Verkkosivustosi tulosten parantaminen

Online-markkinointi Google Adsilla auttaa sinua saamaan käyttäjiä verkkosivustollesi, mutta parhaiden tulosten saavuttamiseksi verkkosivustosi täytyy suunnitella siten, että se kannustaa käyttäjiä tekemään kauppaa kanssasi. Verkkosivustolla liikkumisen on oltava helppoa, jos potentiaalisista asiakkaista halutaan saada maksavia asiakkaita. Alla on lueteltu muutamia vinkkejä tehokkaan verkkosivuston luomiseen.

Sivuston suunnittelu

Keskitä tärkeä tieto sivun yläosaan

Auta asiakasta löytämään sivustosi tärkein sisältö helposti. Varmista, että kyseinen sisältö näkyy heti asiakkaan tullessa sivustolle, jotta asiakkaan ei tarvitse vierittää sivua alaspäin.

Harkitse kuvien ja videon käyttöä verkkosivustollasi

Huomiota herättävä sisältö (esim. valokuvat, videot tai grafiikat) lisää sivuston kiinnostavuutta asiakkaiden silmissä ja auttaa sitouttamaan asiakkaita yritykseesi tehokkaasti. Älä kuitenkaan liioittele. Jos sivustollasi on liikaa mediasisältöä, se saattaa latautua hitaasti. Et varmaankaan halua, että asiakkaat poistuvat sivustoltasi, ennen kuin ovat nähneet tärkeimmät tiedot.

Ota pienemmät näytöt huomioon

Enää ei käytetä vain tietokoneita. Asiakkaasi käyttävät päivän mittaan useita erilaisia digitaalisia laitteita, kuten matkapuhelimia ja tabletteja. Mitä pienempi näyttö asiakkaan laitteessa on, sitä vaikeampaa halutun sisällön löytäminen voi olla. Luomalla automaattisesti asiakkaan laitteen mukaan mukautuvan verkkosivuston voit varmistaa, että kaikki sivustollesi tulevat käyttäjät löytävät haluamansa sisällön – riippumatta siitä, mitä laitetta he käyttävät.

Katso, millaiset pisteet sivustosi saa mobiililaitteisiin sopivuudesta ja nopeudesta, ja selvitä, miten voit parantaa sivustoasi. Testaa sivustosi

Tee sivustolla siirtymisestä helppoa

Pidä sivusto siistinä, selkeänä ja yksinkertaisena

• rajoittamalla siirtymiseen käytettävien linkkien määrää
  • välttämällä ponnahdusikkunoiden tai muiden sellaisten ominaisuuksien käyttöä, jotka saattavat häiritä sivustollasi liikkumista
  • varmistamalla, että sivustosi latautuu nopeasti, jotta ihmiset eivät poistu sivustolta ennen aikojaan.

Tekstin kirjoittaminen

Käytä selkeitä ja huomiota herättäviä otsikoita

Kun sivustollasi on selkeä otsikko, asiakkaat tietävät heti, ovatko he oikeassa paikassa. Tämä kannustaa heitä pysymään sivustollasi pidempään ja suorittamaan lopulta yrityksesi kannalta arvokkaan toimen.

Listaa selkeästi hyödyt, joita asiakas saa käyttämällä tuotteitasi ja palveluitasi

Kun käyttäjät tulevat sivustollesi, heidän on tärkeää tietää heti, miksi heidän kannattaa jäädä. Varmista, että edut ovat luettavissa sivustolta helposti ja nopeasti. Luetelmamuotoinen luettelo sopii tarkoitukseen erinomaisesti.

Lisää pikalinkkejä lisätietosivuille

Linkeistä asiakkaat saavat helposti lisätietoja mainostetusta ja heitä mahdollisesti kiinnostavasta tuotteesta. Voit lisätä sivustollesi näkyvään paikkaan esimerkiksi Lisätietoja-linkin.

Lisää selkeä toimintakehotus

Kun ilmaiset selkeästi, mitä haluat vierailijoiden tekevän sivustollasi, he myös todennäköisemmin tekevät niin ja tuovat sinulle haluamaasi liiketoimintaa.

Asiakassuhteiden rakentaminen

Saavuta asiakkaiden luottamus

Kun varmistat, että käyttäjien on helppo tavoittaa sinut, rakennat luottamusta ja lisäät toimintasi läpinäkyvyyttä potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Kerro avoimesti ja selkeästi yrityksesi tiedot ja mitä yrityksesi tekee. Jos pyydät asiakkailta henkilötietoja, tee selväksi, miksi pyydät näitä tietoja ja mitä aiot tehdä niillä.

Vahvista asiakkaittesi luottamusta yritykseesi

Voit vahvistaa asiakkaittesi luottamusta entisestään, jos lisäät sivustollesi yritystäsi koskevia asiakaskokemuksia tai kolmansien osapuolten antamia vahvistuksia. Jos näytät sivustollasi mainoksia, varmista, että mainokset ja sponsoroidut linkit erottuvat sivustosi muusta sisällöstä.

Kun olet saanut verkkosivustosi hyvään kuntoon, Google Ads voi auttaa juuri oikeita asiakkaita löytämään sivustosi ja tekemään siellä haluamiasi asioita.

Hanki Google Ads -tili jo tänään ja noudata sitten tämän oppaan ohjeita.

Tilin hankkiminen