Een campagne maken

Met een campagne kunt u uw producten of services promoten in het uitgebreide netwerk van Google, dat bestaat uit zoekresultaten, websites, video's, mobiele apps, kaarten, Shopping-vermeldingen en meer.

U kiest een campagnetype op basis van uw marketingdoelen, uw merkstrategie en de hoeveelheid tijd die u aan online adverteren kunt besteden.

Elk campagnetype heeft een eigen set targetingopties en advertenties. Met een campagne in het zoeknetwerk kunt u bijvoorbeeld tekstadvertenties bij zoekresultaten weergeven, terwijl u met een videocampagne videoadvertenties op YouTube weergeeft.

In dit artikel leggen we uit hoe u een nieuwe campagne maakt en vindt u links om het instellen te voltooien op basis van het gekozen campagnetype.

Instructies

Als uw account zich in de slimme modus bevindt, kunt u een slimme campagne instellen.

1. Maak een nieuwe campagne en kies een doel

Eerst maakt u een nieuwe campagne en kiest u een doel. Aan de hand van dit doel kunt u bepalen welk campagnetype het meest geschikt is om de beoogde doelgroep te bereiken.

MAKEN IN MIJN ACCOUNT

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen aansluit bij uw wensen, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.

2. Selecteer een campagnetype

Het campagnetype bepaalt op welke online locaties klanten uw advertenties te zien krijgen.

Elk campagnetype heeft een eigen set instelmogelijkheden en praktische tips. Raadpleeg de handleidingen aan het einde van deze instructies om het instellen van uw campagne te voltooien.

1. Selecteer een campagnetype.Als u een doel heeft geselecteerd, worden de campagnetypen weergegeven die het effectiefst zijn om dit doel te behalen.
  2. Kies een subtype voor uw campagne (indien beschikbaar).
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Er wordt nu een pagina geopend waarop u de gewenste instellingen kunt selecteren, advertentiegroepen kunt instellen en advertenties kunt maken. Volg de onderstaande handleidingen om deze stappen uit te voeren voor het gekozen campagnetype: