Over alleen bellen-advertenties

Alleen bellen-advertenties zijn bedoeld om mensen aan te sporen telefonisch contact op te nemen met uw bedrijf. Ze worden alleen weergegeven op apparaten waarmee kan worden gebeld. Wanneer potentiële klanten op uw advertentie klikken, start de advertentie vanaf hun apparaat een oproep naar u.

Voordat u begint

Voor alleen bellen-advertenties kunt u dezelfde telefoonnummers gebruiken als voor de oproepextensies die u mogelijk al weergeeft. Als u meer wilt weten over hoe u telefoonnummers in advertenties kunt opnemen, leest u het artikel Over oproepextensies.

Hoe de kosten in rekening worden gebracht

Voor klikken op de belknop of koptekst worden kosten per klik (CPC) in rekening gebracht op basis van het bod dat u in uw account heeft ingesteld.

Hoe het werkt

Oproeprapportage (alleen beschikbaar in het zoeknetwerk) maakt gebruik van Google-doorschakelnummers om de prestaties van uw oproepextensie of alleen bellen-advertentie te meten. Wanneer u oproeprapportage inschakelt, wijzen wij een Google-doorschakelnummer toe aan uw advertentie. Op die manier kunt u de gegevens over uw gesprekken zien en deze meetellen als conversies.

Hoe een alleen bellen-advertentie werkt:

1. Uw advertentie wint een veiling en wordt weergegeven in het zoeknetwerk.
  2. Iemand tikt op de advertentie.
  3. De mobiele kiezer van die persoon opent met het ingestelde nummer (uw eigen nummer of een Google-doorschakelnummer, afhankelijk van uw instellingen).
  4. De persoon tikt op de belknop om de oproep te plaatsen.

Oproepen waarvoor een Google-doorschakelnummer is gebruikt, moeten in uw rapporten worden geteld als een telefoongesprek. Gesprekken waarvan de duur voldoet aan de minimumvereiste voor een conversie die is ingesteld in uw account, worden gerapporteerd als een conversie op de datum waarop de advertentie werd weergegeven. Iemand krijgt uw advertentie bijvoorbeeld op 5 augustus te zien en noteert het Google-doorschakelnummer, maar belt pas op 10 augustus en voert een gesprek van twee minuten met uw bedrijf. Op 10 augustus heeft u dan één gerapporteerd telefoongesprek en een op 5 augustus gerapporteerde oproepconversie, omdat het gesprek heeft voldaan aan uw vereiste van dertig seconden.

Wanneer u uw advertenties maakt, wordt u gevraagd de volgende informatie op te geven:

• Twee koppen (optioneel, maar aanbevolen)
  • Uw bedrijfsnaam
  • Uw telefoonnummer
  • Twee regels beschrijvingstekst
  • Een zichtbare URL (optioneel, alleen beschikbaar in de VS)
  • Een verificatie-URL (de URL van een webpagina waarop uw zakelijke telefoonnummer wordt vermeld)

Bij weergave van uw advertentie op mobiele apparaten kunnen deze velden worden getoond, maar ze kunnen ook worden weggelaten. Dit zorgt ervoor dat het kleinere scherm van dergelijke apparaten steeds optimaal wordt gebruikt.

Bij uw advertentie kunnen ook bepaalde extensies, waaronder locatie-extensies, extensies voor website-informatie en highlight-extensies, worden weergegeven. Extensies voegen aanvullende informatie aan uw advertentie toe, en verhogen de zichtbaarheid en prominentie op de pagina met zoekresultaten. Klikken op locatie-extensies sturen mensen naar uw locatiepagina. U hoeft niets te betalen wanneer u ze toevoegt. We adviseren dat u alle extensies toevoegt die relevant zijn voor uw bedrijf. Voor klikken op uw advertentie (inclusief uw extensie) worden de gebruikelijke kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie over extensies leest u het artikel Over extensies.

Alleen bellen-advertenties laten klanten rechtstreeks naar uw bedrijf bellen en sturen hen niet naar de bestemmingspagina van uw website. Wanneer u uw verificatie-URL opgeeft (dit kan de URL van de bestemmingspagina voor uw bedrijf zijn), is dat alleen om uw advertentie en telefoonnummer te kunnen verifiëren. Deze wordt niet direct weergegeven in uw advertentie. Als u advertenties wilt maken waarmee zowel klikken om te bellen als klikken naar uw website mogelijk zijn, gebruik dan een standaardtekstadvertentie met oproepextensies.

Alleen bellen-advertenties zijn uitsluitend beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk.

Informatie Voorbeeldadvertentie Limiet voor de meeste talen Limiet voor double-byte-talen*
Kop 1 (optioneel) Kop 1 30 tekens 15 tekens
Kop 2 (optioneel) Kop 2 30 tekens 15 tekens
Bedrijfsnaam Bedrijfsnaam 25 tekens 12 tekens
Telefoonnummer Bel: (555) 555-5555 geen geen
Beschrijvingsregel 1 Beschrijvingsregel 1 90 tekens 45 tekens
Beschrijvingsregel 2 (optioneel) Beschrijvingsregel 2 90 tekens 45 tekens
Zichtbare URL (optioneel, alleen beschikbaar in de VS) www.example.com 35 tekens 17 tekens
Verificatie-URL www.example.com/contact Geen Geen

* Double-byte-talen zijn talen die double-byte-tekens gebruiken, zoals Chinees, Japans en Koreaans.