting av søkeord i nettadressen til landingssiden.
  • Seksuelt innhold: Innsetting av søkeord må ikke brukes for annonser der det markedsføres seksuelt innhold eller materiale som ikke egner seg for mindreårige.
  • Dynamiske søkeannonser: Innsetting av søkeord er ikke tilgjengelig for dynamiske søkeannonser, ettersom søkeordmålretting ikke brukes for disse annonsene. Hvis du har konfigurert innsetting av søkeord for dynamiske søkeannonser, blir standardteksten for innsetting av søkeord tatt med i annonsebeskrivelsen.