Avainsanaluettelon optimointi

Olet jo luonut avainsanaluettelon, ja haluat nyt vinkkejä sen tehostamiseen. Lue lisää avainsanojen lisäämisestä, muokkaamisesta ja poistamisesta.

Tässä artikkelissa kerrotaan joistakin kehittyneistä tavoista optimoida avainsanaluettelo.

Avainsanojen etsiminen avainsanojen suunnittelijan avulla

Hakuverkostokampanjaa luodessasi voit saada avainsanaideoita ja arvioida kyseisten avainsanojen tuomaa liikennettä käyttämällä avainsanojen suunnittelijaa.

Tämä työkalu näyttää avainsanojen luettelon, josta ilmenee, kuinka eri avainsanat saattavat toimia ja kuinka monta kertaa ihmiset ovat keskimäärin tehneet kyseisiin hakutermeihin liittyviä hakuja. Näiden tietojen avulla voit päättää, mitkä avainsanat voivat lisätä mainostesi klikkauksia ja parantaa tuotteesi tunnettuutta.

Lue lisää Avainsanojen suunnittelijan käyttämisestä.

Esimerkki

Jos kirjoitat avainsanojen suunnittelijaan sanan "juoksukenkä", työkalu saattaa näyttää harkittaviksi avainsanoiksi esimerkiksi "juoksukenkiä alennuksella" tai "tuetut juoksukengät". Kustakin avainsanaideasta näytetään tilastotietoja esimerkiksi siitä, miten kilpailukykyinen avainsana on tai kuinka monta kertaa ihmiset ovat keskimäärin tehneet kyseisellä hakutermillä hakuja maailmanlaajuisesti.

Kokeile

Klikkausprosentin parantaminen negatiivisilla avainsanoilla

Joissakin tilanteissa saatat haluta estää mainoksiesi näkymisen sellaisten termien yhteydessä, jotka eivät liity tuotteeseesi tai palveluusi. Kokeile negatiivisten avainsanojen lisäämistä kustannusten pienentämiseksi sekä sen varmistamiseksi, että mainokset näytetään vain haluamiesi hakutermien yhteydessä.

Lue lisää negatiivisten avainsanojen lisäämisestä kampanjaan.

Esimerkki

Oletetaan, että juoksukenkiä myyvä kauppasi myy ainoastaan miesten kenkiä. Voit harkita sanojen "naiset" ja "tytöt" lisäämistä negatiivisiin avainsanoihin, mikä estää mainostasi näkymästä naisten tai tyttöjen kenkiä etsiville.

Hakutermiraportin käyttäminen

Hakutermiraportissa on tietoja siitä, mitä ihmiset hakivat, kun he näkivät mainoksesi ja klikkasivat sitä. Nämä tiedot voivat auttaa sinua poistamaan tehottomat avainsanat tai lisäämään uusia. Voit käyttää hakutermiraporttia myös negatiivisten avainsanojen tunnistamiseen.

Lue lisää hakutermiraportista.

Mainosten kohdistaminen tarkemmin avainsanan hakutyyppien avulla

Avainsanojen vastaavuustyypeillä voit vaikuttaa enemmän siihen, kuka näkee mainoksesi.

Esimerkiksi tarkan vastaavuuden avulla voit määrittää tarkan avainsanan, joka kattaa myös sen läheiset muunnelmat, kuten kirjoitusvirheitä sisältävät sanat, monikkomuodot, lyhenteet, eri järjestyksessä olevat sanat ja samaa tarkoittavat muunnelmat. Lue lisää artikkelista Tarkan vastaavuuden määritelmä.

Lue lisää avainsanojen vastaavuustyyppien käytöstä.

Esimerkki

Jos haluat, että mainoksesi näytetään vain käyttäjille, jotka ovat kiinnostuneita miesten juoksukenkien ostamisesta, lisää esimerkiksi termi "miesten juoksukengät" tarkan vastaavuuden avainsanaksi.

Näin mainoksesi voidaan näyttää, kun käyttäjä tekee haun juuri kyseisellä termillä tai sen läheisellä muunnelmalla, kuten "juoksukengät miehille". Mainostasi ei näytetä, jos käyttäjä tekee haun esimerkiksi termillä "parhaat miesten juoksukengät", koska lausekkeessa on termi "paras", joka ei sisälly avainsanaasi tai sen läheiseen muunnelmaan.

Parhaiden avainsanojen priorisointi Smart Biddingin avulla

Smart Bidding on joukko automaattisia hintatarjousstrategioita, joissa konversiot tai konversioarvo optimoidaan huutokauppakohtaisesti koneoppimisen avulla. Tämä ominaisuus tunnetaan nimellä Auction-time-hintatarjoukset. Jos käytät Smart Biddingia Hakukampanjoissasi, Google priorisoi automaattisesti parhaiten toimivat avainsanat kampanjoiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Lue lisää Smart Biddingista.