Tietoja Display-verkoston tekstimainoksista

Luomalla tekstimainoksia voit tavoittaa ihmisiä helppokäyttöisillä muokattavilla viesteillä heidän selatessaan verkkosivustoja tai käyttäessään sovelluksia. Voit näyttää uusia tekstimainoksia luomalla joko responsiivisia mainoksia tai laajennettuja tekstimainoksia. Tämä artikkeli sisältää yleiskatsauksen Display-verkostossa näytettävistä tekstimainostyypeistä ja siitä, miten Display-verkoston tekstimainoksia voidaan parantaa muotoilulla ja jopa kuvilla.

Mainostyypit

Responsiiviset mainokset

Responsiiviset mainokset voivat näkyä useissa eri muodoissa – myös tekstimainoksina. Ne mukautuvat saumattomasti miljooniin eri sijoitteluihin ja muuttuvat automaattisesti tekstimainoksista kuvamainoksiksi käytettävissä olevan mainostilan mukaan.

Responsiivisten mainosten avulla voit helposti sukeltaa kuvamainosten maailmaan. Responsiivisia mainoksia käyttäessäsi voit hakea kuvat verkkosivustoltasi, käyttää maksutonta kuvakirjastoamme tai ladata kuvat tietokoneeltasi.

Lue lisätietoja Display-verkoston responsiivisten mainosten luomisesta.

Laajennetut tekstimainokset

Laajennetut tekstimainokset ovat Googlen uuden sukupolven tekstimainoksia, joita voidaan näyttää Display-verkostossa eri muodossa kuin hakuverkostossa. Display-verkostossa laajennettujen tekstimainosten vaikutusta voi tehostaa esimerkiksi käyttämällä kuvausriveillä eri asettelua kuin hakuverkoston mainoksissa. Display-verkostossa mainoksia voi lisäksi näyttää natiivi- tai kuvamuodoissa (lisätietoja on jäljempänä asianmukaisissa osioissa). Kun siis luot Display-verkostossa näytettävän laajennetun tekstimainoksen, esikatselu ei mainituista syistä välttämättä vastaa asiakkaiden näkemää mainosta.

Lue lisätietoja laajennetuista tekstimainoksista ja siitä, mitä eroa on vakiotyyppisillä ja laajennetuilla tekstimainoksilla.

Vakiotyyppiset tekstimainokset

Vakiotyyppisten tekstimainosten luominen ja muokkaaminen Display-verkostossa ei enää ole mahdollista. Aiemmin luotuja Vakiotyyppisiä Display-verkoston tekstimainoksia näytetään kuitenkin edelleen. Sen sijaan, että muokkaisit Vakiotyyppisiä tekstimainoksia, sinun kannattaa poistaa ne ja luoda Responsiivisia mainoksia. Näin tavoitat käyttäjät paremmin Display-verkostossa, sillä Responsiiviset mainokset mukautuvat saumattomasti miljooniin sovelluksiin ja miljoonille verkkosivustoille.

Aiemmin luotuja Vakiotyyppisiä tekstimainoksia saatetaan näyttää natiivi- tai kuvamuodossa (lisätietoja on jäljempänä asianmukaisissa osioissa).

Dynaamiset tekstimainokset

Google Kauppiaskeskuksen tuotetietoihin linkitettyjen uudelleenmarkkinointikampanjoiden Tekstimainokset voidaan päivittää automaattisesti Dynaamisiksi mainoksiksi.

Voit lopettaa Dynaamisten mainosten näyttämisen kampanjassa seuraavasti:

Aiempi AdWords:

Poista Käytä Dynaamisia mainoksia ‑valintaruudun valinta kampanjasi Asetukset-välilehdeltä. Dynaamisia mainoksia ei enää näytetä kampanjoissa, joissa tätä valintaruutua ei ole valittu.

Uusi Google Ads:

• Valitse navigaatiopaneelista Display-kampanjat.
  • Klikkaa kampanjaasi.
  • Klikkaa Asetukset ja sitten Lisäasetukset.
  • Klikkaa Dynaamiset mainokset ja poista valintaruudun valinta.

Visuaaliset mainosmuodot

Tekstimainosten vaikutusta voidaan tehostaa Display-verkostossa näyttämällä mainoksia automaattisesti visuaalisemmissa mainosmuodoissa. Seuraavassa on käsitelty kahta yleisintä visuaalista mainosmuotoa:

Natiivimuodot

Tämä tekstimainos sopii julkaisijan sivuston ilmeeseen, tunnelmaan ja sisältöön. Display-verkoston tekstimainoksia voidaan näyttää natiivimainoksina, jolloin niiden fontit, värit ja ulkoasu mukautuvat niiden sivustojen mukaan, joilla niitä näytetään.

Natiivimuotoa käytettäessä mainoksen tekstiä saatetaan myös lyhentää. Jos laajennetut tai vakiotyyppiset tekstimainoksesi edellyttävät koko kuvaustekstin näyttämistä, voit poistaa natiivimainosten näyttämisen käytöstä täyttämällä käytöstäpoistolomakkeen. Pyynnöt käsitellään yleensä viikoittain.

Kuvamuodot

Saatamme pyrkiä parantamaan Tekstimainostesi tehokkuutta täydentämällä niitä Google Ads- tai Google+ ‑tililtäsi löytyvällä logolla tai muista kolmansien osapuolten lähteistä peräisin olevilla kuvilla. Jos verkkosivustosi sisältää suosikkikuvakkeen, Google Ads saattaa lisätä sen Tekstimainokseesi näkyvän URL-osoitteen viereen.

Jos haluat poistaa käytöstä kuvien näyttämisen Laajennettujen tai Vakiotyyppisten tekstimainostesi yhteydessä, täytä käytöstäpoistolomake. Pyynnöt käsitellään yleensä viikoittain.