Items en advertenties in app-campagnes

Met app-campagnes kunt u advertenties laten lopen in het zoeknetwerk van Google en in het Display Netwerk, waaronder Google Zoeken, Google Play, Google Discover en YouTube, en in andere apps. Adverteerders leveren hiervoor tekst, afbeeldingen, video's en, indien van toepassing, HTML5-items. Google Ads stelt advertenties voor uw app samen met verschillende combinaties van deze items en optimaliseert de advertentie op basis van uw doelen. Meer informatie over hoe u een app-campagne maakt.

Tekst gebruiken in uw advertentie

Let er bij deze advertenties vooral op dat elke tekstregel die u opgeeft, duidelijk is als deze op zichzelf staat en op elke manier met uw andere tekst kan worden gecombineerd. Er zijn 2 soorten tekstitems: Koppen (maximaal 30 tekens) en beschrijvingen (maximaal 90 tekens). Hier is een voorbeeld:

Correct tekstitem Incorrect tekstitem

Kop (maximaal 30 tekens): Download nu

Beschrijving (maximaal 90 tekens): Krijg interessante aanbiedingen voor in-game-aankopen

(Overschreed het maximumaantal tekens)

Kop: Download nu en krijg interessante aanbiedingen voor in-game aankopen

Beschrijving: Als u de game nu downloadt, kunt u interessante aanbiedingen ontgrendelen als u in-game aankopen doet en u hoeft niet extra te betalen

(Incomplete zinnen)

Kop: Download nu en krijg

Beschrijving: Uw eerste bestelling gratis als u in de eerste 7 dagen bestelt

Waar uw advertenties kunnen worden weergegeven

In app-campagnes wordt geautomatiseerde targeting gebruikt. U hoeft daarom geen zoekwoorden of plaatsingen te selecteren om te specificeren waar u uw advertenties wilt weergeven. Google Ads optimaliseert het aantal installaties of andere typen conversies die uw advertenties opleveren, door op basis van de vermelding van uw app in de appstore de plaatsingen met de meeste potentie te bepalen.

Hoe items worden gebruikt om advertenties te maken

App-campagnes worden weergegeven in verschillende indelingen en in diverse netwerken. In deze campagnes worden de items automatisch met elkaar gecombineerd tot complete advertenties. U hoeft dat dus niet zelf te doen. De items kunnen afkomstig zijn van content die u aanlevert of content die automatisch wordt opgehaald uit de Play Store, de App Store of van uw website (alleen van pagina's met universele of app-links naar uw app). De content die u aanlevert, kan tijdens het advertentieweergaveproces worden aangepast, bijgesneden of weggelaten. Als u zelf geen video toevoegt, kan er automatisch een voor u worden gemaakt op basis van uw items en informatie in de App Store of op Google Play. Hierdoor is uw advertentie relevant en aantrekkelijk voor gebruikers, ongeacht waar of wanneer deze wordt weergegeven.

Instellingen voor uitsluiting

Als u ervoor kiest om uw app via Google te promoten, gaat u ermee akkoord dat advertenties voor uw app kunnen worden weergegeven in deze advertentie-indelingen en netwerken, en dat ze naast de door u geleverde content, nog andere content kunnen bevatten. In app-campagnes wordt rekening gehouden met de accountinstellingen voor eventuele uitsluitingen die u voor webpagina's en apps heeft ingesteld. Meer informatie over hoe u specifieke webpagina's en video's uitsluit.

Waar u rekening mee moet houden

• Uw advertenties worden niet vertaald. Zorg ervoor dat uw targeting op taal overeenkomt met de taal in uw advertenties.
  • Omdat alle advertenties in een app-campagne worden samengesteld door Google Ads, kunt u niet zien hoe elke advertentie afzonderlijk presteert. U kunt in de tabel op de pagina Campagnes echter wel statistieken en prestaties op itemniveau bekijken.
  • Zorg ervoor dat u een afzonderlijke app-campagne maakt voor elke app die u wilt promoten.

Gerelateerde link