Omien parametrien luominen tehokasta seurantaa varten

Omat parametrit ovat käteviä URL-parametreja, joita voi lisätä mainoksen laskeutumissivun URL-osoitteeseen. Voit valita, mitä arvoja omat parametrit tallentavat, kun joku klikkaa mainostasi (toisin kuin ValueTrack-parametreja käytettäessä).

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda omia parametreja tilin eri tasoilla.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos Google Adsin seuranta tai ValueTrack-parametrit eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja, tutustu ensin artikkeleihin Google Adsin seuranta ja ValueTrack-parametrit.

Omien parametrien määritysohjeet

Vaihe 1: Tason valitseminen

Voit luoda enintään kahdeksan omaa parametria tilisi mille tahansa tasolle tilitasoa lukuun ottamatta. Jos omilla parametreillasi on sama nimi, Google Ads käyttää tarkinta määrittämääsi omaa parametria. Tämä tarkoittaa sitä, että jos luot oman parametrin (esimerkiksi {_color}=red) mainosryhmälle ja toisen oman parametrin (esimerkiksi {_color}=blue) jollekin kyseisen mainosryhmän mainokselle, Google Ads käyttää mainostason omaa parametria ({_color}=blue).

Vaihe 2: Omien parametrien määritteleminen

Omat parametrit koostuvat seuraavista osista:

• nimi: enintään 16 aakkosnumeerista merkkiä
  • arvo: enintään 250 merkkiä, jotka voivat olla mitä tahansa merkkejä (mukaan lukien merkit | ; _ / ^ ( !) ja ValueTrack-parametreja.

Sekä nimi että arvo voivat olla mitä tahansa. Jos sinulla on esimerkiksi erityistunnuksia kullekin avainsanalle, voit luoda seuraavanlaisen muokatun parametrin: {_mykwid}=1234.

Vaihe 3: Oman parametrin lisääminen Oma parametri ‑kenttään

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Omien parametrien luominen ja muokkaaminen kampanjatasolla

Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset.
  3. Klikkaa muokattavaa kampanjaa.
  4. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Kampanjan URL-valinnat.
  5. Lisää Oma parametri ‑kohtaan omien parametriesi nimet ja arvot.
  6. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat muokata omia parametrejasi, tee edellä olevat vaiheet 1–6. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Useiden omien parametrien luominen tai muokkaaminen kerralla mainostasolla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset ja elementit.
  3. Merkitse valituiksi niiden mainosten ruudut, joihin haluat lisätä omia parametreja.
  4. Klikkaa taulukon yläpuolella olevasta sinisestä palkista Muokkaa ja valitse avattavasta valikosta Muuta omia parametreja.
  5. Lisää omien parametriesi nimet ja arvot Lisää parametreja ‑kohtaan.
  6. Valitse Lisää.
  7. Klikkaa Käytä.

Jos haluat muokata joitakin omia parametrejasi, suorita edellä olevat vaiheet 1–5. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Käytä.

Omien parametrien muokkaaminen mainostasolla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset ja elementit.
  3. Vie hiiri muokattavan mainoksen päälle ja klikkaa kynäkuvaketta .
  4. Laajenna muokkauspaneeli klikkaamalla oikeasta yläkulmasta nuolta.
  5. Lisää omien parametriesi nimet ja arvot "Mainoksen URL-valinnat" ‑kohtaan.
  6. Klikkaa Tallenna uusi mainos. Tallennettu mainos lähetetään tarkastettavaksi, ja vanha mainos poistetaan.

Omien parametrien luominen tai muokkaaminen mainosryhmä- tai avainsanatasolla

Aloita lisäämällä Omat parametrit ‑sarake mainosryhmä- tai avainsanataulukkoosi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Avainsanat tai Mainosryhmät.
  3. Klikkaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  4. Klikkaa Määritteet.
  5. Valitse Oma parametri.
  6. Klikkaa Käytä.

Lisää seuraavaksi oma parametrisi:

1. Vie hiiri minkä tahansa Oma parametri ‑sarakkeessa olevan merkinnän päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta Muokkaa.
  2. Kirjoita omien parametriesi nimet ja arvot.
  3. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat muokata omia parametrejasi, tee toisen osion vaiheet 1–2. Tee sitten haluamasi muutokset ja valitse Tallenna.

Omien parametrien luominen ja muokkaaminen sivustolinkkitasolla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja klikkaa sivun yläosasta Elementit.
  3. Klikkaa pluspainiketta Lisää-painike (plus button  FAB).png ja valitse Sivustolinkkielementit.
  4. Valitse avattavasta Lisää kohteeseen ‑valikosta taso, jolle haluat lisätä sivustolinkin.
  5. Voit käyttää aiemmin luotua sivustolinkkiä klikkaamalla Käytä nykyistä ja valitsemalla lisättävät sivustolinkit.
  6. Jos haluat luoda uuden sivustolinkin, klikkaa Luo uusi.
  7. Lisää sivustolinkkiteksti ja URL‑osoite.
  8. Kirjoita kuvauskenttiin linkkiä kuvaava lisäteksti (tämä on valinnaista mutta suositeltavaa). Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi voi ehkä näkyä kyseisten tietojen kanssa.
  9. Lisää omat parametrisi "Sivustolinkin URL-valinnat" ‑kohtaan.
  10. Valitse, haluatko käyttää eri URL-osoitetta mobiililaitteille.
  11. Valitse Tallenna.

Jos haluat muokata joitakin omia parametrejasi, suorita edellä olevat vaiheet 1–2 Tee sitten näin:

1. Klikkaa taulukon yläpuolelta sinisestä palkista Elementtityyppi. Valitse avattavasta valikosta Sivustolinkkielementti ja klikkaa Käytä.
  2. Vie hiiri muokattavan sivustolinkin päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta .
  3. Laajenna muokkauspaneeli klikkaamalla oikeasta yläkulmasta nuolta.
  4. Lisää omien parametriesi nimet ja arvot "Sivustolinkin URL-valinnat" ‑kohtaan.
    1. Huomaa, että muutokset koskevat kaikkia mainosryhmiä, kampanjoita ja tilejä, joihin sivustolinkki on liitetty.
  5. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Vaihe 4: Oman parametrin lisääminen Seurantamalli-kenttään

Lisää lopuksi oman parametrisi nimi seurantamalliin yhdessä tarvittavien ValueTrack-parametrien (esim. {lpurl}?color={_color}). Kun mainostasi klikataan, Google Ads korvaa nimen omassa parametrissa määritetyllä arvolla.

Huom. Seurantamalleihin tehdyt muutokset päivittyvät mainoksiin 24–48 tunnin kuluessa muutosten tekemisestä.