Tendenser og muligheder inden for søgeannoncering

Google analyserer dataene fra sin søgemaskine for at kunne give brugbar viden til annoncører. Når annoncørerne kender forbrugernes søgemønstre, f.eks. hvilke søgeord forbrugerne indtaster, og hvor de vil købe varer, kan annoncørerne mere effektivt oprette og målrette annoncer, så de når ud til forbrugerne, uanset hvor de befinder sig i købsprocessen.

Brug af søgning til lokal annoncering

De fleste forbrugere søger efter ting, de gerne vil finde lokalt, f.eks. en lokal restaurant eller en forhandler i nærheden, der har et bestemt produkt på lager. Derfor siger fire ud af fem forbrugere, at de ønsker annoncer, der er tilpasset det sted, hvor de befinder sig, dvs. deres by, postnummer eller nærmeste omgivelser (kilde).

En undersøgelse viser, at halvdelen af de, der foretager en lokal søgning på deres smartphones, og 34 % de, der søger på en computer eller tablet, besøger en butik inden for en dag (kilde). Når de har fundet produktoplysningerne, besøger de ofte en fysisk butik.

Det betyder, at det er en god idé at bruge aktiver til lokation i dine søgeannoncer. Du kan også bruge justeringer af lokationsbaseret bud til at finjustere bud for bestemte områder, f.eks. byer eller postnumre. Glem heller ikke at indsætte let tilgængelige oplysninger om din butiks placering, lagerbeholdning og priser på dit website eller i din app.

Forbrugerne fortæller også, at de foretager søgninger igennem hele købsprocessen, lige fra inspirationen opstår til research og køb, og efter varen er købt (kilde). Det betyder, at annoncørerne kan komme i kontakt med potentielle forbrugere på flere forskellige tidspunkter, hvor de potentielt set kan påvirke deres beslutninger. Kig nærmere på hvert enkelt berøringspunkt, og se, om du kan skræddersy oplevelsen til dit lokale marked.

Mobilannoncer og søgning

Smartphones er blevet en vigtig del af det enkelte menneskes liv, og de bruges ikke kun til kommunikation, men også til at finde og købe produkter og tjenester.

Derfor kan annoncører med fordel benytte sig af mobilannoncer, og undersøgelser bekræfter, at forbrugerne er modtagelige for at se dem. 59 % af de adspurgte personer svarede, at de synes, at mobilannoncerne er nyttige (kilde), og 56 % af smartphonebrugerne svarede, at de har foretaget en mobilsøgning, efter de har set en annonce (kilde). 73 % af mobilsøgningerne fører til flere handlinger og konverteringer (kilde).

Mobilannoncering er en effektiv metode til at nå dine målgrupper, uanset om du fokuserer på en kampagnes effektivitet eller på at opbygge et brand.

Brug af søgning til markedsføring af brands

Når personer søger efter et produkt eller en tjeneste, forventer de, at brands kan levere den rigtige løsning på det rigtige tidspunkt.

Uanset om du er en lille virksomhed eller et globalt brand, skal du konsekvent være der for forbrugerne i et tilstrækkeligt omfang. De skal give dem relevante oplysninger og tilbyde en problemfri købsoplevelse, som dine kunder er glade for. Du kan opnå dette ved at tænke over, hvordan personer leder efter dit brand eller din butik.

Du kan bruge gratis værktøjer, f.eks. Google Trends, til at lave en handlingsplan, bekræfte dine anelser og få en endnu bedre forståelse af det, du vil se nærmere på. Hvis du fokuserer på, hvad kunderne gerne vil have, når de har behov for det, og du sørger for at være til stede, når personer søger efter dig, samt giver dem en rigtig god købsoplevelse, begynder du at opbygge en fanskare, der foretrækker dit brand.

Nu vil vi gennemgå, hvordan søgning kan opfylde annoncørernes mål.