Over advertenties voor mobiele-app-installaties

Advertenties voor mobiele-app-installatie linken naar de vermelding van uw app op Google Play of in de Apple App Store, en kunnen lopen in Google Zoeken, in het Display Netwerk en op YouTube.

Voordat u begint

Lees Over app-campagnes voor meer informatie over deze advertenties.

Klaar om te adverteren voor uw app? Klik hier om aan de slag te gaan.

Hoe het werkt

Als u advertenties voor app-installatie weergeeft, kunnen gebruikers uw app rechtstreeks vanuit de advertentie installeren. Afhankelijk van waar uw advertentie wordt weergegeven, kan tijdens het advertentieweergaveproces uw oorspronkelijke content worden aangevuld, verwijderd of aangepast. Google Ads zorgt er op deze manier voor dat gebruikers een prettige advertentiebeleving hebben, ongeacht waar en wanneer de advertentie wordt weergegeven.

Advertentie voor app-installatie in het zoeknetwerk en het Display Netwerk

• Wat de advertentie kan bevatten: app-pictogram, beschrijvende tekst en beoordeling in app-store
  • Waar de advertentie wordt weergegeven: in Google Zoeken en het Display Netwerk
  • Wat de advertentie doet: linken naar een app-store
Interstitial-advertenties

Dit zijn advertenties met een volledige schermgrootte die meestal een hogere klikfrequentie hebben dan banneradvertenties (en mogelijk ook een hogere CPC). Ze worden weergegeven wanneer de gebruiker in een app naar een ander scherm of een andere pagina gaat.

• Formaten voor mobiele telefoons: 300 x 250, 320 x 480 en 480 x 320.
  • Formaten voor tablets: 1024 x 768 en 768 x 1024.
Banneradvertenties

Banneradvertenties worden weergegeven als een smalle strook ('banner') bovenaan de pagina of het scherm van een app. Dit is de meest gebruikte advertentie-indeling voor mobiele apparaten. Voor apparaten met HD-displays kunt u afbeeldingen van dubbele grootte uploaden (bijvoorbeeld een afbeelding van 640 x 100 pixels voor een advertentieruimte van 320 x 50 pixels). De afbeelding wordt automatisch aangepast op basis van de pixeldichtheid van het apparaat.

• Formaten voor mobiele telefoons en tablets: 320 x 50, 468 x 60, 728 x 90 en 300 x 250.

Advertentie voor app-installatie op Google Play

• Wat de advertentie kan bevatten: app-icoon, naam van app, naam van ontwikkelaar, gemiddelde beoordeling en uw aangepaste tekst
  • Waar de advertentie wordt weergegeven: Google Play-vermeldingen en zoekresultaten
  • Wat de advertentie doet: linken naar een Play Store-vermelding

Videoadvertentie voor app-installatie in het Display Netwerk

• Wat de advertentie kan bevatten: video via een YouTube-link, tekst, app-icoon, tekst in appstore en beoordeling in appstore
  • Waar de advertentie wordt weergegeven: op sites en in video's van uitgevers in het Display Netwerk
  • Wat de advertentie doet: motiveert gebruikers om uw app te installeren, rechtstreeks vanuit de YouTube-app of door te linken naar de app-store. Op apparaten met een wifi-verbinding wordt de video automatisch afgespeeld. Mensen die gebruikmaken van een 3G-/4G-/LTE-verbinding, moeten op de video klikken voordat deze wordt afgespeeld.

Advertentie voor app-installatie op YouTube

• Wat de advertentie kan bevatten: video via een YouTube-link, tekst, app-pictogram, tekst in app-store en beoordeling in app-store
  • Waar de advertentie wordt weergegeven: in de YouTube-app op iOS- en Android-apparaten
  • Wat de advertentie doet: linken naar een app-store

Advertentie voor app-installatie op Google Discover

Momenteel alleen beschikbaar op Android-telefoons met Engels als taalinstelling.
  • Wat de advertentie kan bevatten: afbeelding uit bestaand advertentiemateriaal, beschrijvingstekst, beoordeling in de app-store
  • Waar de advertentie wordt weergegeven: Google Discover-feed van gebruikers met relevante interesses
  • Wat de advertentie doet: linken naar een app-store