Testa din målsida

Det är viktigt att din annons leder potentiella kunder till rätt del av din webbplats, oavsett om du definierar målsidan med bara en slutlig webbadress eller med en slutlig webbadress och en spårningsmall eller anpassade parametrar.

I denna artikel beskriver vi hur du testar målsidan och spårningsadressen.

Så fungerar det

När du testar målsidan får du detaljerade testresultat och ett av meddelandena nedan.

Meddelande Kampanjtyp Beskrivning
Målsidan har ytterligare parametrar Alla Målsidan har fler parametrar än den slutliga webbadressen.
Målsidan har en webbadress som inte matchar Alla
Domänen för målsidan matchar inte domänen för den slutliga webbadressen.

Det gick inte att hitta några kvalificerade annonser
Alla
Annonsgruppen innehöll inga annonser som kunde testas. Annonser som kan testas är textannonser, bildannonser och annonser från Annonsgalleriet. Annonserna måste dessutom använda uppgraderade webbadresser.
Slutlig webbadress stämmer inte Alla
Målsidan och den slutliga webbadressen delar inte samma domän, webbadresserna i omdirigeringskedjan börjar inte med den slutliga webbadressen eller omdirigeringarna efter den slutliga webbadressen stannar inte på samma domän. Kontrollera att webbadressen uppfyller kravet som anges här.
Sidan hittades Alla En målsida hittades.
Sidan hittades inte Alla Målsidan hittades inte (till exempel på grund av 404-fel). Kontrollera spårningsmallen, de anpassade parametrarna eller den slutliga webbadressen.
HTTP-omdirigering i spårningskedja Alla
Spårningskedjan innehåller en HTTP-webbadress
JavaScript-omdirigering i spårningskedja Alla
Spårningskedjan har en JavaScript-omdirigering.
Spårningskedjan upphörde Alla
Spårningskedjan upphör före google.com/asnc.
Kunde inte nås Alla Målsidan kunde inte nås (till exempel eftersom det tog för lång tid). Försök igen.
Okänt fel/verktygsfel Alla Det uppstod ett fel när målsidan testades. Försök igen.
Webbplatsdomän tom Dynamiska sökannonser Fältet Webbplatsdomän (i Kampanjinställningar) är tomt.

Viktigt att tänka på

• Testet kontrollerar inte överträdelser av Google Ads-policyer. Läs om våra policyer.
  • Testet kan inte användas med adressomdirigeringar, till exempel JavaScript-baserade omdirigeringar.
  • Testet upptäcker inte alla fel som rör parallell spårning. Kontakta klickmätningsleverantören om du vill ha mer information.
  • Detta test fungerar inte för vanliga Shopping-kampanjer med annonstypen Produktannons

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Du kan testa målsidan på alla kontonivåer.

Innan du börjar kan du behöva lägga till kolumnen Spårningsmall i tabellen.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på sidmenyn på den nivå där du vill testa målsidan.
  3. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads och välj Ändra kolumner.
  4. Utöka Attribut och markera Spårningsmall.
  5. Klicka på Använd.
Testa målsidan på kampanjnivå
  1. Klicka på sidmenyn Inställningar.
  2. Klicka på spårningsmallen i kampanjen du vill testa.
  3. Klicka på Testa.
Testa målsidan på annonsgruppsnivå
  1. Klicka på sidmenyn Annonsgrupper.
  2. Klicka på spårningsmallen för annonsgruppen du vill testa.
  3. Klicka på Testa.
Testa målsidan på annons- eller tilläggsnivå
  1. Klicka på menyn Annonser och tillägg.
  2. Håll pekaren över annonsen som du vill testa och klicka på pennikonen Redigera.
  3. Klicka på pilen i hörnet för att utöka redigeringsvyn.
  4. Klicka på Webbadressalternativ för annons för att se fler alternativ.
  5. Klicka på Testa.
Testa målsidan på sökordsnivå
  1. Klicka på menyn Sökord.
  2. Klicka på spårningsmallen för sökordet du vill testa.
  3. Klicka på Testa.