Vejledning i tilmelding til Google Ads

Opret din første kampagne

I dette trin skal du oprette din første annoncekampagne. Det vil sige, at du skriver din første annonce, beslutter, hvor meget du vil bruge, og vælger den målgruppe, du vil nå ud til med din annonce.

Vi guider dig gennem alle trinnene og giver dig tips, der kan hjælpe dig i gang på den rigtige måde, så du kan være ganske rolig, hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre.

Før du begynder

Google Ads logo  Opret en Google Ads-konto

Det ser ud til, at du ikke har en konto endnu. Du kan enten oprette en konto selv nedenfor eller få gratis, personlig support fra en Google Ads-ekspert.

Start nu

Du bliver ikke debiteret, før du er færdig med at oprette kontoen, og din annonce er godkendt og begynder at få klik. Det tager omkring én dag at godkende din annonce, og du bliver kun debiteret, når nogen klikker på den. Du kan altid sætte din kampagne på pause og foretage ændringer, når du er logget ind på den nye Google Ads-konto.

1. Beslut, hvor meget du vil bruge

Det er her, du beslutter, hvor meget du i gennemsnit vil bruge pr. dag på denne kampagne.

Tips!

Start med et budget, som du finder rimeligt. Når din kampagne har kørt i et par uger, kan du vurdere, hvor effektiv den er og beslutte, om du vil foretage justeringer.

Hvis du arbejder med et månedligt annonceringsbudget, kan du finde dit daglige budget ved at dividere dit månedlige budget med 30,4, som er det gennemsnitlige antal dage i en måned.

Vejledning
  1. Åbn sektionen "Dit budget" ved at klikke på blyanten (Rediger).
  2. Vælg din valutatype på rullemenuen. Den valuta, du vælger, kan ikke ændres, så vær omhyggelig.
  3. Indtast det beløb, du er villig til at bruge pr. dag.
  4. Klik på Gem.

2. Vælg en målgruppe

I dette afsnit træffer du beslutninger, der bestemmer, hvor din annonce kan blive vist, og hvilke søgetermer, kaldet søgeord, der udløser visningen af din annonce.

Steder: Vælg de geografiske steder, hvor dine annoncer skal vises.

Hvor befinder dine kunder sig? Det er der, du vil have din annonce vist. Med Google Ads kan du vælge at målrette din annonce mod kunder:

• I et bestemt land, i forskellige lande eller i hele verden.
  • I visse områder i et land, f.eks. stater eller provinser, bestemte byer, regioner eller inden for bestemte postnumre.
  • I et bestemt lokalområde, f.eks. inden for køreafstand fra virksomheden.

Hvis du vil undgå at bruge budgettet på irrelevante annonceklik fra personer, der befinder sig uden for virksomhedens geografiske område, kan du udelukke disse områder fra din kampagne.

Vejledning

Åbn sektionen "Steder" ved at klikke på blyanten (Rediger).

Hvis du vil målrette efter et land, forskellige lande eller hele verden:

1. Vælg den relevante foruddefinerede mulighed.
  2. Klik på Gem.

Hvis du vil målrette mod bestemte områder i et land, f.eks. stater eller provinser, bestemte byer, regioner eller postnumre, eller mod et land, der ikke vises i de foruddefinerede muligheder.

1. Vælg Lad mig vælge.
  2. Indtast navnet på området eller postnummeret i tekstfeltet.
  3. Klik på Tilføj for at tilføje stedet.
  4. Gentag trin 2 og 3 for at tilføje flere steder.
  5. Klik på Gem.

Hvis du vil målrette mod et bestemt lokalområde, f.eks. inden for en bestemt køreafstand fra virksomheden, skal du bruge radiusmålretning:

1. Klik på Avanceret søgning.
  2. Klik på Radiusmålretning.
  3. Angiv adressen på det sted, du vil bruge som centrum for din radius, i søgefeltet. Indtast afstanden fra dette punkt, som du vil målrette mod, og vælg en måleenhed på rullemenuen, f.eks. otte kilometer.
  4. Klik på Søg for at finde radiussen på kortet.
  5. Se godt efter på kortet for at sikre, at du målretter mod det rigtige område. Når du er klar, skal du klikke på Tilføj for at tilføje målgrupperadiussen.
  6. Klik på Udført nederst i vinduet.
  7. Klik på Gem.

Sådan forhindrer du visning af din annonce på steder, der ikke dækkes af virksomheden:

1. Vælg Lad mig vælge.
  2. Indtast navnet på området eller postnummeret i tekstfeltet.
  3. Klik på Udeluk.
  4. Gentag trin 2 og 3 for at udelukke flere steder.
  5. Klik på Gem, når du er færdig.
Netværk: Websites, der viser din annonce sammen med søgeresultater eller relateret indhold.

