Een campagne maken

Een campagne is een reeks gerelateerde advertentiegroepen die vaak wordt gebruikt om categorieën van producten of diensten die u aanbiedt, te organiseren. Elke campagne is gebaseerd op een doel dat overeenkomt met het belangrijkste dat u wilt genereren met uw campagne, zoals Sales of Websiteverkeer. U moet ten minste één campagne maken voordat u advertenties kunt maken in uw account.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een campagne voor uw bedrijf maakt.

Voordat u begint

Lees meer over de verschillende typen campagnes en campagne-instellingen, zodat u weet hoe u uw zakelijke doelstellingen kunt halen met behulp van uw campagne.

In de nieuwe versie van Google Ads is een nieuwe manier geïntroduceerd om campagnes te maken, waarbij doelen voorop staan. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads.

Campagnedoelen komen op de eerste plaats

In de nieuwe versie van Google Ads worden campagnes gemaakt rond een doel, en worden functies en instellingen geboden op basis van de acties die u door uw klanten wilt laten uitvoeren. Alle campagne-instellingen en -functies zijn beschikbaar, ongeacht welke doelen u kiest. U kunt ook altijd wijzigingen in uw doelen aanbrengen.

Campagnetypen en netwerken

Het campagnetype bepaalt waar klanten uw advertenties te zien krijgen en welke instellingen en opties voor u beschikbaar zijn. In het nieuwe Google Ads zijn enkele wijzigingen aangebracht in campagnetypen. Als u bijvoorbeeld een campagne in het zoeknetwerk wilt maken die het Display Netwerk target (vergelijkbaar met het campagnetype 'Zoeknetwerk met Display Select' in de vorige versie van AdWords), kunt u 'Zoeknetwerk' als campagnetype kiezen en vervolgens het Display Netwerk aan uw netwerkinstelling toevoegen. Meer informatie over de campagnetypen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Als de informatie in dit artikel niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, gebruikt u mogelijk een andere reeks doelen. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer vervolgens Nieuwe campagne
  4. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen past bij wat u zoekt, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.
    1. Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads.
  5. Selecteer een campagnetype.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Selecteer de campagne-instellingen. Informatie over elke instelling.
  8. Klik op Opslaan en doorgaan.