Trends en mogelijkheden voor zoekadvertenties

Google analyseert zijn zoekmachinegegevens om adverteerders te kunnen voorzien van actiegerichte inzichten. Als u de zoekpatronen van consumenten kent, bijvoorbeeld welke zoekwoorden mensen intypen en waar ze artikelen willen kopen, kunt u effectievere advertenties maken en deze beter targeten. Zo bereikt u de mensen die op zoek zijn en de mensen die op het punt staan iets te kopen.

Zoeken gebruiken voor lokale advertenties

De meeste consumenten zijn op zoek naar iets in de buurt, bijvoorbeeld een lokaal restaurant of een buurtwinkel die een bepaald product op voorraad heeft. Daarom geven 4 van de 5 consumenten aan dat ze graag advertenties willen zien op basis van hun stad, postcode of directe omgeving (bron).

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de mensen die een lokale zoekopdracht uitvoeren op hun smartphone, binnen een dag een winkel bezoekt. Dit geldt ook voor 34% van de mensen die zoeken op een computer of tablet (bron). Ze zoeken productinformatie op internet en gaan daarna naar een fysieke winkel.

Het is dan ook een goed idee om in uw zoekadvertenties locatiecomponenten te gebruiken. U kunt ook bodaanpassingen voor locaties gebruiken om biedingen te verfijnen voor specifieke regio's, zoals steden of postcodes. En vergeet niet eenvoudig vindbare routes, voorraadinformatie en prijzen op te nemen op uw website en in uw app.

Consumenten geven verder aan dat ze gedurende het hele aankoopproces, en daarna, zoekopdrachten uitvoeren voor inspiratie en onderzoek (bron). Dit betekent dat adverteerders op verschillende momenten potentiële klanten kunnen bereiken. Bekijk elk contactpunt om te zien of u advertenties kunt aanpassen aan uw lokale markt.

Mobiele advertenties en zoeken

Smartphones spelen een steeds grotere rol in het leven van mensen. Ze worden niet alleen gebruikt voor communicatie, maar ook om producten en services te kopen.

Daarom zijn mobiele advertenties belangrijk voor adverteerders. Onderzoeken bevestigen dat consumenten vaak reageren op mobiele advertenties. 59% van de mensen zegt mobiele advertenties handig te vinden (bron) en 56% van de smartphonegebruikers heeft een mobiele zoekopdracht uitgevoerd na een advertentie te hebben bekeken (bron). 73% van de mobiele zoekopdrachten leidt tot vervolgacties en conversies (bron).

Dus of u nu de prestaties van een campagne wilt verbeteren of een merk wilt opbouwen, met mobiele advertenties kunt u effectief uw doelgroep bereiken.

Zoeken gebruiken voor de marketing van merken

Als mensen zoeken naar een product of dienst, verwachten ze dat merken de juiste oplossing bieden op het moment dat ze dat nodig hebben.

Zowel kleine bedrijven als internationale ondernemingen moeten altijd volledig beschikbaar zijn voor consumenten. Relevante informatie en een naadloos aankoopproces leiden tot tevreden klanten. Denk daarom goed na over de manieren waarop mensen zoeken naar uw merk of uw winkel.

Gebruik gratis tools zoals Google Trends om een actieplan op te stellen, uw vermoedens te bevestigen en dieper in te gaan op gegevens. Als u zich richt op wat klanten zoeken, ervoor zorgt dat mensen u kunnen vinden en het makkelijk maakt om te winkelen, zullen steeds meer mensen de voorkeur geven aan uw merk.

Hierna bespreken we hoe adverteerders hun doelen kunnen behalen met zoeken.