Kampanjan luominen

Kampanjan avulla voit mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi Googlen laajassa verkostossa, joka koostuu muun muassa hakutuloksista, verkkosivustoista, videoista, mobiilisovelluksista, kartoista ja tuotetiedoista.

Kampanjatyyppi kannattaa valita markkinointitavoitteiden, brändistrategian ja käytettävissä olevan ajan perusteella.

Jokaisella kampanjatyypillä on omat kohdistus- ja mainosvaihtoehtonsa. Esimerkiksi Hakukampanjassa voit sijoittaa tekstimainoksia hakutuloksiin ja Videokampanjassa voit mainostaa Videomainoksilla YouTubessa.

Tämä artikkeli sisältää ohjeet uuden kampanjan luomiseen sekä linkkejä, joiden kautta voit viimeistellä kunkin kampanjatyypin asetukset.

Ohjeet

Jos tilisi on Älykäs-tilassa, lue, miten voit luoda Älykkään kampanjan.

1. Luo uusi kampanja ja valitse tavoite

Luo ensin uusi kampanja ja valitse sille tavoite. Tavoitteen avulla voit selvittää, mitä kampanjatyyppiä käyttämällä voit tavoittaa haluamasi yleisön.

LUO KAMPANJA TILILLÄSI

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse kampanjallesi tavoite. Jos et löydä sopivaa tavoitetta, valitse Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.

2. Valitse kampanjatyyppi

Kampanjatyyppi määrittää sen, missä päin nettiä asiakkaat näkevät mainoksiasi.

Jokaisella kampanjatyypillä on omat asetuksensa ja parhaat käytäntönsä. Viimeistele kampanjasi asetukset ohjeiden lopussa mainittujen oppaiden avulla.

1. Valitse kampanjatyyppi. Jos valitsit edellä tavoitteen, näet ne kampanjatyypit, joiden avulla voit saavuttaa tavoitteesi parhaiten.
  2. Valitse kampanjan alatyyppi, jos sellaisia on käytettävissä.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Siirryt uudelle sivulle, jolla valitset kampanjan asetukset, lisäät mainosryhmiä ja luot mainoksia. Valitse alta oikean kampanjatyypin opas, niin saat ohjeet näiden asioiden tekemiseen:
    • Haku: Tekstimainokset hakutuloksissa
    • Display: Kuvamainokset verkkosivustoilla
    • Video: Videomainokset YouTubessa
    • Shopping: Tuotetiedot Googlessa
    • Discovery: Mainostaminen online-syötteissä
    • Sovellus: Sovelluksen mainostaminen useissa kanavissa
    • Paikallinen: Toimipisteiden mainostaminen useissa kanavissa
    • Älykäs: Kampanjoiden automatisointi