IP-adresse

Dette er et unikt nummer som tildeles enhver datamaskin eller enhver annen enhet som kobles til Internett.

• IP-adresser tildeles Internett-enheter av nettleverandører. Noen ganger kan nettleverandører tildele samme IP-adresse til en rekke datamaskiner. Derfor kan flere datamaskiner ha samme IP-adresse.
  • IP-adresser kan ofte bli brukt for å finne ut hvilket sted en datamaskin kobler til Internett på. Når du angir stedsmålretting for annonsekampanjen din, blir det enklere for Google Ads å finne ut hvilke kunder som ser ut til å bruke datamaskiner i området du målretter mot, ved å se på IP-adressene.
  • Du kan bruke utelatte IP-adresser for å hindre at annonsen din blir vist for en bestemt IP-adresse.

Slik ser IP-adresser ut

IP-adresser kan ha følgende formater:

Versjonsnavn Mal Beskrivelse
IPv4 x.x.x.x X-en står for en tallserie mellom 0 og 255, kalt en oktett. Alle IPv4-adressene må bestå av tre punktum og fire oktetter.
IPv6 y : y : y : y : y : y : y : y Y-en står for segmenter, og kan være en hvilken som helst verdi mellom 0000 og FFFF. Verdiene må angis med tallene 0–9 eller bokstavene A–F. IP-adressene må bestå av åtte segmenter, som hver av dem må være atskilt med kolon – ikke punktum.

Om utelatte IP-adresser
Se artikler om stedsmålretting