'Zoekwoord invoegen' instellen voor uw advertentietekst

Met de functie 'Zoekwoord invoegen' kunnen uw advertenties relevanter worden gemaakt voor potentiële klanten door uw advertenties automatisch te updaten met de zoekwoorden in uw advertentiegroep waarmee de weergave van uw advertenties is geactiveerd.

In dit artikel worden de 2 manieren beschreven waarop u de code voor 'Zoekwoord invoegen' kunt toevoegen aan de kop, beschrijvingsregels of URL-velden van uw advertentie: de methode met begeleiding en de handmatige methode.

Instructies

De methode met begeleiding gebruiken om het invoegen van zoekwoorden in te stellen

1. Wanneer u advertentietekst invoert, typt u een accolade ( { ) en selecteert u in het dropdown-menu de optie Zoekwoord invoegen.
  2. Typ in het gedeelte Standaardtekst een of meer woorden die u wilt laten zien als de tekst niet door een zoekwoord kan worden vervangen.
  3. Kies het hoofdlettergebruik voor de zoekwoorden:
    • Hoofdlettergebruik van titel: Voor de eerste letter van elk zoekwoord wordt een hoofdletter gebruikt. Bijvoorbeeld: 'Pure Chocolade'.
    • Hoofdlettergebruik voor zinnen: alleen voor de eerste letter van het eerste zoekwoord wordt een hoofdletter gebruikt. Bijvoorbeeld: 'Pure chocolade'.
    • Kleine letters: er worden geen hoofdletters gebruikt. Bijvoorbeeld: 'pure chocolade'.
  4. Klik op Instellen.

De handmatige methode gebruiken om het invoegen van zoekwoorden in te stellen

1. Voeg bij het opgeven van de advertentietekst {keyword:standaardtekst} in op de plaats waar u een zoekwoord wilt weergeven. Vervang 'standaardtekst' door het woord dat of de woorden die u wilt weergeven wanneer de tekst niet kan worden vervangen door een zoekwoord.
  2. Stel het hoofdlettergebruik voor keyword in op basis van hoe u hoofdletters wilt gebruiken in uw zoekwoordtekst.
    • Als u uw zoekwoord met kleine letters wilt weergeven, gebruikt u keyword. Bijvoorbeeld: 'pure chocolade'.
    • Als u een hoofdletter wilt gebruiken aan het begin van de zin, gebruikt u Keyword. Bijvoorbeeld: 'Pure chocolade'.
    • Als u elk woord wilt beginnen met een hoofdletter, gebruikt u KeyWord. Bijvoorbeeld: 'Pure Chocolade'.
    • Als u voor het eerste woord allemaal hoofdletters en vervolgens een hoofdletter voor elk volgende woord wilt gebruiken, gebruikt u KEYWord. Bijvoorbeeld: 'VS Chocolade'.
    • Als u elk woord wilt beginnen met een hoofdletter, gevolgd door allemaal hoofdletters, gebruikt u KeyWORD. Bijvoorbeeld: 'Chocolade Gemaakt In VS'.
  3. Zorg ervoor dat uw standaardtekst kort genoeg is om uw advertentietekst binnen de tekenlimiet te houden.
  4. Vermijd speciale tekens (zoals 'é') in de zichtbare of bestemmingspagina-URL.
  5. Sla uw advertentie op zoals u gewend bent.

Aandachtspunten

Zoals altijd moet de advertentietekst voldoen aan ons advertentiebeleid.

Een probleem met 'Zoekwoord invoegen' oplossen

Hier volgen enkele veelvoorkomende redenen waarom 'Zoekwoord invoegen' mogelijk niet goed werkt:

• Te veel tekens: Voor advertenties gelden tekenlimieten van 30 tekens voor elke kop, 90 tekens voor de beschrijvingsregel en 15 tekens voor het URL-pad. Meer informatie over tekenlimieten voor tekstadvertenties
  • Onzin: Ingevoegde zoekwoorden moeten zinvol zijn in de betreffende context.
  • Onjuiste grammatica: Zorg ervoor dat alle zoekwoorden in de syntactische structuur passen.
  • Verkeerd gespelde woorden: Google Ads accepteert verkeerd gespelde zoekwoorden, maar kan geen advertenties met verkeerd gespelde woorden laten zien.
  • De landingspagina werkt niet: Zorg ervoor dat de URL van de landingspagina dynamische tekst ondersteunt of voeg in deze URL geen zoekwoorden in.
  • Seksuele content: Zoekwoord invoegen mag niet worden gebruikt in advertenties die seksuele content bevatten of promoten.
  • Dynamische zoekadvertenties: Zoekwoord invoegen is niet beschikbaar voor dynamische zoekadvertenties omdat deze geen zoekwoordtargeting gebruiken. Als u Zoekwoord invoegen heeft ingesteld voor dynamische zoekadvertenties, wordt de standaardtekst voor het invoegen van zoekwoorden opgenomen in de advertentiebeschrijving.