Aangepaste parameters voor geavanceerde tracking maken

Aangepaste parameters zijn een geavanceerd type URL-parameter dat u kunt toevoegen aan de URL's van de bestemmingspagina's van uw advertenties. Anders dan bij ValueTrack-parameters kunt u zelf bepalen welke waarden uw aangepaste parameters moeten registreren wanneer iemand op uw advertentie klikt.

In dit artikel worden de stappen beschreven die u moet uitvoeren om op verschillende niveaus van uw account aangepaste parameters in te stellen.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met tracking in Google Ads of met ValueTrack-parameters, is het een goed idee om de artikelen Over tracking in Google Ads en ValueTrack-parameters in uw trackingtemplate gebruiken te raadplegen voordat u aan de slag gaat.

Instructies voor het instellen van aangepaste parameters

Stap 1: Kies een niveau

U kunt maximaal acht aangepaste parameters maken op elk niveau van uw account, behalve op accountniveau. Als uw aangepaste parameters dezelfde naam hebben, gebruikt Google Ads de meest specifieke aangepaste parameter die u maakt. Als u een aangepaste parameter voor een advertentiegroep maakt (bijvoorbeeld {_color}=red) en een aangepaste parameter voor een van de advertenties in die advertentiegroep (bijvoorbeeld {_color}=blue), gebruikt Google Ads de aangepaste parameter op advertentieniveau ({_color}=blue).

Stap 2: Definieer uw aangepaste parameters

Aangepaste parameters bestaan uit twee delen:

• Naam: maximaal 16 alfanumerieke tekens
  • Waarde: maximaal 250 tekens, waarbij alle tekens (waaronder | ; _ / ^ ( !) en ValueTrack-parameters zijn toegestaan

Zowel de naam als de waarde kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Als u bijvoorbeeld speciale ID's voor elk van uw zoekwoorden heeft, kunt u een aangepaste parameter maken die er als volgt uitziet: {_mykwid}=1234.

Stap 3: Voeg de aangepaste parameter aan het veld 'Aangepaste parameter' toe

Aangepaste parameters op campagneniveau maken of bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik op de campagne die u wilt bewerken.
  5. Selecteer onder 'Aanvullende instellingen' URL-opties voor campagne.
  6. Geef naast 'Aangepaste parameter' de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  7. Klik op Opslaan.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1 t/m 6 hierboven, brengt u de gewenste wijzigingen aan en klikt u op Opslaan.

Aangepaste parameters op advertentieniveau bulksgewijs maken of bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Advertenties en extensies.
  3. Vink de selectievakjes aan naast alle advertenties waaraan u aangepaste parameters wilt toevoegen.
  4. Klik in de blauwe balk boven de tabel op Bewerken en selecteer vervolgens Aangepaste parameters wijzigen in het dropdownmenu.
  5. Geef naast 'Aangepaste parameters' de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Klik op Toepassen.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1-5 hierboven. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Toepassen.

Aangepaste parameters op advertentieniveau bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Advertenties en extensies.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de advertentie die u wilt bewerken en klik op het potloodpictogram .
  4. Klik op de pijl in de rechterbovenhoek om het bewerkingspaneel uit te vouwen.
  5. Geef in het gedeelte 'URL-opties voor advertentie' de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  6. Klik op Nieuwe advertentie opslaan. Als u de nieuwe advertentie opslaat, wordt deze ter beoordeling verzonden en wordt uw oude advertentie verwijderd.

Aangepaste parameters op advertentiegroep- of zoekwoordniveau maken of bewerken

Voeg allereerst de kolom 'Aangepaste parameters' toe aan uw advertentiegroep- of zoekwoordentabel:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Zoekwoorden of Advertentiegroepen.
  3. Klik op het kolommenpictogram Kolommen en selecteer Kolommen aanpassen.
  4. Klik op Kenmerken.
  5. Selecteer Aangepaste parameter
  6. Klik op Toepassen.

Voeg nu uw aangepaste parameter toe:

1. Plaats de muisaanwijzer op een waarde in de kolom 'Aangepaste parameter' en klik op het potloodpictogram Bewerken wanneer dit wordt weergegeven.
  2. Geef de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  3. Klik op Opslaan.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1 en 2 in het tweede gedeelte, brengt u de gewenste wijzigingen aan en klikt u op Opslaan.

Aangepaste parameters op sitelinkniveau maken of bewerken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Klik op de plusknop Add button (plus button FAB).png en kies Sitelinkextensies.
  4. Kies in het dropdownmenu 'Toevoegen aan' het niveau waaraan u de sitelink wilt toevoegen.
  5. Als u een bestaande sitelink wilt gebruiken, klikt u op Bestaande gebruiken en selecteert u de sitelinks die u wilt toevoegen.
  6. Als u een nieuwe sitelink wilt maken, klikt u op Nieuwe maken.
  7. Vul de sitelinktekst en URL in.
  8. Geef extra informatie over uw link op in het veld Beschrijving (optioneel, maar sterk aanbevolen).Wanneer u beide beschrijvingsregels invult, kan uw sitelink worden weergegeven met deze details.
  9. Voeg uw aangepaste parameters toe onder 'URL-opties voor sitelinks'.
  10. Geef aan of u voor mobiele apparaten een andere URL wilt gebruiken.
  11. Klik op Opslaan.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1 en 2 hierboven. Ga hierna als volgt te werk:

1. Klik in de blauwe balk boven de tabel op Extensietype. Selecteer Sitelinkextensie in het dropdownmenu en klik vervolgens op Toepassen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de sitelink die u wilt bewerken en klik op het potloodpictogram wanneer dit wordt weergegeven.
  3. Klik op de pijl in de rechterbovenhoek om het bewerkingspaneel uit te vouwen.
  4. Geef onder 'URL-opties voor sitelinks' de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
    1. Houd er rekening mee dat eventuele wijzigingen ook worden toegepast op alle advertentiegroepen, campagnes en accounts waarvoor deze sitelink wordt gebruikt.
  5. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent met bewerken.

Stap 4: Voeg de aangepaste parameter aan het veld 'Trackingtemplate' toe

Zet ten slotte de naam van de aangepaste parameter in de trackingtemplate, samen met de benodigde ValueTrack-parameters (bijvoorbeeld {lpurl}?color={_color}). Wanneer er op uw advertentie wordt geklikt, vervangt Google Ads de naam door de waarde die u heeft opgegeven in de aangepaste parameter.