Een campagne maken

Een campagne is een reeks gerelateerde advertentiegroepen die vaak wordt gebruikt om categorieën van producten of diensten die u aanbiedt, te organiseren. Elke campagne is gebaseerd op een doel dat overeenkomt met het belangrijkste dat u wilt genereren met uw campagne, zoals verkopen of websiteverkeer. U moet ten minste één campagne maken voordat u advertenties kunt maken in uw account.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een campagne voor uw bedrijf maakt.

Voordat u begint

Lees meer over de verschillende typen campagnes en campagne-instellingen, zodat u weet hoe u met behulp van uw campagne uw zakelijke doelstellingen kunt halen.

Campagnedoelen komen op de eerste plaats

Campagnes worden gemaakt rond een doel en bieden functies en instellingen die aansluiten bij de acties die u door uw klanten wilt laten uitvoeren. Alle campagne-instellingen en -functies zijn beschikbaar, ongeacht welke doelen u kiest. U kunt ook altijd wijzigingen in uw doelen aanbrengen.

Campagnetypen en netwerken

Het campagnetype bepaalt waar klanten uw advertenties te zien krijgen en welke instellingen en opties voor u beschikbaar zijn. Als u bijvoorbeeld een campagne in het zoeknetwerk wilt maken die het Display Netwerk target (vergelijkbaar met een campagne van het oudere type 'Zoeknetwerk met Display Select'), selecteert u 'Zoeknetwerk' als campagnetype en voegt u vervolgens het Display Netwerk toe aan uw netwerkinstelling. Meer informatie over de campagnetypen.

Instructies

Als de informatie in dit artikel niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, gebruikt u mogelijk een andere reeks doelen. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer vervolgens Nieuwe campagne
  4. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen past bij wat u zoekt, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
    1. Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads.
  5. Selecteer een campagnetype.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Selecteer de campagne-instellingen. Informatie over elke instelling.
  8. Klik op Opslaan en doorgaan.

Tip:

Als u al een soortgelijke campagne heeft opgezet en u dezelfde instellingen wilt gebruiken, kunt u tijd besparen door de instellingen van de bestaande campagne in uw nieuwe campagne te laden. De optie 'of laad instellingen van' en het dropdown-menu worden vlak onder het campagnetype weergegeven.

U kunt ook gemakkelijk een bestaande campagne kopiëren en plakken met behulp van het dropdown-menu Bewerken op het tabblad Campagnes. Vink het selectievakje aan naast de campagne die u wilt kopiëren, en selecteer in het dropdown-menu Bewerken de optie Kopiëren. Vervolgens selecteert u in het dropdown-menu de optie Plakken om uw nieuwe campagne te maken.