Konvertering: definisjon

En konvertering er en handling som telles idet noen foretar seg noe med annonsen din (f.eks. klikker på en tekstannonse eller ser på en videoannonse) og deretter utfører en handling som du har definert som verdifull for bedriften din, for eksempel et kjøp på nettet eller et anrop til bedriften din fra en mobiltelefon.

Konverteringer måles ved hjelp av konverteringssporing. Du kan benytte ulike sporingsprosesser til å måle konverteringer avhengig av hvilken handling brukeren utfører når vedkommende har interaksjon med annonsen din. Konverteringer kan spores på ulike enheter (f.eks. mobilenheter eller datamaskiner), og de kan bestå av modellerte konverteringer. Modellerte konverteringer er basert på samlede og anonymiserte data som brukes til å anslå konverteringer Google ikke er i stand til å observere direkte. Dermed får du mer fullstendige rapporter om konverteringene dine.

Finn ut mer