IP-osoite

IP-osoite on yksilöivä numero, joka määritetään kullekin internetiin kytketylle tietokoneelle tai muulle laitteelle.

• Internetpalvelun tarjoajat määrittävät IP-osoitteen kullekin internetiin kytketylle laitteelle. Joskus internetpalvelun tarjoajat määrittävät saman IP-osoitteen suurelle määrälle tietokoneita. Tästä syystä useilla tietokoneilla voi olla sama IP-osoite.
  • IP-osoitteita käytetään usein sen sijainnin tunnistamiseen, jossa tietokone on kytketty internetiin. Kun määrität kampanjallesi aluekohdistuksen, Google Ads selvittää IP-osoitteiden avulla, ketkä asiakkaat todennäköisesti käyttävät tietokonetta kohdistamallasi alueella.
  • Voit estää mainoksesi näyttämisen tietyssä IP-osoitteessa käyttämällä IP-osoitteiden poissulkemista.

IP-osoitteiden näkyminen

IP-osoitteet voidaan näyttää seuraavissa muodoissa:

Version nimi Malli Kuvaus
IPv4 x.x.x.x X on oktetiksi kutsuttu numerosarja väliltä 0–255. Jokaisessa IPv4-osoitteessa on oltava kolme pistettä ja neljä oktettia.
IPv6 y : y : y : y : y : y : y : y Y on segmentiksi kutsuttu osio, jonka arvo voi olla mikä tahansa väliltä 0000–FFFF. Arvo määritetään käyttämällä numeroita 0–9 ja kirjaimia A–F. Segmenttejä on oltava kahdeksan, ja niiden erottimina on käytettävä kaksoispisteitä eikä pisteitä.

Tietoja IP-osoitteiden poissulkemisesta
Aluekohdistusta käsitteleviä artikkeleita