Om appinstallationsannonser

Annonser om mobilappsinstallationer länkar till din appen på Google Play eller Apple App Store och kan köras i Googles sök- och Display-nätverk och på YouTube.

Innan du börjar

Du kan läsa mer om dessa annonser i Om appkampanjer.

Är du redo att marknadsföra din app? Klicka här för att komma igång..

Så fungerar det

Med appinstallationsannonser kan användare installera din app direkt från din annons. Beroende på var annonsen visas kan originalinnehåll läggas till, tas bort eller ändras under annonsvisningen. Detta sker automatiskt i Google Ads för att dina annonser ska fungera bra för användarna oavsett när och var de ser dem.

Appinstallationsannons i Söknätverket och Display-nätverket

• Annonsen kan innehålla: appikon, beskrivningstext och betyg i appbutiken
  • Var den visas: i Söknätverket och Display-nätverket
  • Vad den gör: länkar till en appbutik
Mellansidesannonser

Detta är helskärmsannonser som ofta har högre klickfrekvens än bannerannonser, men som kan ha högre CPC. De visas vid övergångar mellan skärmbilder eller sidor i en app.

• Storlekar för telefoner: 300 × 250, 320 × 480 och 480 × 320
  • Storlekar för surfplattor: 1 024 × 768 och 768 × 1024
Bannerannonser

Bannerannonser visas som en mindre rektangel eller banner högst upp på en appsida eller skärm. Detta är det vanligaste annonsformatet för mobila enheter. Du kan ladda upp bilder med dubbel storlek (till exempel en bild på 640 × 100 för en annonsplats på 320 × 50) om du inriktar dig på enheter med hög upplösning. Bilden justeras automatiskt baserat på enhetens pixeltäthet.

• Storlekar för telefoner och surfplattor: 320 × 50, 468 × 60, 728 × 90 och 300 × 250

Appinstallationsannons i Google Play

• Annonsen kan innehålla: appikon, appens namn, utvecklarens namn, genomsnittligt betyg och egen text
  • Var den visas: i Google Play-uppgifter och sökresultat
  • Vad den gör: länkar till en Play Butik-uppgift

Appinstallationsannons i videoformat i Display-nätverket

• Annonsen kan innehålla: video från en YouTube-länk, text, appikon, text från appbutik och betyg i appbutik
  • Var den visas: på utgivarwebbplatser och i videor i Display-nätverket
  • Vad den gör: uppmuntrar användare att installera appen, antingen direkt från YouTube-appen eller via en länk till appbutiken Videon spelas upp automatiskt på enheter med Wi-Fi-anslutning. Personer som surfar via 3G/4G/LTE måste klicka på videon för att den ska spelas upp.

Appinstallationsannons på YouTube

• Annonsen kan innehålla: video från en YouTube-länk, text, appikon, text från appbutik och betyg i appbutik
  • Var den visas: i YouTube-appar på iOS- och Android-enheter
  • Vad den gör: länkar till en appbutik

Appinstallationsannons i Google-förslag

För närvarande endast tillgängligt på engelska på Android-telefoner.
  • Annonsen kan innehålla: bild från befintliga annonstillgångar, beskrivande text, betyg i appbutik
  • Var den visas: Google-förslagflöden för användare med relevanta intressen
  • Vad den gör: länkar till en appbutik