Her kan du beslutte, hvor du vil have din annonce vist på Google Netværket, som består af to store områder – Google Søgenetværket og Google Displaynetværket. Du kan vælge, om du vil annoncere på det ene eller begge af disse netværk.

Her er lidt flere oplysninger om hvert netværk:

• Google Søgenetværket viser dine annoncer ved siden af søgeresultaterne på Google-søgewebsites og på søgepartnerwebsites, der ikke er tilknyttet Google, når en potentiel kunde søger efter produkter eller tjenester som dine. Din nye tekstannonce er som standard kvalificeret til at blive vist på Søgenetværket.

Eksempel

Hvis du sælger kompaktkameraer, kan din annonce blive vist ved siden af ​​søgeresultaterne, når nogen søger efter kompaktkameraer. Fordi din annonce relaterer til det, som personen søger efter, er der større sandsynlighed for at vedkommende interesserer sig for det, du tilbyder, og klikker på din annonce.

• Google Displaynetværket viser din annonce selektivt på websites og andre placeringer (f.eks. i apps og videoer), der viser Google Ads-annoncer, som relaterer til sidens indhold.

Display Network placements

Eksempel

Hvis du sælger kompaktkameraer, kan din annonce blive vist på en blog om digitalkameraer.

Du bliver automatisk tilmeldt Displaynetværket. Gør følgende for at fravælge det:

1. Klik på blyanten (Rediger) for at åbne sektionen "Netværk".
    2. Fjern markeringen ud for "Displaynetværket".
    3. Klik på Gem.
Søgeord: Vælg de rigtige søgeord, så du når ud til kunderne.

Søgeord er de sætninger, du vælger for at bestemme, hvornår og hvor din annonce kan blive vist. Søgeord bruges til at matche dine annoncer med termer, som folk søger efter (eller de websider, som de får vist, hvis du annoncerer på Displaynetværket).

Her er nogle tips, som kan hjælpe dig med at vælge de rigtige søgeord:

• Vær konkret – Dine søgeord bør være tæt relateret til det, du annoncerer for. Jo mere relevante og konkrete dine søgeord er i forhold til det, som en person søger efter, jo mere sandsynligt er det, at din annonce fanger opmærksomheden hos potentielle kunder.

Eksempel

Hvis du sælger basketstøvler til børn, kan du vælge disse søgeord:

basketstøvler til teenagere
    basketstøvler til unge
    basketstøvler til drenge
    basketstøvler til piger
    basketstøvler til børn

Når en person søger på Google med sætningen basketstøvler til unge eller en lignende term, kan din annonce blive vist ved siden af Googles søgeresultater eller på andre websites, der relaterer sig til ungdomsbasketball.

• Tænk som en kunde – Hvilke termer og sætninger vil folk søge efter for at finde dine produkter eller tjenester? Hvis du vil nå ud til flere kunder, er det en god idé at medtage andre almindelige termer og ordvarianter på din søgeordsliste.

Vi anbefaler, at du vælger mellem fem og 20 søgeord. Søgeord på to til tre ord (en sætning) plejer at virke mest effektivt.

Erfarne annoncører: Ved søgning er søgeord som standard af typen bredt match. Brug søgeordsmatchtyper til at justere, hvilke søgninger der kan udløse visning af din annonce.

• Vejledning

1. Klik på blyanten (Rediger) for at åbne sektionen "Søgeord".
    2. Du ser en liste med søgeord, vi har valgt, baseret på dit website. Gennemgå listen for at finde foreslåede søgeord, som ikke relaterer til det, du annoncerer for. Klik på X for at fjerne de irrelevante søgeord.
    3. Tilføj flere relevante søgeord i tekstfeltet, og adskil dem med et komma.
    4. Klik på Gem, når du er færdig.

Du kan altid redigere, fjerne eller tilføje søgeord senere, når du er logget ind på Google Ads-kontoen.

3. Angiv dit bud

Med Google Ads angiver du den højeste pris, du er villig til at betale, når en potentiel kunde klikker på din annonce. Dette kaldes din maksimumbudpris pr. klik (maks. CPC).

Bids Tips!

Generelt vises din annonce højere oppe på siden, jo højere dit bud er, og jo større relevans dine annoncer og søgeord har.

