Een campagne maken

Volgende stap: Uw bod en budget instellen

Met een campagne kunt u uw producten of services promoten in het uitgebreide netwerk van Google, dat bestaat uit zoekresultaten, websites, video's, mobiele apps, kaarten, Shopping-vermeldingen, enzovoort.

U kiest een campagnetype op basis van uw advertentiedoel, uw merkstrategie en hoeveel tijd u aan online adverteren kunt besteden.

Tip: Elk campagnetype heeft een eigen set targetingopties en advertenties. Met een campagne in het zoeknetwerk kunt u bijvoorbeeld tekstadvertenties bij zoekresultaten laten zien, terwijl u met een videocampagne videoadvertenties op YouTube laat lopen.

In dit artikel leggen we uit hoe u een nieuwe campagne maakt en vindt u voor elk campagnetype links om uw campagne in te stellen.

Instructies

Opmerking: Als uw account zich in de slimme modus bevindt, kunt u een slimme campagne instellen.

1. Een advertentiedoel en een conversiedoel kiezen

Het eerste wat u doet wanneer u een nieuwe campagne maakt, is een advertentiedoel kiezen. Nadat u dit doel heeft gekozen, wordt u door het proces geleid om conversiedoelen te kiezen. Aan de hand van deze doelen kunt u bepalen welk campagnetype het meest geschikt is om de beoogde doelgroep te bereiken.

MAKEN IN MIJN ACCOUNT

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop  en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het advertentiedoel voor de campagne.
  5. Scroll omlaag, kies uw conversiedoelen en klik op Doorgaan.
    • Klik op Nog een doel toevoegen om meer doelen toe te voegen.
    • Klik op de knop Verwijderen om doelen te verwijderen.
  6. Kies het campagnetype en klik op Doorgaan.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over functies waarmee u een succesvolle campagne kunt maken

2. Een campagnetype kiezen

Het campagnetype bepaalt op welke online locaties klanten uw advertenties te zien krijgen.

Elk campagnetype heeft een eigen set instelmogelijkheden en praktische tips. Bekijk de handleidingen aan het einde van deze instructies om het instellen van uw campagne af te ronden.

1. Selecteer een campagnetype. Als u een doel heeft geselecteerd, ziet u de campagnetypen die het meest geschikt zijn om dit doel te behalen.
  2. Als het gewenste campagnetype subtypen heeft, kiest u er 1.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Er wordt nu een pagina geopend waarop u instellingen kunt selecteren, advertentiegroepen kunt instellen en advertenties kunt maken. Volg de onderstaande handleidingen om deze stappen uit te voeren voor het gekozen campagnetype:

Tip: Misschien ziet u berichten met aanwijzingen om te voorkomen dat u bepaalde opties zo instelt dat u uw advertenties niet meer kunt laten lopen. Los eventuele problemen bij voorkeur op voordat u de campagne publiceert.

Als u een foutmelding krijgt wanneer u een nieuwe campagne maakt, verhelpt u de fouten voordat u verdergaat. Doet u dat niet, dan kunt u uw campagne mogelijk niet publiceren.