Konsumentbeteende och sökningars påverkan

Så använder konsumenter sökfunktionen

Den enkla förmågan att ange sökord i sökmotorer har förändrat sättet folk agerar i sin vardag på djupet – både på jobbet och fritiden. Numera är konsumenterna konstant uppkopplade och söker hela tiden efter alla typer av information: från småsaker till erbjudanden och de hetaste varumärkena. Enligt data från Google görs över 100 miljarder sökningar varje månad (källa).

Vad folk vill ha

När folk kommer på något de vill ha eller behöver gör de instinktivt en sökning. Det kan röra sig om en produkt, en semesterresa, en familjeaktivitet eller ren information. De gör sökningarna korta stunder under dagen när de vill veta något, åka någonstans eller köpa något. De söker via sina datorer hemma och på sina mobiler och surfplattor när de är på språng.

Varje sökning är en möjlighet för marknadsförare som vill påverka konsumenternas beslut och preferenser. För varje gång du finns tillgänglig när någon letar efter den typ av produkter eller tjänster som du erbjuder finns en chans att sälja. De företag och varumärken som drar konsumenterna till sig och bemöter behovet under de korta stunder då sökningarna görs är de som får en ledande ställning.

Härnäst ska vi titta på söktrender och möjligheter.