Aangepaste parameters voor geavanceerde tracking maken

Aangepaste parameters zijn een geavanceerd type URL-parameter dat u kunt toevoegen aan de URL's van de bestemmingspagina's van uw advertenties. Anders dan bij ValueTrack-parameters kunt u zelf bepalen welke waarden uw aangepaste parameters moeten registreren wanneer iemand op uw advertentie klikt.

In dit artikel worden de stappen beschreven die u moet uitvoeren om op verschillende niveaus van uw account aangepaste parameters in te stellen.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met tracking in Google Ads of met ValueTrack-parameters, is het een goed idee om Over tracking in Google Ads en Over ValueTrack-parameters in uw trackingtemplate te raadplegen voordat u aan de slag gaat.

Instructies voor het instellen van aangepaste parameters

Stap 1: Kies een niveau

U kunt maximaal acht aangepaste parameters maken op elk niveau van uw account, behalve op accountniveau. Als uw aangepaste parameters dezelfde naam hebben, gebruikt Google Ads de meest specifieke aangepaste parameter die u maakt. Als u een aangepaste parameter voor een advertentiegroep maakt (bijvoorbeeld {_color}=red) en een aangepaste parameter voor een van de advertenties in die advertentiegroep (bijvoorbeeld {_color}=blue), gebruikt Google Ads de aangepaste parameter op advertentieniveau ({_color}=blue).

Stap 2: Definieer uw aangepaste parameters

Aangepaste parameters bestaan ​​uit twee delen:

• Naam: maximaal 16 alfanumerieke tekens
  • Waarde: maximaal 250 tekens, waarbij alle tekens (waaronder | ; _ / ^ ( !) en ValueTrack-parameters zijn toegestaan

Zowel de naam als de waarde kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Als u bijvoorbeeld speciale ID's voor elk van uw zoekwoorden heeft, kunt u een aangepaste parameter maken die er als volgt uitziet: {_mykwid}=1234.

Stap 3: Voeg uw aangepaste parameter aan het veld 'Aangepaste parameter' toe

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Aangepaste parameters op campagneniveau maken of bewerken
  1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Scrol omlaag en klik op URL-opties voor campagnes (geavanceerd).
  6. Geef naast 'Aangepaste parameter' de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  7. Klik op Opslaan.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1 t/m 4 hierboven, brengt u de gewenste wijzigingen aan en klikt u op Opslaan.

Aangepaste parameters op advertentieniveau maken of bewerken
  1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Advertenties.
  3. Ga naar de advertentie waaraan u aangepaste parameters wilt toevoegen.
  4. Klik op URL-opties voor advertenties (geavanceerd).
  5. Geef naast 'Aangepaste parameter' de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  6. Klik op Opslaan.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1 t/m 4 hierboven, brengt u de gewenste wijzigingen aan en klikt u op Opslaan.

Aangepaste parameters op advertentiegroep- of zoekwoordniveau maken of bewerken

Voeg allereerst de kolom 'Aangepaste parameters' toe aan uw advertentiegroep- of zoekwoordentabel:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden of het tabblad Advertentiegroepen.
  3. Klik op Kolommen en selecteer vervolgens Kolommen aanpassen.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Kenmerken en klik vervolgens naast 'Aangepaste parameter' op Toevoegen.
  5. Klik op Toepassen.

Voeg nu uw aangepaste parameter toe:

1. Plaats de muisaanwijzer op een waarde in de kolom 'Aangepaste parameter'.
  2. Klik op het potloodpictogram wanneer dit wordt weergegeven.
  3. Geef de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  4. Klik op Opslaan.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1 en 2 in het tweede gedeelte, brengt u de gewenste wijzigingen aan en klikt u op Opslaan.

Aangepaste parameters op sitelinkniveau maken of bewerken
  1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  3. Klik op het menu Weergeven en selecteer Sitelinkextensies.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een van de extensies in de tabel en klik op het potloodpictogram wanneer dit wordt weergegeven.
  5. Klik op URL-opties voor sitelinks (geavanceerd).
  6. Geef naast 'Aangepaste parameter' de naam en de waarde van uw aangepaste parameters op.
  7. Klik op Opslaan.

Als u uw aangepaste parameters wilt bewerken, volgt u stappen 1 t/m 5 hierboven, brengt u de gewenste wijzigingen aan en klikt u op Opslaan.

Stap 4: Voeg uw aangepaste parameter aan het veld Trackingtemplate toe

Zet als laatste stap de naam van uw aangepaste parameter in de trackingtemplate, samen met de benodigde ValueTrack-parameters (bijvoorbeeld {lpurl}?color={_color}). Wanneer er op uw advertentie wordt geklikt, vervangt Google Ads de naam door de waarde die u heeft opgegeven in uw aangepaste parameter.