Kampanjan luominen

Kampanja on toisiinsa liittyvien mainosryhmien joukko. Sitä käytetään yleensä silloin, kun tarjottavat tuotteet tai palvelut halutaan järjestää luokkiin. Jokaisella kampanjalla on tavoite, joka määräytyy sen mukaan, mitä haluat ensisijaisesti saavuttaa kampanjallasi ‒ esimerkiksi lisätä myyntiä tai verkkosivuston liikennettä. Sinun on luotava vähintään yksi kampanja, ennen kuin voit luoda mainoksia tilillesi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda yrityksellesi kampanjan.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Tutustu eri kampanjatyyppeihin ja perehdy kampanja-asetuksiin, jotta osaat määrittää kampanjan liiketoimintatavoitteidesi mukaisesti.

Kampanjan tavoitteet valitaan ensin

Kampanjat luodaan tavoitteen mukaan, ja kampanjoiden ominaisuudet ja asetukset perustuvat siihen, mitä haluat asiakkaiden tekevän. Kampanjan kaikki asetukset ja ominaisuudet ovat käytettävissäsi riippumatta siitä, mitä tavoitteita valitset. Voit myös halutessasi muuttaa tavoitteitasi.

Kampanjatyypit ja verkostot

Kampanjatyyppi määrittää, missä mainoksiasi näytetään sekä mitkä asetukset ja vaihtoehdot ovat käytettävissäsi. Oletetaan, että haluat luoda Hakuverkostokampanjan ja kohdistaa sen Display-verkostoon (tämä vastaa vanhan AdWordsin Hakuverkosto Display-valinnalla ‑kampanjaa). Tällöin valitset kampanjatyypiksi Haku ja lisäät verkoston asetuksista Display-verkoston. Lue lisää kampanjatyypeistä

Ohjeet

Jos tämän artikkelin tiedot eivät vastaa tililläsi näkyviä tietoja, sinulla voi olla eri versio tavoitteista. Lue lisää tavoitteista uudessa Google Adsissa.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Uusi kampanja
  4. Valitse kampanjallesi yksi tai useampi tavoite. Jos et löydä sopivaa tavoitetta, valitse Luo kampanja ilman tavoitteen opastusta.
    1. Jos tämän vaiheen data ei vastaa tililläsi näkyvää dataa, valitse ensin kampanjatyyppi ja sitten tavoite. Lue lisää tavoitteista uudessa Google Adsissa.
  5. Valitse kampanjatyyppi.
  6. Valitse Jatka.
  7. Valitse kampanja-asetuksesi. Lue lisätietoja kustakin asetuksesta.
  8. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Vinkki

Jos olet jo määrittänyt samankaltaisen kampanjan ja haluat käyttää samoja asetuksia, voit säästää aikaa lataamalla asetukset nykyisestä kampanjasta uuteen kampanjaan. Kampanjatyypin alla näkyy Tai lataa asetukset kohteesta -vaihtoehto ja avattava valikko.

Kampanjat-välilehden avattavasta Muokkaa-valikosta voit myös nopeasti kopioida ja liittää aiemmin luodun kampanjan. Valitse kopioitavan kampanjan viereinen valintaruutu, valitse avattavasta Muokkaa-valikosta Kopioi ja luo uusi kampanja valitsemalla avattavasta valikosta Liitä.