Puhelumainokset

Puhelumainosten tarkoituksena on kannustaa käyttäjiä soittamaan yritykseesi. Niitä voidaan näyttää vain laitteilla, joilla voi soittaa puheluja. Kun potentiaalinen asiakas klikkaa mainostasi, hänen laitteeltaan soitetaan puhelu yritykseesi.

Ennen kuin aloitat

Puhelumainoksissa voidaan käyttää samoja puhelinnumeroita kuin mahdollisissa puhelulaajennuksissasi. Jos haluat lisätietoja puhelinnumeroiden näyttämisestä mainoksissa, siirry artikkeliin Tietoja puhelulaajennuksista

Näin sinua veloitetaan

Soittopainikkeen tai otsikon klikkauksista veloitetaan klikkauskohtainen hinta (CPC) tilille määrittämäsi hintatarjouksen perusteella.

Näin se toimii

Soittoraportointi on käytettävissä vain hakuverkostossa, ja siinä seurataan puhelulaajennuksen tai puhelumainoksen tehokkuutta Google-soitonsiirtonumeroiden avulla. Kun otat käyttöön soittoraportoinnin, määritämme mainoksellesi Google-soitonsiirtonumeron. Tämän jälkeen voit nähdä puheluiden tarkat tiedot ja laskea puhelut konversioiksi.

Näin puhelumainos toimii:

1. Mainoksesi voittaa mainoshuutokaupan, ja se näytetään hakuverkostossa.
  2. Käyttäjä napauttaa mainosta.
  3. Käyttäjän puhelimen numeronvalitsin avautuu, ja siinä näkyy määrittämäsi numero (asetuksistasi riippuen joko yrityksesi numero tai Google-soitonsiirtonumero).
  4. Käyttäjä aloittaa puhelun napauttamalla soittopainiketta.

Google-soitonsiirtonumeroon soitetut puhelut lasketaan raportoinnissa puheluiksi. Puhelut, joiden kesto täyttää konversiolle määrittämäsi vähimmäisvaatimukset, raportoidaan konversioina sille päivälle, jona mainos näytettiin. Esimerkki: Käyttäjä näkee mainoksesi 5.8. ja kirjoittaa muistiin Google-soitonsiirtonumeron. Hän soittaa yritykseesi 10.8. kaksiminuuttisen puhelun. Raportissa näkyy puhelu 10.8. ja puhelukonversio 5.8., koska puhelu täytti 30 sekunnin vähimmäisvaatimuksen.

Kun luot mainoksen, sinulta pyydetään seuraavat tiedot:

• kaksi otsikkoa (valinnainen mutta suositeltu)
  • yrityksesi nimi
  • puhelinnumerosi
  • kaksi riviä kuvaustekstiä
  • näkyvä polku (valinnainen)
  • lopullinen URL-osoite (valinnainen mutta suositeltu; jos lisäät tämän, käyttäjille näytetään verkkosivulle ohjaava linkki)
  • vahvistus-URL-osoite eli sellaisen verkkosivun URL-osoite, joka sisältää yrityksesi puhelinnumeron.

Näiden kenttien tiedot voivat näkyä, kun mainoksesi näytetään mobiililaitteilla. Osa kentistä saatetaan kuitenkin jättää pois, jotta rajallinen näyttötila voidaan hyödyntää optimaalisesti.

Mainoksessasi voidaan näyttää myös valikoituja laajennuksia, kuten sijaintilaajennuksia, sisältöpoimintalaajennuksia ja huomiotekstilaajennuksia. Laajennukset näyttävät mainoksessasi lisätietoja ja voivat parantaa mainoksesi näkyvyyttä ja näkyvyyspotentiaalia hakutulossivulla. Sijaintilaajennusta klikkaamalla käyttäjät voivat siirtyä sijaintisivullesi. Laajennusten lisääminen ei maksa mitään, ja siksi suosittelemmekin, että lisäät mainokseesi kaikki yrityksesi kannalta olennaiset laajennukset. Mainoksen (ja laajennuksen) klikkauksista veloitetaan normaalisti. Jos haluat lisätietoja laajennuksista, siirry artikkeliin Tietoja laajennuksista.

Puhelumainoksia klikkaamalla asiakkaat voivat soittaa suoraan yritykseesi, eikä heitä ohjata verkkosivustosi laskeutumissivulle. Lisäämääsi vahvistus-URL-osoitetta käytetään vain mainoksesi ja puhelinnumerosi vahvistamiseen. Vahvistus-URL-osoite voi olla yrityksesi laskeutumissivun osoite. Sitä ei näytetä suoraan mainoksessasi. Jos haluat luoda mainoksia, joita klikkaamalla asiakas voi sekä soittaa yritykseesi että siirtyä verkkosivustollesi, voit lisätä lopullisen URL-osoitteen. Tällöin puhelumainokseesi lisätään toissijainen linkki, joka ohjaa käyttäjät valitsemallesi laskeutumissivulle.

Lopullinen URL-osoite

Vaikka puhelumainosten ensisijainen tarkoitus on saada käyttäjät soittamaan suoraan yritykseesi, voit lisätä niihin myös lopullisen URL-osoitteen. Tällöin mainokseesi lisätään toissijainen käyttäjille näkyvä linkki, joka ohjaa heidät verkkosivullesi.

Puhelumainokset ovat käytettävissä vain hakuverkoston kampanjoissa.

Tieto Esimerkkimainos Merkkirajoitus useimmille kielille Merkkirajoitus kaksinkertaista merkkileveyttä* käyttävissä kielissä
Otsikko 1 (valinnainen) Otsikko 1 30 merkkiä 15 merkkiä
Otsikko 2 (valinnainen) Otsikko 2 30 merkkiä 15 merkkiä
Yrityksen nimi Yrityksen nimi 25 merkkiä 12 merkkiä
Puhelinnumero Soita: (555) 555-5555 ei mitään ei mitään
Kuvausrivi 1 Kuvausrivi 1 90 merkkiä 45 merkkiä
Kuvausrivi 2 (valinnainen) Kuvausrivi 2 90 merkkiä 45 merkkiä
Näkyvä polku (2)

www.example.com

Huom. Näkyvässä polussa näytetään joko lopullisessa URL-osoitteessa tai vahvistus-URL-osoitteessa käytetty verkkotunnus riippuen siitä, mitä mainosaineistoon sisältyy.
15 merkkiä 17 merkkiä
Vahvistus-URL www.example.com/contact Ei mitään Ei mitään

*Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävien kielten merkkileveys on kaksinkertainen. Tällaisia kieliä ovat esimerkiksi kiina, japani ja korea.