Du har to indstillinger for budgivning, når du opretter din første kampagne:

• Lad Google Ads administrere dine bud automatisk, så du opnår det størst mulige antal klik inden for dit budget. Det er den enkleste budgivningsstrategi, som er ideel til nye annoncører eller alle, der ikke vil bruge en masse tid på at indstille og administrere deres bud.
  • Brug manuel budgivning for at angive dit eget maks. CPC-budbeløb (CPC, cost-per-click). Manuel budgivning er bedst for mere erfarne annoncører, der har tid til at gennemgå deres Google Ads-konto jævnligt og justere deres bud for at optimere effektiviteten.
Vejledning
  1. Klik på blyanten (Rediger) for at åbne sektionen "Bud".
  2. Vælg en indstilling for budgivning:

• Vælg Indstil mine bud automatisk, så de opnår flest mulige klik inden for mit budget for automatisk budgivning. Dette er den indstilling, vi anbefaler for nye annoncører.
    • Vælg Jeg angiver mine bud manuelt, og indtast et bud for manuel budgivning.
  3. Klik på Gem.

4. Skriv din annonce

Til din første kampagne skal du oprette en tekstannonce, der er den simpleste udgave af de onlineannoncer, som Google Ads tilbyder.

Tips!

Dine annoncer er dine produkters og dine tjenesters visitkort. Jo mere relevante og engagerende de er for dine kunder, jo mere sandsynligt er det, at de klikker på dem.

Nye boliger til leje i Odense - Se lejligheder på nettet
Annonce www.eksempel.dk/Odense/lejligheder
Billeder, plantegninger, priser m.m. om lejligheder i Odense

Få mest muligt ud af din annoncetekst ved at følge disse fem tips:

1. Match annoncen til dine søgeord

Sørg så vidt muligt for, at din tekst er nært beslægtet med dine søgeord. Dermed kan du fange opmærksomheden hos personer, der har søgt efter de pågældende søgeord, og vise dem, at din annonce er relateret til det, de søger efter.

2. Match annoncen til din landingsside

Når folk klikker på din annonce og besøger dit website, skal de føres videre til den side, der er mest relevant i forhold til det, du annoncerer for. Denne side kaldes landingssiden. Hvis f.eks. din annonce promoverer herresko til under 250 DKK, skal den linke til en landingsside, hvor man kan købe herresko til under 250 DKK. Jo nemmere det er for kunderne at finde det, de leder efter, jo større er sandsynligheden for, at de køber noget.

3. Brug en opfordring til handling

Brug en klar og tydelig opfordring til handling, der fortæller kunderne, hvad de kan gøre på dit website, når de klikker på din annonce, f.eks. Køb, Book nu, Ring i dag, Bestil, Tilmeld dig eller Få et tilbud.

4. Inkluder specifikke priser eller kampagner

Fremhæv de funktioner eller områder, hvor din virksomhed skiller sig ud fra konkurrenterne, f.eks. priser, specialrabatter, særtilbud eller gratis levering. Jo mere du kan skille dig ud fra dine konkurrenter, jo større er sandsynligheden for, at du appellerer til potentielle kunder.

5. Brug stort begyndelsesbogstav

Din tekstannonce skiller sig mere ud for potentielle kunder, hvis du bruger stort begyndelsesbogstav i overskriften og annonceteksten.

Vejledning
  1. Start med at klikke på blyanten (Rediger) for at åbne sektionen "Tekstannonce".
  2. Indtast webadressen for landingssiden. Det er den side, brugerne bliver ført til, når de klikker på din annonce. Sørg for at vælge en landingsside med nær tilknytning til annonceteksten.
  3. Indtast en fængende overskrift. Du har to overskriftsfelter til rådighed, og de kan hver især indeholde op til 30 tegn. Disse overskriftsfelter vises ved siden af ​​hinanden adskilt af en bindestreg. Overskriften opdeles muligvis på flere linjer afhængigt af størrelsen af ​​brugerens skærm. Sørg for, at de to overskriftsfelter er læsevenlige og giver mening hver for sig. Prøv at inkludere mindst ét af ​​dine søgeord i overskriften, så folk med det samme kan se, at du tilbyder noget, der er relateret til det, som de søger efter.
  4. Skriv en kort beskrivelse ved at bruge ovenstående tips. Sørg for at medtage en opfordring til handling, f.eks. Køb nu eller Ring nu, og ét eller to af dine søgeord. Overvej at skille din annonce ud fra mængden ved hjælp af en særpris eller et kampagnetilbud.
  5. Hvis målet med din annonce er at få flere telefonopkald til din virksomhed, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Aktivér telefonopkald fra din annonce og indtaste dit telefonnummer. Denne mulighed er indtil videre kun tilgængelig i udvalgte lande. På mobilenheder vises der så et telefonnummer i din annonce eller knappen "Ring", som brugeren kan trykke på. For at gøre det lettere for dig at spore, hvor mange opkald du får via din annonce, bruger Google et særligt viderestillingsnummer.
  6. Klik på Gem, når du er færdig.

Klik på Gem og fortsæt for at gå videre til næste trin.