Testa målsidan

Det är viktigt att din annons leder potentiella kunder till rätt del av din webbplats, oavsett om du definierar målsidan med bara en slutlig webbadress eller med en slutlig webbadress och en spårningsmall eller anpassade parametrar.

I denna artikel beskriver vi hur du kan testa målsidan för att försäkra dig om att den leder till rätt webbadress.

Så fungerar det

När du testar målsidan får du detaljerade testresultat och ett av meddelandena nedan.

Meddelande Kampanjtyp Beskrivning
Sidan hittades Alla En målsida hittades.
Sidan hittades inte Alla Målsidan hittades inte (till exempel 404-fel). Kontrollera spårningsmallen, de anpassade parametrarna eller den slutliga webbadressen.
Slutlig webbadress stämmer inte Alla Målsidan och den slutliga webbadressen delar inte samma domän, webbadresserna i omdirigeringskedjan börjar inte med den slutliga webbadressen eller omdirigeringarna efter den slutliga webbadressen stannar inte på samma domän. Kontrollera att din webbadress uppfyller kraven som anges här.
Det gick inte att hitta några kvalificerade annonser Alla Annonsgruppen innehöll inga annonser som kunde testas. Annonser som kan testas är textannonser, bildannonser och annonser från Annonsgalleriet. Annonserna måste dessutom använda uppgraderade webbadresser.
Kunde inte nås Alla Målsidan kunde inte nås (till exempel eftersom det tog för lång tid). Försök igen.
Okänt fel/verktygsfel Alla Det uppstod ett fel när målsidan testades. Försök igen.
Webbplatsdomän tom Dynamiska sökannonser Fältet Webbplatsdomän (i Kampanjinställningar) är tomt.

Viktigt att tänka på

• Testet söker inte efter överträdelser av Google Ads-policyn. Läs om våra policyer.
  • Testet kan inte användas med adressomdirigeringar, till exempel JavaScript-baserade omdirigeringar.
  • Testet upptäcker inte alla fel som rör parallell spårning. Kontakta klickmätningsleverantören om du vill ha mer information.

Anvisningar

Du kan testa målsidan på alla kontonivåer.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Innan du börjar kan du behöva lägga till kolumnen Spårningsmall i tabellen.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på sidmenyn på den nivå där du vill testa målsidan.
  3. Klicka på ikonen Kolumner Kolumner och välj Ändra kolumner.
  4. Utöka Attribut och markera Spårningsmall.
  5. Klicka på Använd.
Testa målsidan på kampanjnivå
  1. Klicka på sidmenyn Inställningar.
  2. Klicka på spårningsmallen i kampanjen du vill testa.
  3. Klicka på Testa.
Testa målsidan på annonsgruppsnivå

Testning på den här nivån är inte tillgänglig i den nya Google Ads-upplevelsen än, men vi arbetar med det.

1. Klicka på sidmenyn Annonsgrupper.
  2. Klicka på spårningsmallen för annonsgruppen du vill testa.
  3. Klicka på Testa.
Testa målsidan på annons- eller tilläggsnivå

Testning på den här nivån är inte tillgänglig i den nya Google Ads-upplevelsen än, men vi arbetar med det.

1. Klicka på menyn Annonser och tillägg.
  2. Håll pekaren över annonsen som du vill testa och klicka på pennikonen Redigera.
  3. Klicka på pilen i hörnet för att utöka redigeringsvyn.
  4. Klicka på Webbadressalternativ för annons för att se fler alternativ.
  5. Klicka på Testa.
Testa målsidan på sökordsnivå
  1. Klicka på menyn Sökord.
  2. Klicka på spårningsmallen för sökordet du vill testa.
  3. Klicka på Testa.